Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Poslední recenze (934)

plakát

Ren Faire (2024) (seriál) 

Tradeáši všech zemí spojte se! Král George z texaského renesančního veletrhu plánuje najít svého zástupce. Tento starej dědek a suger daddy, který hledá ženu s "přírodními prsy", totální egoistickej kokos, který s nikým není spokojený. I s lidmi, kteří jsou mu věrný až za hrob. Dostane jeho trůn krotitelka slonů Darla, Louis ze stánku z kukuřicí nebo manažer (ma name is) Jeff? Lance Oppenheim, který stál za oceňovanými dokumenty Spermworld a Some Kind of Heaven se vrhá do dramatického světa cirkusáků a cosplejerů za středověk. A je to drama, které často se svým elektronickým sountrackem, zoomy, close-upy a klaustrofobií připomíná hrané filmy batří Safdiových. Mám však s tímhle dokumentem hlavní problém. Lance si často hraje s realitou a upravuje scény. Je zde slyšet jasný sentence mixing. Ve voiceoverech přestříhává dialogy, aby plynuli víc dohromady a možná mění i jejich kontext. Několikrát vidíme, jak třeba někdo telefonuje a vidíme ho pouze zezadu. V těchto scénách je jasné, že vzal scénu, kdy daná osoba telefonuje s někým jiným, protože skutečný rozhovor natočil jen na jednom konci. V druhé epizodě je konfrontace Jeffa s Georgem, která jasně není pravá. Jeff je střižený z jiné místnosti, u původního rozhovoru filmař nebyl. V žádném záběru této scény nevidíme Jeffa a George v jedné místnosti, a pozadí se neshoduje. Je jasné, že Lance Jeffovi řekl, aby převyprávěl, co Georgovi řekl a pak dané záběry spojil, aby danou scénu udělal dramatičtější. Dokument má i snové scény, což je zase manipulování s realitou, které jsem si užil. Tenhle dokument je zajímavý, protože nepůsobí jako dokument. Ale kdybych to natáčel já, tak bych morálně si nedokázal oddůvodnit manipulaci s záběry a scénami. I přestože asi zhruba vystihují postoje daných postav. Ve výsledku dávám 7/10, protože to byla hodně koukatelná minisérie, ale doporučuji každému aby k faktům v tomhle dokumentu přistupoval s odstupem.

plakát

Labužníci v kobce (2024) (seriál) 

Labužnická podívaná a nejlepší fantasy kulinářský pořad, který jsem viděl. Trigger nám přináší jednu z nejdivnějších kampaní Dračího doupěte, kterou můžete zažít. Propracované ekosystémy komby. Založeno na zhruba deset let staré oceňované manze. Půlčík, trpaslík, člověk a elfka. Zatímco jsem Trigger dříve kritizoval, že když se pokouší o nehumorné drama, tak mu to moc nejde, tady dokázal vyvážit svoje bizarní sklony a zároveň prodat dramatické emotivní scény. A často, když jsem se podíval na ty marinované harpie, grilované jednorožce a dušené duchy, ukapávali my sliny a doufal, jsem že tyto příšery existují v reálném světě, abych je požral. Ahhh, Labužníci v kobce.

Poslední hodnocení (5 645)

Pán času - Série 14 (2023) (série) (S14)

22.06.2024

Pán času - Říše smrti (2024) (epizoda) (S14E12)

22.06.2024

Občanská válka (2024)

16.06.2024

Pán času - Legenda o Ruby Sundayové (2024) (epizoda) (S14E11)

16.06.2024

Ren Faire (2024) (seriál)

15.06.2024

Labužníci v kobce (2024) (seriál)

13.06.2024

Labužníci v kobce - Série 1 (2024) (série) (S01)

13.06.2024

Pán času - Tulák (2024) (epizoda) (S14E10)

13.06.2024

Avenue 5 (2020) (seriál)

06.06.2024

Reklama

Poslední deníček (30)

Indická DUNA se blíží!!!

Zatímco diváci v Česku chrápou, v Indii se blíží jeden z nejočekávanějších filmů roku. Alespoň, co se Indů týče a že jich je opravdu hodně. Když se podíváme na Kalki 2898 AD, jasně můžeme vidět inspiraci Villenuovou Dunou. Avšak indický filmař Nag Ashwin má ještě větší ambice. Monstrózní sérii, filmové univerzum, založené na hinduistické mythologii. A první vlašťovka už padla, neboť byl vydán třicetiminutový animovaný kraťas na Amazon Prime. (trailer na něj je omylem na stránce hlavního filmu na čsfd) Hlavní postavou Kalkijovské dystopické série bude sám bůh Višnu ve své titulní finální podobě Kalki. Avšak nyní navštěvuje budoucnostní dystopii 2898 našeho letopočtu. Hlavního božského hrdinu bude hrát herec s pseudonymem Prabhas, také též známý jako rebel-boy tollywoodu. Modří ho můžou znát z Baahubali, Indičtí reditoři na r/tollywood film očekávají slovy "let's see what they're cookin'". Momentálně nejdražší film Indického filmového průmyslu. V přepočtu 1.8 miliardy českých prašulek. Čeká nás tedy nová Duna nebo zbrusu nový Poslední z Aporveru či Mortal Engines? Budete v nadcházející nadvládě filmů východu volit Indii nebo Čínu? Losnu nebo Mažňáka? Tak teda toho Bahňáka! Každopádně si zakroužkujte kalendáře na 28.6. neboť doba post-Kalki se už blíží.