Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sloužit navěky je těžší, než se zdá. Tajná skupina záhadných vojáků, kteří nikdy neumírají, chrání pod vedením bojovnice Andy (Charlize Theron) smrtelný svět už stovky let. Jednotka dostane zakázku na záchrannou misi, při které dojde k odhalení jejich nadpřirozených sil. Andy spolu s nejnovější členkou týmu Nile (Kiki Layne) musí jednotce pomoct s likvidací těch, kdo se za každou cenu snaží replikovat a prodávat jejich superschopnosti. (Netflix)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (366)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Gregu Ruckovi jsou tyhle příběhy od ruky. Stará garda má velmi dobrý námět. Nápad má potenciál, ale to zpracování pokulhává. Akce je celkem solidní, ale videoklipový vizuál nenadchne a R&B soundtrack zabíjí každou druhou scénu. Charlize to se sekerou sluší a s větším soustředěním na minulost to mohlo dopadnout nad očekávání. Takhle jde jen o slušný televizní film slibující zajímavější dvojku. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To by mě zajímalo, kdy už Netflix přestane točit spotřebky na kvantitu a začne si na své filmové produkci dávat více záležet. Což říkám jako člověk, co je se Starou gardou vcelku spokojen a užil si veškerou akci ve filmu; nicméně v globálu bych důraz na kvalitu ocenil také. Což se asi nedočkáme vzhledem k lavině titulů, jež Netflix každý měsíc chrlí a snad jen celoroční odstávka produkce mu v tom zabrání. Nicméně Charlize Theron jsem si v posledních letech oblíbil, ač jsou časy Loupeže po italsku ta tam a už má nějaký ten křížek na krku stejně jako hlavní postava. Možná bych ocenil méně zjevné provokace homofóbie (dvojka Marwan"Jafar" Kenzari a Luca Marinelli), jež dneska prakticky nesmí chybět v žádném pořádném hollywoodském fláku, ale jinak vlastně fajn a užil jsem si to. Samozřejmě je film o nějakých 30 minut delší než by v ideálním světě byl, ale té vaty se už asi jen tak nezbavíme. PS : Záporáci tu stáli za úplné prd (Harry "Dudley" Melling by to měl okamžitě zabalit), takže koukejte naservírovat ten slibovaný sequel...7,5/10 ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mužatka Karlík vede nesmrtelnou multikulturní bandu buzerantů do věčného boje za lidskou spravedlnost a dobro všeobecně. Přemítal jsem, proč nepromyšlený příběh doplňují nezáživné bojové vsuvky a "hovory u táboráku", kde je předním tématem onen problém nesmrtelnosti. Proč to stálo tak za hovno? Byl jsem zvědavý a docela jsem se těšil na další vystoupení mé oblíbené Káji, která už v Šíleném Maxovi ukázala, že ve svých legínách umně skrývá naditý pytel s pořádnýma koulema. Zde, bohužel, se ta jiskra částečně vytratila a já brzy zjistil příčinu. "Podle homixu"! Z potenciálně kvalitní řežby zbyla jen parodie na Highlandery, kteří, ač taky k pousmání, měli přeci jen víc logičnosti a lákavější pointu. Propadák, který snad konečně dokáže, že ne každá tupá omalovánka se dočká automaticky úspěchu a že i tady je třeba použít mozek, aby vzniklo alespoň něco koukatelného. Upřímně pak doufám, že takhle přebuznělá taškařice nenaznačuje směr, kterým se vydá většina filmařů, protože Dánskou dívku jsem dodnes nerozdýchal a víc řiťopichů ve filmech už fakt nezvládnu. V tomhle podání to totiž už dávno nevypadá na čtyři procenta! Fujtajxl.. 35% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zajímavá premisa, super obsazení a náhled do světa, ze kterého bych chtěla vidět víc příběhů. S vyšším budgetem. A lepšími souboji, protože na to, že naši hrdinové mají být velmi staří, tak jejich bojové schopnosti ne vždy září... Charlize to v těhle rolích sedne, je to jedna z mála ačkových ženských celebrit, které věříte, že umí někomu nakopat řiť. Film stojí na ní, to si přiznejme, ale vedlejší postavy, které kolem ní oscilují, jsou sami o sobě zajímavé - až na mladou vojačku, která se nově stala nesmrtelnou a dostáváme díky ní po kouskách expozici do minulosti ostatních z týmu. KiKi Layne na takovou roli neměla, jakkoli může být sympatická. Příště by to chtělo příběh s větším dopadem a trochu víc dialogů o smyslu nesmrtelnosti. A bude to bomba. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No nevím, asi jsem dostal, co jsem čekal, průměrný akčňák. Z tohoto tématu se určitě dalo vytěžit víc. Mohlo tam být víc akce a míň kecání. I když je nápad s nesmrtelnými bojovníky zajímavý, tady toho moc nevyužili. Vše je dost předvídatelné a akce není nijak špičková. Prostě film, který neurazí, ale ani nenadchne. "Rychlejší než výtah." ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu je i odkaz na Českou republiku, a to ve scéně, kdy Andy (Charlize Theron) s Bookerem (Matthias Schoenaerts) vejdou do domu Copleye (Chiwetel Ejiofor), na zdi s důkazy o nesmrtelných je i fotka občanského průkazu Andy. Tento občanský průkaz je ale neplatný, protože jeho číslo je sedmimístné, zatímco platné české občanské průkazy mají čísla devítimístné. (Madmen)
  • Natočeno na základě stejnojmenné knihy od Image Comics napsanou Gregem Ruckem a ilustrovanou Leandrem Fernándezem. (SONY_)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Pokračování filmu Old Guard má scénář

Pokračování filmu Old Guard má scénář

05.07.2021

Přestože divácká odezva nebyla nijak oslnivá, Netflix byl se svojí adaptací komiksu Old Guard: Nesmrtelní poměrně spokojený. Natolik spokojený, že mu rychle odklepnul pokračování a dotlačí jej před… (více)

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

15.07.2020

Režisérka Gina Prince-Bythewood si čerstvě udělala v Hollywoodu jméno akčním snímkem Old Guard: Nesmrtelní s Charlize Theron v hlavní roli. Ten už má na Netflixu prakticky jisté pokračování, ke… (více)

Reklama

Reklama