Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (258)

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Nemyslím si, že by to lepší kvalita obrazu, která mi v této netradiční projekci chyběla, něco na mém hodnocení změnila. Gal je nádherná a charismatická, přesto je i místy dost příšerná herečka, takový zvláštní hybrid. Ale mám jí stejně rád. Nejvíc to zabil ten scénář, jako asi nechtěný mix pohádky a akčního filmu s prvky telenovely, celkově působící jako nemístný vtip. Okatě feministická zbytečná nuda.

plakát

Šokující odhalení (2019) 

Měl jsem trochu problém s celkovým konceptem filmu, částečně to působilo až dokumentárně, což není špatně, ale nefungovalo to jako celek. Přišlo mi, že tomu chybí nějaká obecná kostra začátku a konce, byť to účel splnilo. První, druhé a možná i třetí housle hraje trojice famózních hereček, u nichž masky(make up) byly stejně mistrovským dílem, jako jejich výkony. Tematicky ovšem aktuální a zajímavé a rozpačité současně.

plakát

Tenet (2020) 

Jelikož to ve mě nic moc nezanechalo, tak skoro 3*, ale ta technická stránka, akce a hudba. Jo! Nicméně nejslabší Nolan, co se přesahu týká. Začíná být trochu omletá ta motivace k apokalypse, jako záchraně planety před námi samými. Je to sice pořád aktuální, ale to už jsme tu 100x měli. A Nolan neNolan, zabalit to do nějakých zdánlivě složitých časových vraceček jako inovace nestačí. I tak klobouk dolů, za to, kolik to muselo dát práce a hl. herec si též musel užít vypětí sil. Nejvíc jsem si užíval Kennetha. Pattinsona, byť mě obecně nevadí, bych tam prostě nedal. Jako se to zdálo složité, prakticky to bylo až průměrně jednoduché a mohl bych souhlasit s každým hodnocením tady. Nemusím to asi vidět brzo znovu, chyběl tomu ten finální rajc a dost věcí se dalo předvídat. Dvě (jediné) top scény: v opěře a najetí letadla do hangáru.

plakát

Ztraceni ve vesmíru (2018) (seriál) 

Pohodová efektní záležitost, u které se nenudíte, protože se pořád něco děje. Sympatická rodinka totiž jen co dořeší jeden problém, naskytne se druhý. Jasně, člověk musí brát ty schopnosti dětí s rezervou, ale není to nijak okatě rušivé. Hlavní zbraní seriálu je vizuální stránka, zvláště pokud máte možnost kvalitního zobrazení: OLED+Dolby Vision je v tomto případě dechberoucí!! Na tomto poli se určitě nešetřilo, to se Netflix opravdu ukázal, na rozdíl třeba od laciných efektů u Zaklínače. Primární povahou jsou hlavně rodinné vztahy, které jsou občas prokládány různými flashbacky, se kterými se pracuje řekl bych ideálně. Dobrodružství je zde ovšem taky spousta a také se zde nešetří vcelku originálními nápady rodinky, jak řešit různé překážky a situace. Plavba kosmické lodi na moři např., wow! Technická stránka je troufám říct prostě dokonalost. Nehledejte vysoce inteligentní, či náročnou tvorbu, ale spíše oddechovou dobrodružnou scifi, se Spielberga připomínajícím rodinným stylem, a budete určitě spokojeni. Fakt nemůžu říct, že by mi tam něco chybělo, takže plnej počet a bylo fajn si dát oddech, když jsem zrovna dodíval Dark :D

plakát

La La Land (2016) 

Chápu tu sošku za kameru, ale ty ostatní..?! Asi to musím shlídnout ještě jednou, jelikož jsem celou dobu čekal na "něco" a ono to nepřišlo.

plakát

Hollywood (2020) (seriál) 

Že ten Murphy netočí rovnou gay porna..? Velmi slušné obsazení, Sheldon odporný jak nikdy a myšlenkově sice bohatý, ale celkový dojem z děje je hrozně urychlený. 3 a půl * hlavně za vtip a výrobnou dobovou stylizaci.

plakát

Zloba: Královna všeho zlého (2019) 

Příjemná fantasy podívaná, jejíž chabý děj je opět jen pouze motiv pro prezentaci efektů. Koukalo se na to hezky to se musí nechat, ale proč se na to dívat znovu, nebo na to nějak vzpomínat..?!

plakát

Neviditelný (2020) 

Mám rád tipy filmu, kdy se s divákem hraje styl kočka a myš. Tedy něco si myslíte, na základě jiných počinů a ono to tam není, a není to ani na druhý pokus. Tohle mě fakt bavilo a pár scén je tam hodně šokujících, ale ne jak jsme zvyklí samoúčelně lekacích, prostě originální (nůž v restauraci!! nebo kýbl barvy..). Celý je to navíc kompaktní a vyloženě dobře zahraný. Jedinou výtku mám samotnému motivu záporáka, protože love, psychouš..? Málokdy se to dá říct, ale chtělo to hodit aspoň pár flashbacků.