Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (45)

plakát

Whiplash (2014) 

Whiplash je snímek zachycující mladý bubenický talent a jeho vytouženou cestu k úspěchu za pomoci psychopaticky sadistickýho dirigenta, který se z posledních sil snaží vyždímat duši ze všech svých žáků. Z tohoto důvodu mi po většinu stopáže nebylo uplně jasný, jestli vlastně sleduju hudební drama, či jsem se nechtěně překlikl a je to úvod k nějakýmu hodně úchylnýmu sado-maso gay pornu. Oba hlavní protagonisti dohromady jsou navíc asi tak stejně sympatičtí, jako vřed mezi druhou a třetí bradou Haliny Pawlovské, takže nějaké sympatie, či emoce k hlavnímu hrdinovi u tohoto snímku asi budete hledat marně. Celý mi to vlastně příjde nějaký plytký a pro mě to asi zůstane navždy nepochopený film. I přes všechnu tu kritiku si ale myslím, že si toto drama zaslouží alespoň tři hvězdy a jednu extra za prvotřídní hudbu, která si -rozhodně oprávněně - odnesla letošního Oscara.

plakát

Kung Fury (2015) 

Kam se hrabou všichni Vandamové, Steloni, Lundgreni a Švarcnegrové. Heil Sandberg! Takovou orgasmickou podívanou plnou nacistickýho Německa, techno hudby, dinosaurů, vikingů a kung fu, která způsobí nejednomu brýlatýmu oplácanýmu úchylovi na osmdesátky extatické pocity, jsme tu ještě neměli. Do doby kratší, než si někteří z nás stihnou vyhonit šulína (rozuměj 30 minut) se tomuto švédskýmu amatérovi povedlo shrnout všechny osmdesátkový béčka a splácat je dohromady tak efektivně, že může nejeden holýúdský režisér závidět. S otevřenou hubou jsem seděl a hltal tento brutální nářez za doprovodu nepřetržité tuctucutuc hudby příliš fascinován triceracopem ustřelujícím nacistické faly, než abych si všimnul, že třicetiminutová stopáž je téměř u konce. A skutečně. Než byste stihli říci kundasemkundatam, tak na mě vyskočily závěrečný titulky a já si zoufale přál, abych se taky uměl hacknout zpět v čase a podíval se znovu nerušeně na to, jak dokonalá parodie se dá vymyslet na typickou kinematografii z dob, kdy ještě většina z nás doufala, že neskončíme jen v puse naší mámy.

plakát

Čarovný les (2014) 

Into the woods rozhodně může být zajímavý na prknech, která znamenají svět, ale filmový kabát tomuto snímku prostě nesluší. A jelikož já nepatřím ani mezi ty muzikálový typy, rozhodně nemůžu ohodnotit tuto více než dvouhodinovou nudu lépe, než dvěmi hvězdami. Jediný, co si zaslouží vyzdvyhnutí, je Meryl Streep a její podání čarodějnice. Moc dobře ale nerozumím tomu, proč se taková spousta známých herců vrhla do tohoto projektu a rád bych jim poradil, aby si příště líp přečetli scénář, než se pustí do něčeho podobnýho.

plakát

Chlapectví (2014) 

Člověk by čekal, že když už se mu pod ruku dostane Oscarový film s téměř tříhodinovou stopáží, stane se v něm něco zajímavého. Opak je ale pravdou. Boyhood je od začátku dokonce naprosto obyčejný píběh dospívajícího chlapce, ve kterém za celou dobu nedojde k jedinému zvratu a nestane se v něm zhola nic. Dalo by se to teda považovat za nudnej film, ne? A přece tomu tak není. Tento snímek je natolik originální svou neoriginalitou, až je to originální. Naprosto tuctové dětství by totiž v divákovi mělo vyvolat nostalgii a myslím, že zrovna to se zde Ričrdovi povedlo dokonale. Za mě trochu ušmudlaných, ale stále pět hvězd.

plakát

Vrána (1994) 

Buď je to tak sofistikovaný, že jsem to ani nepochopil, a nebo je to naprosto debilní. "Temná atmosféra" rozhodně není dostatečný důvod na to dávat 3/4/5 hvězd.

plakát

Zátah 2 (2014) 

Všechno by bylo OK, ale sníh v Jakartě? No to snad nemyslí vážně.

plakát

Travička zelená (2008) 

Sotva jsem vydržel do konce i přes to (možná právě proto), že mám s trávou bohaté zkušenosti.

plakát

Love Is All You Need? (2011) 

Love Is All You Need je velice originální kraťas, který mě donutil zamyslet se nad homofóbií a šikanou všude kolem nás a dívat se na ně v trochu jiném světle. V příběhu je strašně moc nelogických věcí a nejasností, které ve mě vyvolávají spoustu otázek. Například jak je sakra možný, že by se najednou obrátila sexualita všech lidí na planetě? Stali se také všichni ostatní tvorové homosexuály? Jestli ano, jak se rozmnožují? Jestli ne, jak to, že lidem vadí pouze lidští homosexuálové a o zvířatech není ani zmínka? Používají zástupci něžného pohlaví dvouhlavé dilda k uspokojování? A tak dál a tak dál. Ve finále musím říct, že jako kraťas super, ovšem jako celovečerní film? Ne díky, asi bych nevydržel hodinu a půl sledovat otravný krutý děcka, jak šikanují heterosexuály.

plakát

Křižovatky života (2013) (pořad) odpad!

Prvních dvacet minut jsem se snažil rozpoznat, jestli je to jako hraný, nebo to má být nějaká ujetá, i na český poměry hodně nepovedená reality show. Nakonec jsem to vzdal a podíval se do programu... Opravdu muselo dát obrovské úsilí dostat na jedno místo tolik antitalentů a kandidátů na nejhoršího herce tisíciletí a ještě tento "dokument" protlačit do hlavního vysílacího času. Fakt nemám slov. Co jsme komu udělali, že si zasloužíme Primu a Novu.