Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (40)

plakát

Neutečeš (2014) 

Atmosféra městečka ala John Carpenter, strašení bez lekacích scén, sympatické realistické postavy namísto tradičních figurek na odstřel, hudební podkres hraničící s genialitou a originální zápletka (tentokrát se opravdu nebudete bát pouze po setmění a pouze v samotě - a to platí i po cestě domu z kina) a to ještě celé v dokonale příjemném retro stylu. Co více si může skalní fanoušek přát? 9/10

plakát

Uneseni (2010) 

Na pěti hvězdu mě dohnaly zdejší odpady. Zajímavé, že tihle uživatelé mají většinou pěti hvězdu u Mother's Day, což tak nějak nechápu a nehodlám se v tom nějak dloubat. Hlavně, že si to dokážou obhájit. :-) No, parádní napínavý thriller. Španělský způsob mi opravdu sedl, ta kamera nemá v tomhle subžánru konkurence. Herci výborní. Druhá polovina plná grád a konec naprosto odzbrojující. 'Španělský thriller' bude jednou kult.

plakát

Smrt přichází v bílém (2003) 

Společně se Záhadou Blair Witch asi nejzvláštnější film ve svym žánru. V době, kdy jsem se registroval na csfd.cz pro mne bylo celkem překvapení, že je tu v červených číslech. To dokáže někdo ocenit? Očividně ano a dodnes mi to dělá radost. Opravdu zvláštně natočené a tak jako u Blair Witch s nejnepříjemnější atmosférou, jaká se divákovi může zažrat pod kůži. (což je myšleno samozřejmě v dobrym – a taky myšleno na projekce pozdě večer.) Kromě toho si taky nepamatuju u hororu zajímavější pointu, kterou jsem pochopil až na třetí zhlédnutí (teda co si aspoň pamatuju). A kombinace žánrů horror & comedy asi nikdy nebyla funkčnější. Škoda, že toho Jean-Baptiste Andrea nezkusil víc. Patří do hororový top 10.

plakát

You're Next (2011) 

Jeden z nejlepších Home Invasion, co jsem kdy viděl. Takhle tenhle žánr má totiž přesně vypadat. Bez žádných zbytečných scén rovnou na scénu a nejlíp i s překvapením. Momentálně jsem akorát po zážitku, teď jsem to dokoukal, takže tenhle komentář berte trošku s rezervou. Když už jsem myslel, že to skončí, bafla na mě ještě jedna překvapivá (už finální [?]) událost.. Podobná věc se mi stala i u The Purge, z toho jsem byl dost rozhozenej a trvalo to dlouhou dobu po projekci. To věčný čekání, na tenhle film, stálo za to. A i jsem se bál, že budu lehce zklamán, jak už automaticky čekáte moc.. Ne, dostal jsem ještě větší záchvat eufórie, než jsem čekal. Vážně pecka a po dlouhý době nepředstavitelný zážitek. Proč nedávaj do kin tohle místo těch paranormálních aktivit?! Víc takových překvapení.

plakát

Americká krása (1999) 

7.1 2013 jsem viděl vše.. Úsměv a zároveň slzy v očích, to se mi dlouho nestalo. Je to tak jednoduchý, ale zároveň hrozně složitý. Herci tam jsou jak tanečníci na plesu, k tomu ten úžasný hudební doprovod. Nejde tam nikomu nic brát za zlý, je to prostě život a každý ho nějak žije. Celý život trávíme hledáním smyslu toho, proč tu jsme, ale nakonec zjistíme, že tu jsme jen kvůli momentu, který je teď. Který právě teď prožíváme. Díky za ten film.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

,,Když prst ukazuje k nebi, jen hlupák kouká na prst." Krásnější neděle neni. Díky.

plakát

Vyvrženci pekla (2005) 

Tenhle snímek má své kouzlo. Ve většině filmů stojíte na straně dobra, tady se vám ovšem může stát, že začnete držet palce úplně opačné straně a i přesto, že jsou to hovada, co se vyžívají v zabíjení nevinných lidí. Rob Zombie nám dal to, co umí, a já se zase o krok víc stal jeho větším fanouškem. Velký palec za Parmetovu kameru, dokonalého hereckého obsazení (Moon Zombie předevšim, tý mi i ke konci bylo líto), výběrového soundtracku i za naprosto úchvatného finále..Ovšem i přes to všechno se mi víc líbil Dům tisíce mrtvol, asi tam pro mě bylo víc té 'fantasmagórie'.

plakát

Dům tisíce mrtvol (2003) 

Výborný horor ve stylu sedmdesátých vidláckých vyvražďovaček nepřekonatelnou Robovou formou. Má to skvělou muziku (přímo od Roba) a Sid Haig jako Kapitán Spaulding je víc než super. Menším mínusem mohou být pro někoho ty fantasmagorie ke konci, mně to ale vůbec nevadilo, naopak některé momenty jsou naprosto geniální, a to především scéna s otevřením stodoly a závěrečné zjevení pana doktora i jeho povedeného pomocníka. Zamlouvám si taky jednu "jízdu smrti"...a hurá za Dr. Satanem.

plakát

Očista (2013) 

Tak jo..Filmu jsem se zprvu bál. Daný námět odpovídal přesně dnešnímu americkému filmu; Noc, kdy se lidé můžou dělat to, co chtějí - policie, záchranka a jiné služby jsou uzavřeny; to přece musí být blbost - a ba ne. Mýlil jsem se. Tak parádní napínák tu dlouho nebyl. Od toho, kdy se spustila siréna až po poslední minuty filmu jsem seděl přimáčklej k židli a divu že jsem se tím napětím nepoto. James DeMonaco na sebe zase po dlouhý době nechává upoutat pozornost + má u mě velké plus za roli Ethan Hawke, toho jsem si po tom hereckém výkonu z Sinisteru hodně oblíbil - a tentokrát zase nezklamal. Jasně, Ils, The Strangers, Static, Home sweet home a jiné kvalitní horory na podobný téma to nepřekoná, ale v žánru hororu hodně příjemná jednohubka.