Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (více)
Trailer 1

VOD (1)

Poté co se rodina přestěhuje do Heelshire Mansion, spřátelí se jejich syn s panenkou Brahmsem. Tato hračka vypadá jako živá. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (107)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Brahms II má jeden velký problém, a to, že je to pokračování dobrého předchozího filmu, který se tvářil jako paranormal, ale ve finále přišel se šokujícím zvratem, který z toho udělal jeden z nejlepších filmů roku a navíc byl zakončený stylem, který nedával prostor pro případný sequel. Nicméně se, po velkém úspěchu, Brahmsovi tvůrci rozhodli panenku znovu oživit a jediná možná cesta, kterou se mohli vydat, bylo její čisté posednutí, což je však zcela vyždímaný subžánr, který v dnešní době nemůže zkušenějšího diváka uspokojit. Vsadit všechno na atmosféru, na úkor ,,jump scares," byl rozumný krok, jelikož to minimum lekaček, co tu je, bylo předvídatelných a hlavně nefunkčních. Kritický nebudu ani k obsazení, protože jsou to docela sympatičtí herci s přesvědčivým hraním a hlavně mě potěšila účast Ralpha Inesona, byť ho vidíme jen několik minut. Jistou snahu o originální scénář upřít nemohu, ale jak jsem psal výše, tyhle démonické ,,objekty" jsou vyždímané téma, v jakém se něčeho nového jen stěží dočkáme. Objektivně je celkový dojem čistě průměrný, ale věřím tomu, že fanoušky duchařin neurazí, protože to stále svou kvalitu má. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač se Brahms snaží, dokonce překračuje jistou hranici, před níž se zastavil jeho předchůdce, je pouze jen klasickým pokračováním, v podstatě zopakováním původního nápadu. A když na někoho bafnete dvakrát stejným způsobem, podruhé už to prostě nebude tak působivé. Obzvláště, když se film vrátí „na místo činu“. 2.5* ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné pokračování. Mně pokračování, remaky a tyhle věci nevadí, já je mám rád, ale tohle bylo podprůměrné, ohrané a vykrádající jakýkoliv horor o panence. V čem je to jiný je to, že ta máma strašně vyvádí kvůli tý panence. A to už ze začátku filmu. Až moc nereálná a přehnaná reakce. Ten kluk je ok, ale je celkem trapnej. Horor tu chybí. Jsem rád za konec, který není strašně klišoidní tím, kdo by přežil. VYHODNOCENÍ: NENÍ TU ŽÁDNEJ KILL ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na to, aby ten kluk tak dlouho trpěl posttraumatickým syndromem, mi už přišel docela velkej. Nebo to byl výjimečnej poseroutka. Každopádně byl ale obludně velkej na to, aby spal s medvědem plyšákem a vypěstoval si fixaci na panenku. A protože ta jeho panenka byl vlastně panák, byl to nejspíš nejenom poseroutka a mamánek a mentál, ale i buznička. Ještě že měl ovšem statečnou maminku, která udělá vše pro to, aby svého chlapce ochránila. Uff. "Horor / Mysteriózní / Thriller". To jako vážně?? V tom případě by "Horor / Mysteriózní / Thriller" mohla být třeba i Červená Karkulka nebo Smolíček Pacholíček. Zlatá jednička s hnusnou Maggie z Walking Dead. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička zaujala atmosférou, napětím i obsazením a to samé se dá říct do určité míry i o dvojce. Nicméně ve všech zmíněných ohledech Bell trošku polevil, což z filmu udělalo sice solidní, ale přesto rutinní duchařinu se zlou panenkou či spíše panáčkem. Možná že kdyby hračka trochu víc odvázala a někoho krouhla, případně si lépe načasovala lekačky, tak bych hodnotil výše. Takhle je to jen lepší průměr. 60% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 28. ledna do 7. března 2019 v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Victoria a Vancouver. (BMW12)
  • Film měl být původně vydán 26 .7 .2019, následně posunut až na 6. 12. 2019. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama