Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (9)

plakát

Pozadí událostí (2022) (seriál) 

ze seriálu jsem rozpačitá-na všech frontách, světlé a originální momenty tu určitě byly, na druhé straně absolutně nevyužitý potenciál a zklamání po tom, co se o tom namluvilo a co se dalo od ověřených tvůrců a obsazení očekávat....nevím, jestli to byl záměr (důraz na civilní herectví, improvizaci za každou cenu?), ale chvílemi to připomínalo studentský film-některé scény opravdu hraničili s neprofesionalitou (režie, střihu, scénáře?)...např.když se Oskar Hes přizná "pusťte mě, to jsem byl já", Marta řekne policistovi, ať ho pustí a vezme dovnitř, policista ho stále drží a Oskar znovu zopakuje stejnou větu "" ?!...to mi přijde, jako chyba, která se dá změnit opakováním záběru.... pokud se stále upjatá děkanka vyjadřuje slovy jako frapantní apod., jak může potom říci, notabene při kondolenci rodičům mrtvé "prohnat kňoura bučinou"?!, takovými nepochopitelnými interakcemi a texty se to v seriálu bohužel jen hemží...

plakát

Po čem muži touží 2 (2022) 

opravdu netuším pro koho tento film byl-jako ženu mě Langmajerovo ztvárnění spíš uráželo, odpuzovalo-byl to spíš velmi afektovaný gay-chápu, že potřebovali vytěžit z toho kontrastu, ale Polívková se tolik afektovaně, jako pipina (jako třeba tady Kostková) nechovala......pro muže myslím romance mezi Langmajerem a Taclíkem taky příliš přitažlivá nebude-možná se budou koukat kvůli fotbalu?! No asi si tam obě pohlaví něco málo pro sebe najdou, ale není to na 90 minut času a cenu lístku do kina

plakát

Šťastný nový rok 2: Dobro došli (2021) odpad!

odpad...žádný příběh, předvídatelné situace, žádný vtip ani emoce do kterých byste se mohli vžít, asi dostali dotaci od Chorvatské vlády-jediné krásné na tom byli záběry malebných městeček, moře a venkova, nepochopila jsem proč ale v Chorvatsku pouštěli italskou hudbu, logika příběhu i dialogů žádná, někteří slovenští herci předabovaní, jiní ne, Chorvaté/Ital bez titulků, ale vzhledem k prázdnosti celého obsahu si tvůrci asi řekli, že to nemá cenu, styděla jsem se za herce, když už si myslíte, že to nemůže být horší, tak si nakonec všichni střihnou indický tanec-proč proboha?!

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

po nadšených komentářích pro mě velké zklamání. Mnohem víc se mi líbil Luther o Sherlockovi nemluvě. Veškeré zápletky i vrazi jsou předvídatelné. Ale to je možná námětem. Na druhou stranu je to stará dobrá filmařina BBC, herci skvělý, krásná angličtina, ale mé srdce si seriál nezískal.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Tohle není Sherlock, to je akční film v dobových kostýmech. Chápu že se tvůrci snažili o moderní zpracování, ale co je moc to je moc. Podívejte se jak moderně je zpracován seriál s Cumberbatchem a vůbec to nevadí, naopak přidává nápady a je možná lepší než samotná předloha. Vím že Sherlock má být protiva, ale Downey je nesnesitelný, a to ho prosím jinak miluju, Jude Lawa je na takový film škoda. Když chci jít na akční film tak zvolím Schwarzennegera nebo Willise, ne detektivku podle Conana Doyla!

plakát

Hotel pro psy (2009) 

ano, je to film plný Hollywoodských klišé, ale když si chce člověk odpočinout od špatných zpráv a blbé nálady tak vřele doporučuji. Minimálně milovníkům psů. (Když tam přihopká ten 3-nohý pejsek tak si nemůžu pomoct a jsem dojatá.)

plakát

Nadějné vyhlídky (2012) 

nenadchne, neurazí. poctivé zpracování klasiky. Upřímně jsem ráda že jsem román nečetla, protože Dickens musel být přeci jenom trochu maniodepresivní když zplodil romány tohoto ražení. Mnohem víc se mi líbila například Malá Dorritka. Hlavní hrdina mě nějak neoslovil, Ralpha Fiennese nemůžu od Voldemorta už ani vidět a Helena Bonham hraje tradičně šílenou.Co dodat - na tomhle filmu vás nic nepřekvapí.

plakát

Café de Flore (2011) 

Pěkný film. Sice místy neveselý a možná trochu dlouhý, ale pokud hledáte něco na téma minulých životů, tak je toto velmi nenásilná forma. Doporučuji místo Atlasu mraků, kde ani po 1/2 filmu nevíte o co jde.

plakát

Kasandřin sen (2007) 

Pro mě úplně zbytečný film, kdyby tam nebyla thrillerová zápletka tak mi to úrovní dialogů a zápletky připadalo jako Rosamunde Pilcher. Předvídatelný děj. Herecky se nedalo kvůli scénáři asi moc zazářit. Když místo poslechu dialogů si všímáte jak hrajou herci (jestli nevypadnou z role když nemluví), tak je asi něco špatně. Nebo jen nechápu Woodyho Allena... 2 hvězdy jen z úcty k režisérovi