Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (172)

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Z tohohle si pamatuju akorát tři věci. Děsivé intro a pak dvě scény... nějakou mrtvolu se slizky zelenou hlavou a chlapa, jak před zrcadlem řve a z krku mu leze druhá hlava. Fuj vole, to bych nedal ani teď, natož když mi bylo osm či kolik...

plakát

Alf (1986) (seriál) 

Alf byl svého času geniální seriál, při opětovném shlédnutí to ale, přiznejme si, už není ono. Na druhou stranu neznám vrstevníka, který by Alfa v dětství nesledoval.

plakát

Anglické jahody (2008) 

Téma okupace vojsky Varšavské smlouvy je poměrně častým motivem filmů, vzpomeňme na Rebely nebo Pelíšky, které na tuto událost také odkazují. Avšak v Anglických jahodách se kolem okupace točí celý děj, a tak to mohlo být, respektive mělo být, zpracované daleko lépe. Vůbec nevím, co tímto chtěl pan Drha říct, ale rozhodně se mu to nepovedlo. FRilm se neuvěřitelně táhne, nudí, kulisy jsou příšerné a nebýt Tomáše Kluse a jeho Malčiku, tak je to naprostý propadák.

plakát

Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (1993) (seriál) 

Já nevím, na co si tady stěžujete. K smrti nenávidím všecko socialistický, takže tohle pokračování se mi, minimálně co do kulis, líbí daleko víc. Triky jsou propracovanější, i ten scénář je takový vymakanější. Pravda, postava pana Pappa působí moc kapitalisticky, ale to je dáno dobou. Chápu, že pro někoho je to ve srovnání s klasickou Arabelou brak, ale pro mě to má svou atmosféru. Na starou Arabelu mě nebaví se dívat, stejně tak na Saxanu a další osmdesátkový pohádky, ze kterých ten komunismus dýchá všude. Ale jo, mohlo to být kratší, některé díly jsou fakt zbytečné

plakát

Asterix a Obelix (1999) 

Jednička výborná, napodruhé už to sice není ono, ale pořád to dokáže zabavit. Líbí se mi hlavně Gerard Depardieu v roli Obelixe.

plakát

Babar (1989) (seriál) 

Tohle jsem jako dítě strašně miloval.

plakát

Babica vs. Sapík (2015) (pořad) odpad!

Nezlobte se na mě, ale tohle ani Sapík nezachrání. Že je Babica eidamovej trotl, to ví každej, kdo nemá místo mozku smaženej sejr. Sapík sice aspoň nějak vařit umí, ale ty jeho dekorace, to je děsivý. Na talíř narve větve, parohy, šišky, broky, flintu a kamizolu a někde pod tím se ukrejvá srnčí guláš. To je příšerný.

plakát

Bastardi (2010) 

Celý koncept Bastradů je pojatý tak nějak... no, zvláštně. Přemýšlím nad tím, co si o nich vlastně myslet. Jakožto student PdF mám k tomuto tématu blíž než nějaký laik, zase si ale říkám, nakolik to odráží realitu. Je opravdu možné, aby tři fakani z osmičky znásilnili učitelku? A pak ji zabili? Aby osmák umlátil učitele a všichni okolo na to, včetně pedagogů, jen čuměli? Nedělám si iluze, dnešní děcka, to je smrad vedle smrada, nevychovaný rodičema, ale ulicí nebo dotykovým telefonem. A že ty dnešní parchanti můžou všechno a zákony jim jdou na ruku a staví učitele do pozice statistů. To jo, to tak je. Ale tenhle film to ukazuje tak nějak nešťastně a spíš vyvolává v lidech nenávist k cigánům. A vyvolal ji i ve mně. Jestli chtěl Magnusek natočit něco, o čem se bude mluvit a co bude kontroverzní, pak to zvládl na jedničku. Ale k realitě to má podle mě pořád ještě dost daleko.

plakát

Bastardi: Reparát (2023) 

Tím, jak celá věc končí, ve mně klíčí podezření, že Magnusek chce dělat ještě pátej díl. Tohle už je ždímání posledních zbytků z toho, co natočil před někdy deseti-patnácti lety. Mezi odpady typu komunistických agitek to zařadit nemůžu, ale žádná výhra to rozhodně taky není, spíš naopak. Prostředí depresivní, herecký výkony příšerný, námět jak z béčkovýho filmu se Stevenem Seagalem.

plakát

Bastardi 2 (2011) 

Druhý díl trilogie je takový spíš natahování, ale zase chápu, že první díl skončil tak nějak neutrálně, otevřeně. Opět, realita je tomuto filmu na hony vzdálená. Že by policajt, byť starej a na pokraji smrti, kryl vraždu tří děcek? No tak... Celkově je mi koncepce rodinnýho klanu Dostálů, co ovládá celé město, dost protivná, protože ano, Berdychův gang sice zasahoval i do policie a Krejčíř asi taky neutekl nedopatřením, ale tohle je hodně přitažený za vlasy. Ale když se na to člověk koukne jako na něco neutrálního, smyšlenej příběh od reality naprosto odlišný, proč ne...