Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (256)

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Po Jurském parku 1 můj nejoblíbenější Spielberg. Film, který dle mě zraje jako víno. Výborný úvod do filosofických námětů celého filmu, kterými pak jsou rasismus, zakořeněný hluboko v nás a zda je možné cítit lásku k plechu, či on sám ji může cítit a je v tom rozdíl vůbec..? To by nebyl Steven, aby to nemělo to rodinné téma, hřející teplým až kouzelným krbem matčiny lásky. Osmet je vážně skvělý a se Šestým smyslem dává najevo velký talent, škoda, že nejde teď tak vidět, nebo mám mezeru v info. Možná to s ním bude jako s Harry Pottrem, který už nebude nikdy jiný a pořád bude vypadat na 12 let. Příběh má akorát spád, s nápaditými prvky, kontroverzní vizí budoucnosti a hodně poutavým a dojemným příběhem. Touha robota státi se organickým, živým tvorem je tak silná, dojemná a zároveň předem nemožná, že vás to poutá ještě víc a i když bych to viděl po sté, stejně budu jakoby z napětím a úžasem čekat, jak to dopadne. V konečných fázích filmu ještě to ztvárnění mimíků dodalo onu třešničku na Stevenův dortík. Tohle je dar divákovi, dar celé světové kinematografii. Fantastické od hlavy až k patě!!!

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Některé filmy prostě dlouho odkládáte a Alenka od mého oblíbence Burtona, jemuž jsem značně odpustil Temné stíny, patřila dlouho mezi ně. Vlastně ani nevím proč, snad si teď říkám, že mi asi podvědomí bránilo zklamání. Musím říct, že se tak bohužel stalo. Není to úplná hrůza, spíš takové polovičaté. Asi si to měl nechat Disney celé ve svém stylu, anebo to měl mít celé pod palcem Tim. Takhle z toho vznikl docela divný film a to je poprvé, co používám slovo "divné" ve spojení s Burtonem ve smyslu spíše negativním. Samozřejmě nedá se tomu upřít krásné zpracování druhého světa a pár hodně dobrých originálních nápadů. Na bonusech k filmu se dalo vidět jaká nesnadná práce to pro herce byla, kteří z velké většiny než je vůbec u filmu zvykem, hrají celý den v zeleném prostředí, na které se pak nalepí digitální svět. Postava Johnyho Deppa byla opravdu bizarní a zvládl ji jako vždy na výbornou. Bohužel podle mne film téměř postrádal humor. Moc tam toho prostě nebylo a zároveň to bylo přeplácané. Alenka sympatická, výkon byl důvěryhodný. Ovšem Helena zahrála královnu fantasticky a s ní byly právě jediné vtipné scény, které byly vlastně vtipné samotným hereckým projevem!! Mohlo to prostě dopadnout hůř, ale mohlo to být stokrát lepší, kdyby..a kdyby..škoda! PS: Anne Hathaway absolutně nesedla, hrozná křeč a to ji běžně můžu, možná špatně napsaná postava.

plakát

Alfa (2018) 

Jeden z těch filmů, kdy vám stačí prvních 15 min, abyste zjistili, že z toho nic nebude. Nejvíc mě asi iritoval výběr herců a jejich nedobový vzhled. Nicméně vizuál stál za to, taková silně kontrastní záležitost jako 300vka. Ale ta nuda..!

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Ale jo, proč by ne nakonec. Kladl, jsem si předtím otázku, na co další spiderman, když ten první se docela povedl, taky na co další supermani a batmani..? Pro mě lepší než Raimiho, asi mi sedla ta vtipnější forma, lepší záporák i hlavní představitel byl víc..já nevím "chlap"..? Prostě jsem se hodně bavil a víc byl i dojat! z milostných poměrů ústřední dvojice. Až na pár kiksů, jako ta smrt strýce ahh, tak hloupé chování jak z céčkového hororu..no i tak příjemné překvapení. Perfektní oddechovka bez Raimiho slizkých postav. Dobrý!

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Opět v rámci žánru absolutní spokojenost, jako s prvním dílem. Byť pár logických nesmyslů se objeví, prakticky hned v úvodní scéně s letadlem, ale jinak velmi zábavný. Film si jakoby nehraje na něco velkého, hodně sympatické obsazení, opět lepší a stravitelnější než Raimiho spajdr. Výkon hlavního hrdiny je v těch vážnějších pózách uvěřitelný, není přehnaný, tak jak mu to vlastní um dovolí. Emma Stone je skvělá a dohromady tvoří opravdu hodně sympatickou dvojici, kterým to prostě moc přeju. Pár opravdu povedených momentů, které nejsou sakra laciné, jak tady hodnocení všeobecně napovídá. Jamie Foxx je lehce kuriózní, ale taky dobře obsazený. Prakticky nikdo tam nevadí, nepřekáží, děj má spád, je vtipný i vážný, akce je tak akorát. Mě se to prostě mnohem víc baví než předchůdce v červených číslech.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Krásný, barvitý a skvěle natočený film, který si musíte buď zamilovat, nebo jde uplně mimo vás. Za mě snad jen ne tak oblíbený, jelikož ve mě evokuje spíše melancholii a smutno.

plakát

American Horror Story - Hotel (2015) (série) 

Ještě před koncem už to považuji za nej sérii, takové má AHS být- stylové, krvavé, perverzní, se skvělou hudbou, se spousty zvratů a odkazů na skutečné postavy, perfektně obsazené. Gaga se tam hodí výborně, na Jessicu nemá, to je snad jasný, ale na to, že hraje velkou roli poprvé, tak klobouk dolů. Postava Sarah Paulson je nejvíc a hraje jí neskutečně a je skutečně dost odporná, povahově i zjevem, ten neustálý pláč a kouření je opravdu psycho :O Kathy opět výborná, jak jinak i trans recepční perfektní. Evan změnil dobově i hlas, což je další bod pro něj, který jsem nečekal. Rozhodně to není seriál, či konkrétně série pro každého. Hororové jsou témata, ale strach vyloženě u toho vesměs nemáte, o to tu ani nejde. Byť s tím malým hraběnčiným krasoněn to byl napínavý díl. Linie kolem detektiva je asi jediná předvídatelná..kdo si nemyslel, že to bude nakonec on sám..? Líto mě bylo té jejich dcery, chudák holka. Prostě je v tom všechno co do takového seriálů chcete..po nezáživné freak show se laťka opět zvedla :)

plakát

Amy (2015) 

Uff..to sem těžce rozdýchával..!

plakát

Annabelle (2014) odpad!

Jsem velmi rád, že jsem na to nešel do kina, jinak bych si asi nechal vrátit prachy. Tohle nemělo nic společného ani s filmem, natož s hororem! Absolutně ubohé, tupé a nudné. O hereckých výkonech se nedá ani mluvit - to hráli roboti či komparz z reklamy na prací prášek?!! Vykrádačka snad všech posledních hororů v té nejkýčovitější formě. Ta panenka je sice děsivá, i když ne tak jako mladá rodinka, která sbírá ještě v tomto věku bizarní panenky. Bohužel ve skutečnosti tak vůbec nevypadala, byla to jednoduše ušitá hadrová pana z polštářů. Ten scénář kur*a to si děláte prdel ne?! To by sepsal i úplný krypl. Na konci s tím skokem z okna, ja fix tohle je první liga diváckého utrpení. Bohužel jak tu někdo zmínil trochu mi to již teď kazí natěšení na konžůrink 2, ale zase to bude mít pod palcem Wan, tak doufám, že to nebude stejný průser jak Insidious 2..?!!! Jednoduše to bylo tak hrozné, až sem se musel kolikrát hlasitě smát a neustále se divit, jak to někdo mohl pustit vůbec do světa. A to sem si to pustil sám doma večer na sluchátka..a nic! Možná za téma panenky a možná ta scéna ve sklepě do mě aplikovala jedinou, mini dávku hororu (ikdyž co tam vůbec lezla s jakýmsi kartonem a ještě si nachystala baterku, aby ji pak mohla upustit na schodech, když to vlastně už dopředu asi věděla.. :D). Příšerné, sračka jak zvon ve všech ohledech. Možná něco pro lidi s IQ do 50, snad i méně. Tomu, kdo to považuje za dobrý horor či vůbec film, doporučuji nechat se vyšetřit na demenci.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Aneb jak jsem se já, od dětství horory protřelý, již náročný divák (neplést si s místním trapákem-samozvaným hororovým expertem psím-tchořem!) málem pos*al v kině. Nečekal jsem těžší level než Conjuring 1, což je stále po všech stránkách top horor posledních let. Asi ten strach o ty děti je větší než o dospělé, zvlášť když to vcelku slušně odehrají. Příběh solidně vymyšlený, tajuplný a odkaz na hit posledních let - společné universum dalších filmů mi tady sedí. Diametrální rozdíl oproti prvnímu dílu!!