Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Rodinný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Kravaťáci

Kravaťáci (2011)

Jelikož studuju školu v oblasti práva, tak toto televizní seriálové dílko doslova "žeru". Mike Ross a Harvey Spector jsou dokonalá dvojka, která srší břitkým humorem a to jen díky výbornému scénáři. První série se soustředí zejména na postavu Rosse a na jakési seznámení diváka s právnickými praktikami. Naopak druhá série řeší především postavu Spectora a budoucnost PEARSON HARDMAN. Kdybych se vyskytl v situaci, kdy bych musel vyhledat právnickou pomoc, tak bych se jedině a s radostí obrátil právě na tuto dvojku (neotřelou a zábavnou).

Panství Downton

Panství Downton (2010)

Historický seriál, který slaví celosvětový úspěch. Když jsem o Downton abbey slyšel, řekl jsem si, že to bude ztráta času, protože se vlastně jedná o vztahové historické drama s britským nádechem ( britský film nebyl nikdy pro mne - ale změnil jsem názor). Teprve když jsem zhlédl druhý díl, začalo mě to šíleně bavit. Drama s troškou dávky humoru - hlavně tedy díky M. Smith, jejiž role hraběnky Violet se zřejmě stala mojí oblíbenou filmovou postavou. dokonce i český dabing je docela povedený, ale originální provedení hlasu Maggie Smith je natolik bravůrní, že dám přednost raději seriálu s titulkami. Také soundtrack je velmi povedený- melodie doprovázené celou sérií navodí neuvěřitelné napětí. První, druhá a třetí série byla skvělá, jen doufám že s přibývajícími díly se nezhorší kvalita.

Sherlock

Sherlock (2010)

Tak tohle mě fakt dostalo! Britská mini-série Sherlock je po dlouhé době konečně dobrou detektivkou, která mě tak zaujala, že tu hodinu a půl vydržím sedět na pohovce, aniž bych se nudil. Výkony Sherlocka(Cumberbatch) a Watsona(Freeman) jsou natolik excelentní, že si snad nedovedu představit lepší detektivy (navíc detektivy se špetkou humoru) než jsou tihle dva. Moje hodnocení na ČSFD je ***** hvězdiček, ale to jen proto že tady víc není. Dávám jich tedy rovnou 10.

Cirkus Bukowsky

Cirkus Bukowsky (2013)

Český film a česká televize zažívají pod dlouhé době novou vlnu, točí se skvělé věci např. Hořící keř, Terapie, Ve stínu, Líbánky a nyní také Cirkus Bukowsky.No a navíc se v České televizi konečně začalo točit něco smysluplného(cirkus..., české století,...)

Vyprávěj

Vyprávěj (2009)

Díly z let šedesátých byly nejlepší- díly z devadesátých let nejhorší. Přesto je to docela příjemná podívaná s dobovým zpravodajstvím. V současnosti se z okruhu české seriálové tvorbě nenajde příliš mnoho dobrých seriálových projektů. Seriál Vyprávěj je výjimkou- narozdíl tedy od nekonečné Ulice, Ordinace a dalších levných emocí přeplněných seriálů. Co se kvality týče, napomáhají tomu výkony herců, kdy musím poznamenat hlavně skvěle zahrané postavy babi Běty( Nina Divíšková) a Dvořákovi ( V. Freimanová a Svatopluk Skopal).