Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor

Recenze (149)

plakát

Morgan (2016) 

Scénář je máčka a škatulka "horor" vtip ale je to luxusně natočené a má to úžasně nasnímanou a přehlednou akci. Relativně zajímavé a zábavné a Kate Mara.. čičí.

plakát

Noční zvířata (2016) 

Matoucí, nasírací.. intenzivní a fantasticky zahraná artovka bez závěru a proto jen za tři.

plakát

Příchozí (2016) 

Klasicky Vileneuvevova hypnotická jízda. Neuvěřitelně vtahující, jemná a inteligentní sci-fi.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Čistá space opera a špinavá válečná akce, která je téměř stejně přitažlivá jako zvuk zkřížených světelných mečů.. téměř. Nakonec snad pocit, že efekty už nemůžou být lepší, že postavy jsem si všechny do jedné oblíbil a že se Vaderova "one man show" zapíše do dějin (v předaleké galaxii tedy určitě). Navíc to rozvíjení a doplnovaní SW světa je pro věrného fanouška prostě extáze.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

"My face is mine, my hands are mine, my mouth is mine, but Im not. Im yours."

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

Rozhodně se nejedná o žádné zklamání, přesto je to o něco slabší než jednička. Řemeslně téměř dokonalé, Wan v tomto žánru v současnosti nemá konkurenci ale tak trošku se bojím, jak to bude vypadat někde jinde (Aquaman). První polovina je infarktová. Famozní hra s napětím vždy perfektně vyvrcholená. Druhá polovina zvolní a přesto, že to jsem právě chtěl (budování vztahů, rozvíjení vztahů ad.) zvolnilo se možná až příliš a tak finále nepůsobí tak destruktivně jak by se čekalo. Trošku mi navíc vadí jak se z paranormálních jevů stává svým způsobem okaté fantasy. Přece jenom je v některých chvílích lepší ta "nevědomost". Ale jinak velká spokojenost. Emoce fungují a dvojici Warrenovích bych chtěl ještě alespon vidět v uzavření této trilogie, samozřejmě pod taktovkou Jamese Wana. 8/10.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Scénáristická jebačka. To nejsem schopný akceptovat i přesto, že se jedná o přebarvenou nerd-fantasy. Navíc mi příjde, že Jonesovi pojem "dynamika" nic neříká.. ty akční scény prostě nemají štávu. Kouká se na to ale hezky (orkové jsou úžasní) hudba je fajn a některé momenty téměř epik. Dvojka (pokud bude) bude lepší.

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Prolog fajn, Quicksilver boží a Wolverinovo větší cameo pomrkává i na staršího diváka, jinak ale věc absolutně bezcharakterní. Jakoby se Singer zaprodal. Toho čeho jsem si na jeho X-Menech cenil vždy nejvíce, tedy toho jak dokážou být na komiks neotřelý, inteligentní a především jak upředtnostnují cennější atribut, jakým je psychologie před humorem (zdravím Avengers) je nejspíš pryč. PS: Druhá projekce byla alespoň daleko zábavnější.

plakát

Zúčtování (2016) 

Twist jsem tušil po čtvrtině filmu ale právě proto jsem se těšil na finále. Přes psychologický rozbor, dramatickou-sociální stránku, trochu komiksový přesah a libování ve vyprávění mě nejvíc bavilo to, čeho jsem ve filmu čekal popravdě nejméně, akce. Skvěle zrežírovaná, chlapská, přehledná. Daleko syrovější a lepší handtohand než v prvním Wickovi, kterého kdekdo oslavuje jakožto novodobou klasiku. 8/10.