Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (54)

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Asi jsem byl na špatným filmu v kině, protože evidentně podle zdejších komentářů je spider-man 2 super nudnej či co. To co jsem viděl já, byla skvostná komiksárna s úžasnou dávkou nadhledu, skvělou akcí a libovejma záporákama, i ten typas co tam hrál, mimochodem jakoby andrew garfieldovi z oka vypadnul, byl stravitelnej a neměl jsem s ním žádný problém. Jamie Foxx si střihnul šmoulu pod proudem parádně, byť jeho motivace nedávala moc smysl, a obsazení green goblina bylo geniální, o budoucnost DeHaana fakt nemam strach. Zvrat ke konci jsem čekal a i přesto jsem na to čuměl s otevřenou držkou, protože takhle silnou scénu jsem v komiksový adaptaci viděl poprvé, ale jinak děj byl... nooo... dal by se shrnout jedním souvětím, nicméně pěkně květnatým a s velkou dávkou grimas a gestikulace rukama, nohama, u částí kdy by se dotyčný snažil popsat akční scény. Jediné zklamání je vznik rhina, což byl fakt trapas. Jinak běžte na to do 3D je to bomba. Teda samo až najdu jak se ten film jmenoval, zatim tenhle komentář prdnu třeba sem.

plakát

Armageddon (1998) 

Přemýšlím jestli jsem někdy viděl američtější film než tenhle, protože patriotismus z toho stříká jako tuk z pečeného selete v odstředivce (a že prý používám jen sexuální metafory a přitom tady se to úplně nabízelo). Ale kvality to má a to především hromadu slavných herců a jednu elfku. Takže jestli vám nebude vadit film vlastenečtější než deklarace nezávislosti, obalená v americké vlajce, na klíně lincolnova památníku a dokážete se koukat na film bez toho aniž by jste řešili realističnost nebo logiku vzhledem k příběhu u každého záběru, tak budete schopní úspěšně dokoukat tento film, aniž by jste se nepozvraceli. Kruciš jenom doufám, že až na nás nějakej ten šutrák poletí, tak bude ještě Bruce Willis naživu...

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Ale jo dá se to koukat, nicméně je to spíše doopravdy pro nenáročné (fanoušci hvězdné brány spojte se!) a pokud takový jste, tak se vcelku i pobavíte. Horší ovšem je, že ani ti nejméně nároční neumí vypnout mozek úplně (ani já ne a to jsem to roky trénoval při telefonních hovorech s mojí matkou nebo při hodině filosofie) a tam je docela zakopaný jádro pudla. Děj je v arrow totiž asi jako masturbace, je to fajn, ale nakonec tam prostě stejně jen stojíte v koupelně s pérem v ruce před zrcadlem... i když si říkáte že vám ta rtěnka docela sluší... Sakra, tohle přirovnání se mi trochu vymklo z kontroly tak to řeknu nudnější, ale srozumitelnější verzí: v arrow vesmíru platí jedno jednoduché, ale velice otravné pravidlo. KAŽDÁ zabitá, dějově významná, osoba ve skutečnosti nechcípla a dříve či později se vrátí. Vážně KAŽDÁ. Zatím se toto pravidlo aplikovalo na čtyři osoby, z čehož na jednu rovnou dvakrát! A to během dvou sérií! Tolik zmrtvýchvstání jsem ještě nikde neviděl. Ježíš je vedle nich břídil! (ano opravdu jsem přirovnal obsazení arrowa k Ježíšovi a jistě jsem tím porušil nějaké přikázání) Je to vážně ubíjející, iq-snižující, posraný pravidlo. Ale jinak dá se to.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Stalo se něco hrozného... v historii planety Země se nestalo větší zvěrstvo než toto: uživatel mcclane412 dal tomuto filmu odpad i když z něho viděl dohromady asi minutu! OOO můůůj boožeee. To teď musí vesmír každou chvílí implodovat, nebo mi z podlahy vyskočí samotný POMO a sešle mě do pekla (i když tam bych se na to alespoň podíval). Každou chvílí se něco takového musí stát. Zatím nic, zvláštní... Tak že by nějaký hladomor, kobylky nebo tak? Taky ne? To je opravdu zvláštní. Co asteroidy? Povodně? Anální kolík? ... Pořád nic? To karma spáchala sebevraždu? Jo už vím, to bude tím že tenhle "film" (čti s největším pohrdáním) nemusím vidět celý abych věděl, že je to sračka, stejně jako nemusím sežrat sračku abych věděl, že mi nechutná. P.S. Tu minutu jsem viděl když to měl kámoš puštěný na počítači. Jednou si počkám až usne, vplížím se mu do pokoje a... udělám mu kanadu. A jakou, bude mít péro ze zubní pasty přes celý xicht... a pak mu podpálím barák.

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Ze začátku jsem tedy nijak zvlášť nadšený nebyl, taky proto že jen co se Starr dostane do prvního baru, po té co vyjde z basy, tak tam hned ošoustá sexy barmanku. Na čemž není samo nic špatného, jen že jsem chvilku přemýšlel nad tím jak by nám mohli tvůrci ještě více naznačit, že máme co dočinění s největším žijícím alfa samcem v galaxii, který pouhým pohledem ochočí šavlozubého tygra. No je fakt že při té souloži mohl ještě zmlátit partu skinů, přeleštit si svůj obří kvér (není eufemismus), barmanka by mu ještě jednou přeleštila jeho obří kvér (je eufemismus) a překecal by jí aby si střihli ještě jedno číslo, akorát s její sestrou. Ale pak jsem si jeho jemnocit pro věc, a schopnost civilizovaného řešení problémů vcelku oblíbil a to i s faktem že pravděpodobně omrdá všechno co se hýbe. Navíc je tenhle seroš prostě koulervoucí masakr! Sex, drogy, bitky, přestřelky, prachy, sex......... no prostě takový normální středeční odpoledne (a teď si představte co dělám obyčejně v sobotu večer...). Jestli pracujete 12 hodin denně v oddělení IT, doma na vás čeká hnusná žena, která vás podvádí s vaším nejlepším kámošem, nemáte na hypotéku, auto se vám rozbilo, takže musíte jezdit sockou ve vašem měsíc nošeném, polyesterovém obleku a rádi si představujete jak rozmlátíte svému šéfovi ciferník a pak usouložíte jeho sekretářku, ale nemáte koule na to to udělat, tak tohle je seriál přesně pro vás!!! P.S. Pan motýlek je boží. Nevím kde toho chlapa vyhrabali (nejspíš z psychiatrie), ale pokaždé když se tam ukáže mi přejede mráz po zádech.

plakát

Bitch Slap (2009) 

Čirá katarze který zaplnila můj intelektuálně vyprahlý mozek, jako když strčíte svou ruku do... králičí nory. Všechny ty poučné informace o hledání diamantů (nebo o čem že to vlastně bylo) se mi zasunuly do paměti, jako když vrazíte.... klíč do zámku. A nyní se můj duch pozvedl na vyšší úroveň existence, jako když se postaví... obří péro. Kurva proč jsem nadrženej jako prase???

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Spoiler alert! ... Tak evidentně ty fámy, že naši učitelé oslovovali ředitele "Führer" a že jako knížku jejich dětství zvolili Mein Kampf nebyly úplný nesmysly, člověk totiž úplně žasne nad tím, jak moc je in v dnešní době být členem nějakého Německého sdružení, já jsem už dostal pozvánku na FB do "zvracíme na Oktoberfestu" a "klub přátel zvířecích farem". Kapitán big mac jde samozřejmě s dobou a brilantně takovou tajnou nacistickou organizaci zakomponoval do děje, jen by to chtělo ještě trochu vyšperkovat. Mohli jsme se třeba na konci dozvědět že Nick Furry je přestrojenej Hitler, kterého náckové šoupli k ledu (odpověď na všechno...), ty by byl twist! Proč by Hitler předstíral roky, že je jednookej negr? A proč ne? Dyť i winter soldier se ukázal jako kapův nejlepší, údajně mrtvý, kámoš (ten svět je fakt malej...(a ano, vim že to taklhe bylo i v komiksech, to ale nemění nic na faktu že je to samoúčelná debilita)). Když už tam byl německej vědec, coby umělá inteligence počítače, který není výkonnější než moje kalkulačka, tak tohle je ještě v rámci realističnosti naprosto věrohodné.... Já jen doopravdy žasnu kde jsou ti hnidopichové, co obyčejně tupý slátaniny tohodle kalibru schválně podhodnotěj, aby udrželi vesmírnou rovnováhu, protože ať se koukám kamkoliv, tak kde nic tu nic. Když pro jednou řeším něco, co obyčejně neřeším, tak najednou ten kdo to normálně řeší, nic neřeší... no neni to k posrání?

plakát

Code Geass: Hangjaku no Lelouch - R2 (2008) (série) 

Když se mě někdo zeptá proč mám rád anime, odpovím protože Code Geass. Joooo to takhle třeba i v death note bylo hodně geniálních momentů a i dedukce hlavních postav byly mimo mozkové rozhraní nás smrtelníků (ale no tak, vážně si myslíte že by jste dokázali zachovat takto chladnou hlavu ve všech situacích?). Ale když Lightovi probleskávali jeho myšlenky v hlavě, člověk se nemohl zbavit pocitu, že to vypadá jako kdyby si v duchu snažil sám sobě vysvětlit, co vlastně dělá a takhle geniální mysl prostě nefunguje. Je jasné, že ta vysvětlovací fáze byla pro diváky, a ne pro Lighta, aby to každý pochopil, ale Code Geass? Srát na to, jsi debilní? Tak se jdi koukat na Tak jde čas blbečku, tady nemáš co pohledávat. Například jak Lelouch dostal geass, tak během 5 sekund pochopil jak se používá, k čemu slouží, jaký má potenciál a že by měl pro jistotu přestat se samomluvou když si ráno češe vlasy (schválně kdy vám ten vtip dojde... furt nic? Nevadí, maminka vás má i tak ráda... mimochodem nedávají vám další epizodu Tak jde čas?). Něco co by jakékoliv jiné anime (včetně i tak geniální záležitosti jako je death note, kdyby tam byl geass) rozpitlávalo po celou sérii! Nehledě na fakt, že by zbytek toho dílu zabili nechápajícím hlavním hrdinou...

plakát

Criss Angel: Mistr magie (2005) (pořad) 

Pravděpodobně jediný pořad (nebo film nebo seriál), který prostě nemůžu ohodnotit. Kdybych to měl vzít jenom podle toho jak moc se mi to líbí, tak je to jedna hvězdička a kdybych to vzal podle zpracování tak jsou to tak čtyři hvězdičky (opačný problém jsem měl u filmu Dünyayı Kurtaran Adam, ale u toho jsem se zasmál tak moc, že to bylo naprosto jasný). Criss Angel totiž doopravdy umí, dokáže to skvěle prodat a jistě má i nějaký talent, ale můj mozek mi každičkou vteřinu říká, že je to debilita, všechno je to komparz, střihy a předpřipravené události. To alespoň takový Copperfield dokázal dělat představení před plným divadlem a zmást tolik lidí, u kterých je vám jasné, že nejsou podplacení, to je trochu jiné kafe. Uvěřím tomu, že je fakt tak dobrý (nebo naopak že je tak špatný) i ve skutečnosti, teprve až to uvidím do té doby bez hodnocení - je to jako kdyby v dokument o tom jak se vyrábí coca cola bylo, že se stáčí umpalumpama v horských jezerech, ve kterých se nejdříve koupou Keira Knightley a Eva Mendes a laškují tam spolu nahé, uvěříte až to uvidíte.

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Death note z Death note je ten nejbrilantnější nápad, s naprosto neměřitelným potenciálem (btw neměří se potenciometrem). Zápisník do kterého, když se napíše jméno, dotyčná osoba zemře - bomba. Navíc k tomu hodíme dva geniální mozky a necháme péct po dobu pětadvaceti dílů - přesně tak dlouho, než se to všechno připálí (anime vzdělaní lidé jistě vědí o čem mluvím). Nicméně i poté je to vcelku výživná žranice, slušně okořeněná genialitou, ale mírně plavající v překombinovanosti. V každém případě si Death note získá každého anime fandu a/nebo každého kdo se nepovažuje za úplného idiota.