Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (12)

plakát

Brahms: Chlapec 2 (2020) 

Laciná napodobenina panenky Anabelle. Davám hvězdu za relativně slušné herecké výkony a absenci zlouhavých scén, ale oproti jedničce mi to přislo spíše jako parodie hororových panenek. A ten konec byla vyloženě komedie.

plakát

Rohy (2013) 

Hezká oddychová volovinka... ale fakt nwm, co to bylo za žánr... horor, fantasy, komedie, či snad béčkový horor ?? Nejvíc asi pobavil konec - “po stržení řetízku” 😃😃😃 50% za magorský nápad

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Velký špatný. Hvězdičku navíc snad jen za výkon Plodkové, která to celé zachraňuje.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Film se mi líbil. Ano, a to dokonce dost líbil. Herecké výkony absolutně všech herců naprosto špičkové, děj koukavý, napínavý. Musím ovšem zmínit několik konkrétních rolí, které mi nejdou a nejdou přes hu** a proto tedy nedávám plný počet. Ovšem s výkony herců nemají co dělat, ti velice dobře splnili to, co jim bylo řečeno... Hitler-podoba Hitlera s Pavlem Křížem je místy až děsivá a mrazivá, avšak místo, aby z této postavy šel strach a respekt, působí místy velice neohrabaně až komicky. Takový Renčův "panák". Tak mi to připadalo. Goebbels-tato postava je pro mě výsměchem celého filmu-historická postava byla zlá, nelítostná, bez citů, děvkař, nekompromisní, nesmlouvavý, umanutý.... Filmová postava je ovšem romantický, naivní a labilní, slabošský panáček, ze kterého nesálá ani za nehet autority a při prvním Hitlerově bububu se rozbrečí jak druhák co dostal 4ku z dějepisu....osobnost pana Goebbelse se poděla ta tam a zůstal jen labilní zamilovaný debílek. Ano to slovo se přesne hodi - debílek. Přesně ten debílek pojídající housky se salámem. Haf. Matka Lídy - skvěly herecký výkon paní Stašové, ovšem místy lehce přehnaná láska v materialismus... Další mínus za ohavný dabing, nesedící k nečesky mluvícím hercům. 80%

plakát

American Horror Story - Hotel (2015) (série) 

Po shlédnutí prvního dílu jedno slovo: "šok" jen jsem nevěděla jestli v dobrém, nebo zlém....zvrácenost, nechutnosti, zmatek... po dalších a dalších dílech se šoky neurčitého charakteru měnily na šoky pozitivní. Výborný vývoj děje. Musím vypíchnout úžasný herecký výkon neherečky Lady "husička dělá" GaGa - své role se zhostila dokonale a při přemyšlení mě nenapadá nikdo jiný, kdo by se na tuto roli hodil víc. Výkony ostatních herců také na velice vysoké úrovni. Matt Bomer, Evan Peters, Sarah Paulson, Kathy Bates, Lily Rabe, nováček Wess Bentley a další stálice AHS -všichni úžasné výkony. Musím přiznat, že jsem čekala, že mi v sérii bude Jessica Lange velice chybět, ale naštěstí tomu tak nebylo. Celkově začátek série zmatek, pokračování velice velice kvalitní, v tu dobu na 100%, ovšem poslední dva díly ohromné zklamání, proto hvězda dolu za tuto sérii...

plakát

To (1990) (TV film) 

Začátek a průběh filmu naprosto super. Výkony dětských herců naprosto úžasný. Do té doby než se objevili děti-jako dospěláci, jsem byla přesvědčena o 5* filmu.ALE- výkony dospělých herců jsou naprostá tragédie, film dostává rychlý spád do nudy - mínus *.....a na konci tu umělohmotnou kreatůru a boj s ní už radši ani nekomentuji...mínus další *. Za mě super film, do doby než "děti vyrostou"...A neopakovatelná postava hrůzostrašného klauna TOP.

plakát

Shrek (2001) 

Za mě jedno slovo - geniální - geniální vymyslet něco, co zaujme opravdu všechny věkové generace, kde si každý najde "to svoje". Počínaje úžasnou grafikou, přes "dospělácké" sarkastické poznámky a vtípky, které děti v životě nepochopí, přes klasický americký humor stylu, "teď tě praštím klackem, to bude sranda", přes pohádkový opravdu originální námět, který děti a nejen je, naprosto dostane. (jak říká Víla - "Popelka, Růženka, Locika, Ariel, Sněhurka.... - nikdy nikde žádní Zlobři") konče roztomilým, ale ukecaným a protivným oslíkem, kterého prostě nejde nemilovat !

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Mám ráda originální nápady. A jakmile se dostanete na konec tohoto filmu voilá, nestačíte mrkat. Po celou dobu filmu si říkáte: "to je ňáký divný...tady něco nesedí"- a opravdu nesedí, ale určitě ne to, co jste si původně představovali. Úžasná a napjatá atmosféra, během celého filmu. Výborný herecký výkon Leonadra diCapria - troufám si říct, jeden z nejlepších v jeho kariéře (a ne, nepatřím mezi ty uječené fanynky) a jak již sem jednou zmínila - ten konec Vás dostane!

plakát

Tři bratři (2014) 

Na tuto pohádku, jsem se opravdu velice těšila, a tak moc jak jsem se na ní těšila, tak mě zklamala. Pohádka má být asi důkazem toho, že všechny již byly vymyšleny, tak již nezbývá nic jiného, než vzít ty nejslavnější, které už byly vymyšleny a "spatlat" je do jednoho nesmyslného příběhu. Pan Svěrák si asi v tu dobu říkal "No co, přidám tam trochu písniček, hodím tam nejoblíbenějšího zpěváka dnešní doby (Bože, vždyť vyfoukl Slavíka Gottovi, to bude trhák) jednoho hezounka a snad to nebude taková kravina. Bohužel je. Zpracování otřesné - z Vlka z červené Karkulky, jsem měla trauma, ještě 3 dny po zhlédnutí. Pohádku bych tedy nazvala jedním slovem "PATLANINA" a hlavně velké zklamání. Jedna hvězda je za krásnou úvodní píseň k pohádce a hezké ztvárnění ledových mužů (Pan Polívka podle mě super).