Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (38)

plakát

Aquaman (2018) 

V tomhle filmu se sešly dva prvky, kterým prostě fandím.. DC a režisér James Wan. A jak to dopadlo? Je vidět, že se studio opravdu snaží někam posunout a poučit. Ačkoliv má film 143 minut (ještě že tak!), film se soustředí spíše na představení podvodního světa, Atlanťanů samotných a hromadu postav, na propracovanější příběh moc nezbývá čas. Dějové linky plynou po vcelku jasně stanovené a předvídatelné dráze, to ale bohatě stačí, protože film tohle dohání někde jinde :) Čeká vás parádní zážitek z úžasně vykresleného světa, který nejen Aquamanovi konečně dodává tvář! Jen škoda, že až po Justice League. Nicméně, takhle to půjde.

plakát

Babadook (2014) 

Film má velmi nadějný začátek, postavy jsou zajímavě vytvořené a filmu se vcelku daří divákovi ukázat jejich psychickou stránku, což je nejsilnější prvek filmu. U filmů tohoto typu ale velmi záleží na rozuzlení a závěru. První část by mohla mít klidně i 4 hvězdy. Z mého pohledu nevydařený, možná až směšný konec film ale srazil níž.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Něco takového tu už hodně dlouho nebylo. Poklona tvůrcům a obrovský palec nahoru za všech pět dílů minisérie!

plakát

Dánská dívka (2015) 

Hodně zajímavý film. Příběh samozřejmě na prvním místě, psychicky občas hodně silné. Vyzdvihnout si ale zaslouží herci, Alicia Vikander skvělá a Eddie Redmayne zde podle mě měl obhájit Oscara.

plakát

Duel Jaromíra Soukupa (2017) (pořad) odpad!

Moderátor fakt síla. Něco takového se v TV jen tak nevidí.. :)

plakát

Dunkerk (2017) 

Poprvé.. ok. Podruhé.. lepší ok. :) Ale až třetí projekce nechala film vyniknout. Zážitek z IMAX byl opravdu unikátní a nečekaně skvělý! Takhle to Nolan chtěl a takhle je to správně. Film je opravdu dobré vidět víckrát, s vědomím co bude následovat vyniknou zajímavé detaily. Každopádně projekce v IMAX to celé posouvá na jinou úroveň. Věci k vytknutí jsou, to ale není důležité. Skvělé dílo to opravdu je.

plakát

Dvojníci (2016) 

Po prvních minutách a hromadě trapných pokusů o vtip jsem plánoval dát odpad a film zařadit do dlouhé řady českých propadáků posledních let. Trapné pokusy o vtip sice pokračovaly, občas se jim to ale přeci jen povedlo a celý film nakonec působí docela pohodovým dojmem, je to fajn komedie. Sokol byl ve své dvojroli skvělý, Kohákova role byla ovšem slabším článkem filmu. Za to ale může spíše scénář.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Film tak nějak o ničem. Bylo jasné, že rozdělení knihy na dva filmy první část hodně odnese a ačkoliv bylo pár scén oproti knize přidaných, film nezaujme ničím, jsou to dvě hodiny bez jediné větší zápletky. Film mě nedokázal dostat na stranu povstalců a k nenávisti Kapitolu, jako třeba kniha. Zde si člověk občas spíše ťuká na čelo co to vyvádí.. Výkony herců byly ale kvalitní a jako velký fanda Hunger games dávám 3 hvězdičky. Jinak by si film zasloužil ještě méně.

plakát

Chůva na zabití (2017) 

Je to úlet, béčková slasher komedie, která si na nic nehraje. Ale i s tou svojí prázdnotou a primitivností mě to vlastně docela bavilo. Samara jako vždy skvělá a opravdu se k tomu hodí český dabing.

plakát

Chůva na zabití: Krvavá královna (2020) 

Určitá hloupost prvního dílu ještě tolik nevadila, ale tohle je už vážně debilní až příliš :). Nepřináší to nic moc nového, prakticky to samé, jen v jiném prostředí a horším provedení.