Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Pohádka
  • Sci-Fi

Recenze (700)

plakát

Zázračné meče (2001) (TV film) 

Parádní závěr trilogie s úžasným Otónem a Alíkem. Na Preisse bych se vydržela dívat pořád:) Meron jako padouch nic moc, nepropracovaný, bez minulosti, najednou se zjevila bylo ihned jasné, že je to padouch...no prostě slabota. Nebudu dál rozebírat detaily, celkově to bylo fajn, souboje stále bez mečů (!) a jakési nemotorné, ale to pominu, jinak jako celek jsem to viděla moc ráda.

plakát

Kvaska (2007) 

Landa holt nikdy nebude pro většinu a já se můžu pokládat za šťastnou, že je mi dovoleno mu rozumět:)

plakát

Krásno (2014) 

Bylo to zábavné, přesto pomalé, nikam nespěchající, sépiové a vizuálně krásné, s poměrně početnými skvělými momenty. Netušila jsem, že to má být komedie, takže pro mě to bylo humorné až až, ale hlavně ta zadumaná, až meditativní pomalost v kontrastu k těm přepáleným scénám (inu já miluju paradoxy a protiklady a tady jich bylo hodně a poměrně sofistikované.) Martina Fingera mám moc ráda, jeho minimalistické herectví je mi sympatické a pochopitelně Roden a Plesl - to je fakt luxus. A to fakt bylo podle skutečné události? Mrtvých jako v Midsomeru? No páni!

plakát

Prsten kohouta Alektrya (2002) (TV film) 

Za takovouhle urazejici a stupidní věc by měli lidi nést zodpovědnost. Morální i hmotnou. Fakt děs běs. Před časem se na české televizi daly sledovat aspon pohadky, byť taky to většinou nebylo kdoví co. Ale dnešní nálož tohoto braku spolu s odpadem Duch času by zabila i nesmrtelného. Už tu ČT zrušte a tyhle demence zničte, aby nesvinily dětem hlavy a dospělé zbytečně nenasirali.

plakát

Duch času (1990) (TV film) odpad!

Tak tohle byl čert dlužen všem lidem za jejich hříchy. Tuhle věc nasmolila v krčmě nad ránem umělecká jelita po třech dnech flamovani. Za takhle zfušovanou, debilní, vychlastanou mizérii bych tvůrce tři dny máčela ve Vltavě bez jídla a honoráře. Tuhle věc by měli spálit, sešrotovat a vymazat ze světa, aby to už nikdo nemohl vidět ani omylem jako já.

plakát

Smrt jí sluší (1992) 

Z námětu se dalo vytěžit mnohem více, film je pěkně našlápnutý, ale pak tam, kde by měl vrcholit, tak najednou ztratí dech a jakoby neví kudy... Nakonec se to zase celkem spraví, ale moje pozornost, nerku-li nadšení už je fuč. Velmi solidní tři.

plakát

Megan Leavey (2017) 

Nepřesvědčilo mě to... Taková láska a to závěrečné setkání? Takhle se pes, kterej dlouho neviděl svýho páníčka nechová. Rexík vypadal, jako by trpně držel a už už čekal, až dostane cukřík a bud moct odběhnout. Nebylo to uvěřitelný asi i proto, že to bylo strašně zkratkovitý, psychologický posun postav je fajn, když jim dáte čas a prostor. Jsem si jistá, že bych si byla příjemně užila jak chvíle sbližování se psem na cvičáku i operace v terénu, kupodivu i vztah s Mendesem nebo jak se jmenoval (a to je divný, rotože obecně mě tyhle věci spíše překážejí) Prostě bych si to užila víc, kdyby to bylo delší a propracovanější. Takhle to byl jenom letmý přelet nad psí boudou bez šance na vplyutí do děje....

plakát

Všechno nebo nic (2017) 

Já tenhle typ filmů ignoruju, ale když Michal Zebrowski. Tak jsem to prostě musela aspoň zkusit. A byla jsem velice mile překvapena. Že postavy nejsou dryjáčnicky debilní, že se semtam i zasměju a že Michal nehraje charakterního charismatického klaďase, jak je u něho zvykem:)). Příjemná hudba a vůbec pěkně vedle sebe vyskládané a vykreslené všemožné chrakterové typy ("On je vegetarián? Copak nestačí, že je gej?") :)) A Michal - prostě je to dobrý herec a nádherný exemplář mužského plemene. Stačí, když maličko pohne obočím a řekne všechno. A ty jeho slzy v závěru... člověku to pohnulo srdcem:)) A dávám filmu o jednu hvězdu víc - jednak proto, že se mi dostal pod kůži a pohnul mým okoralým kardiovaskulárním systémem a druhak proto, že je tady podle mě hodně podhodnocenej. Už jenom pro tu jeho umírněnost a nekýčovitost si zaslouží uznání, (ale zdejší asi mají raději vyhypovaný a cirkusácký podání.)

plakát

Hany (2014) 

Vydržela jsem celou půlhodinu tohoto navýsost krutého a nemilosrdného filmu. Dívat se na dutou prázdnotu bez jediného střihu kamery, bez jediného momentu uvolnění, je prostě mučení, to je utrpení, které snesou asi jenom silné povahy nebo vyhulené hlavy... Takže za mě čiré utrpení, jedna hvězda za nápad s jednolitým záběrem (přestože pro mě to znamenalo smrt:)

plakát

Černý motýl (2017) 

spoilery: Páni, už dlouho jsem neviděla film, kterej by takhle prostomyslně použil situaci " a pak jsem se probudil" !! To je teda překvapení:)) Přijde mi, jako by tam ten konec původně být neměl, ale byl tam naroubovaný, protože se to producentům zdálo moc temný a chtěli happy end. Jinak atmosféra výborná, lokace luxusní, herci skvělí, překvapení se povedlo a tak jsem s filmem naprosto spokojená.