Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (56)

plakát

Kursk (2018) 

Víc dokument samotné události, než drama.

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Pěkná pohádka na večer i pro nefanoušky Predátora, nechybí humor, cvakání, mazlíčci ani doják pro kapesník. Skvělá, SKVĚLÁ dokonalá hudba, natolik stěžejní, že zatají dech. Dialogy mají Touretteův syndrom, spousta sprostých slov, sprostě mluví všichni a pořád. Děj je překombinovaný, zmatený a nepřehledný. Pro pár vtipných hlášek a hudební napětí dávám dvojku. Sledovat to se zavřenýma očima udělám líp. Nic nového nebo překvapivého film nenabídne.

plakát

Everest (2015) 

Možná příliš velké očekávání vystřídalo zklamání. Chybí příběh, emoce, napětí, detaily. Kamera taky slabší. Celé je to takové, jako by to dělali na koleně za nedobrovolný domácí úkol. Velké nedostatky v detailech. Taková škoda. V žádném případě ne drama, natož thriller. To možná tak jedině pokud jde o trailer. Film je slabším dokumentem konkrétní události.

plakát

Marťan (2015) 

Slabší čtyři, nebo lepší tři? Moc se mi líbil herecký projev hlavní postavy, se všemi detaily vč. fyzických proměn. /váha, zuby/, některé nápady mi přišly trochu nelogické, jako proč nepoužít ke komunikaci třeba morseovku, či čemu na monitorech v mapách nejsou značení, která bych předpokládala.... a nebo že si světla od důvtipného trosečníka nevšimne některá z tolika sledujících družic v okolí... Přesto, vynikající zážitek. Vynikající dlouho očekávané Ridleyho sci-fi dobrodružství. Nenápadné role vedlejších postav, však známých dobře ve starších sci-fi žánrech, je také nemalou notou nostalgie. Nechybí klišé, které zbytečně natahuje stopáž. Nechybí zničehonic kvazimacgyver, který se pokouší z pomocí pera vytrhnout velrybě stoličku i trn z paty celé NASA.

plakát

Nahý oběd (1991) 

Knižní předloha - William S. Burroughs (Beat Generation), kniha nese stejný název a byla vydána společně s NOVA EXPRESS.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Přestože stejně jako v Salvation jsem i tentokrát zcela zmatena už v prvních minutách a celý příběh se mi zamotal a nějak mi nenavazuje, ač se snažím nějak nevím v kterém roce pre/post apokalypsy vlastně sem?! a přestože mi Genisys přišel jako nejslabší a už totální slátanina, že si vůbec nedokážu představit, že ještě bude T6.... i přesto nemůžu jinak než dát 4 hvězdičky pro nadšení navzdory zklamání a radost z I´ll be back od Arnolda :) Nemůžu hodnotit tento film jinak, než jako samostatně, protože je jasné, že taková fantazie, jako byla u I. a II. a dejme tomu ještě III., už není možná. /od seriálu, a Salvation jsem se zcela v příběhu ztratila..../ Přesto každé další pokračování kvituji a hltám a baví i když nenavazuje a mate a je to nesrovnatelné v každém bodě, i přesto, lepší průměr a díky za to. Dobré to bylo a bavilo. Akční zážitek a bomba. Pokud srovnávám s ostatními tak nejslabší z nich. V porovnání se Salvation /monotónní jenom akce, bez napětí a příběhu/ zas zábavnější, víc bavilo. Těžko hodnotit jen přidělením hvězdiček. Pokud stejně nečekáte nic než samá akce, dokonalé efekty a trochu toho Arnolda coby třešničky na termidortu, je Genisys perfektní! Škoda že nemohu říct stejně jako u I. II. III. - které můžu vidět znovu a znovu a nikdy se neomrzí. Seroš, Salvation i tentokrát Genisys je už v přihrádce - dobrého stačí málo - čili jednou mi to stačí a rychle se i zapomene aniž by ve mě zůstalo. Třeba nás všechny na rozdíl od posledních přešlapů příjemně překvapí T6!

plakát

Tři bratři (2014) 

Moc se mě to líbilo, hlavně díky zvučných krátkých slabik říkanek - písniček, moc hezký překlad, podvedené. Jedině co se mi nelíbilo bylo zpracování vlka a SEGRADA, které byť všude vychvalované, mě nezaujalo vůbec, vlk nevypadal jako vlk, vůbec.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Častokrát opakované téma vymítání démona. Tento démon je hybrid persko-latinské kletby a Jima Morrisona převtělený do pavích oček. Je vymítán knězem, který kouří a pije, ale není anonymním alkoholikem jen anonymním narkomanem, který vzpomíná na drogy a sex, který ho nasměroval. Musí vymýtit zlého démona, aby nesundával Ježíšky z křížů a nevěšel je psům na obojky a na kříže nekřižoval vykuchané kočky. Ale jo, bylo to dost úchylné na to, aby se mi to líbilo a lekačky nebyly vždy okaté. Lepší tři.

plakát

Equalizer (2014) 

Průměrná americká střílečka. Něco jako poslední akční hrdina, který si hraje se zlými padouchy ve svém obchoďáku, kde jim nachystal překvapení podobně jako Kevin když "Sám doma" :). Ruská mafie, zkorumpovaná policie, hodně peněz, zbraní, přiměřeně krve. Utlačované holky najdou statečného rytíře, který když se opravdu nazlobinká, umí udělat veliký bum. Příšerný, opravdu příšerný dabing, neposlouchatelný český dabing s rádoby ruským přízvuke, neštěstí, zkazí celý dojem z filmu. Spíše slabší tři. Tohle se těžko hodnotí. Místy vtíravě líbivé. Zbytečně zdlouhavé. Třetí hvězda jedině za typicky Mauro Fiore kameru, ta na tom celém nejlepší. Hudba taky vynikající. Slabší příběh. Herecké výkony taky a určitě nekoukejte s dabingem.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Pěkná akce i napětí. I přes předvídatelné a předem očekávané scény se mi trojka líbila zatím asi nejvíc. Byla to zábava. Nejvíc coby "kecal" Antonio, opravdu jsem se bavila. Původní nechuť pro čtení recenzí před filmem vystřídalo nadšení. Super.