Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (447)

plakát

Proposition (2005) 

Vizuálně překrásné, hudebně perfektní - leč u hudby měl Cave zůstat a scénář ponechat někomu povolanějšímu, neb jakkoli jsou postavy vesměs příjemně nejednoznačné, děj samotný je až příliš klišovitý. I tak rozhodně ne ztráta času. Nu a Hillcoat již v dalším filmu ukázal, jak výtečně dokáže zpracovat dobrý scénář a natočil pro mě jeden z nejlepších filmů vůbec.

plakát

Kung Fu Panda 4 (2024) 

Sice jsem furt rád, že jsme s klukem nešli na Kongzillu, ale tak nudně generický animák jsem dlouho neviděl. Ze začátku je tam pár zábavných hlášek a asi dvě akce jsou povedené, ale jak to pokračuje, je to čím dál víc takové už někde viděné, už někde slyšené, a už tak od půlky se začal i kluk evidentně nudit.

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Pro mě rozhodně nejlepší Godzilla. Mě patetické japonské herectví baví. A jasně, že ty triky nejsou první třída, ale sakra, za méně než desetinu rozpočtu velkofilmu jsou naprosto úžasné - v Hollywoodu by za to natočili trailer. A co mě nejvíc potěšilo, že lidi tu nejsou jen nějaké figurky pro zábavu monstra, ale pro opravdový příběh, který má hlavu a patu. Vlastně si úplně dokážu představit tenhle film bez Godzilly a pořád by tam toho bylo dost - traumata z války, obnova totálně zničené země, tradici popírající nové vztahy atp., - a pořád by to bylo super!

plakát

Pravdivá romance (1993) 

Tarantino točený Scottem je i po 30 letech docela koukatelný film, občas se trochu vaří z vody, ale je tam několik scén, které musel i Quentin závidět (výslechy táty a Alabamy jsou naprosto kouzelné). A těch kvalitních herců i v úplně nepodstatných roličkách!

plakát

Chudáčci (2023) 

Vizuálně skvělé, opravdu si s tím vyhráli, svět jakoby od Karla Zemana kdyby žil nyní, k tomu perfektně pasující hudba. Co se děje týče, první třetina je vynikající, pak ale jako by nedokázali využít ten nápad a vrší přes sebe pasáže stále nudnější. Jistě, abych nezapomněl, jsou tam i nějaké myšlenky, žel jsou podány příliš plytce, než abych se jimi chtěl více zabývat. Herecky jsem si nejvíce užíval Ruffalova zmrdečka (ovšem zase jen v té první třetině), Emma... no popravdě nepůsobila moc jako malé dítě ve velkém těle, spíše jako nějak postižená, a pak už jako normální dospělá žena. No a s její Belly se dostávám k pro mě největšímu problému tohoto filmu, a opravdu mě netěší, jak je to ignorováno, protože Duncan (on to sice neví, ale my ano) prostě prcá malé dítě!

plakát

Pearl (2022) 

No teda! Pane Weste, vy nám rostete! X je v tvorbě Westa kvalitativním zlomem, a ačkoli se nedokázal zbavit některých otravných cliché, ukázal značný nárůst režisérského umu. Opatrně jsem tehdy doufal, že příští jeho film by už opravdu mohl být první třída. A je. Audiovizuálně podmanivé, scénáristicky pevně stojící, a herecky - oh ano, opět jsme u toho, - co předvádí Mia Goth je bez jakéhokoliv přehánění Oscarový výkon. Tak krásně zahrané zešílení jsem už dlouho neviděl. Někdo může namítat, že to moc není horor. Ano, moc ne, a podle mě je to jen dobře. Podstatné je, že je to sakra dobrý film! Natěšenost na MaXXXine nemůže být větší.

plakát

Za každou cenu! (2012) 

Stalo se, že jsem původně chtěl koukat na "Za každou cenu" a ne "Za každou cenu!", a že mě teprve po cca 3/4 hodiny trklo, že kde jako je Bridges, Foster a Pine... normálně bych si jistě všiml podstatně dříve, navíc ve filmu o kukuřičných farmářích z Iowy a nepovedeném závodníkovi Nascaru, což jsou fakt témata, která by mě nepřilákala, ale stalo se a musím říct, že jsem rád za ten omyl, ten film je opravdu výborný! A co musím obzvláště vypíchnout je Dennis Quaid - on je takový ten herec, co ho každý zná, ale nikdy nebyl hvězda s hromadou ocenění, ale v tohle to byl Oscarový výkon!

plakát

Ranhojič (2013) 

Nebudu příliš originální, když to popíši jako Království nebeské o lékařích. Občas trochu moc naivní, ale jako celek překvapivě dobře fungující film se skvělým Skarsgårdem a Paynem v jeho životní roli. Film, u kterého i verbalovi bylo trapné se předvádět a napsal skoro normální text!