Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Thriller
  • Krimi

Poslední recenze (10)

plakát

Zmizelá (2014) 

Když v roce 1995 David Fincher přímo mistrovsky zrežíroval triller SEDM (6 nejlepší film!) domníval jsem se, že, nejen on, ale žádný jiný režisér již nemůže natočit něco tak neskutečného. To byl ovšem velký omyl - uběhlo 19 let a toto režijní ESO předvedlo něco neskutečného - zopakoval svůj výkon ve stejném gardu kvality! Film "Zmizelá" má vše, co dnes 99% filmů tohoto žánru postrádá! Jedná se v prvé řadě o reálný příběh, žádné smyšlené neuskutečnitelné hororové výmysly! Děj má neskutečně, ale neskutečně napětí od začátku do konce. Děj je po stránce scenáristické vypilován do takové dějové třídy, že i dlouho po odchodu z kina jsem opravdu jen složitě hledal dějové chyby, kde by se co dalo případně lépe upravit či divákovi objasnit. Herecké výkony všech jsou také skvělé. Žádné zbytečné přehrávání, tlačení na pilu. O hudbě tady byla v komentářích taktéž jen slova chvály - všiml jsme si, že některé hudební podkresy byly shodné právě s filmem SEDM - což rukopis génia Finchera jen podtrhovalo. Ten film je zkrátka opravdu filmařská "třída". To se nedá více popsat - to musíte vidět!:-)

plakát

Tři bratři (2014) odpad!

Byl zde pokus skvělého tandemu "Svěráků" vytvořit rodinou pohádku všech pohádek. Záměr byl zřejmě takový, že natočí pohádku, která se nesmazatelně zapíše do filmografie jako např. kultovní pohádka "S čerty nejsou žerty". Ovšem co z této přehnané snahy vzešlo je přímo DĚSNÉ a to smutnější je, že za tímto "dílem" stojí právě "Svěráci"! Vezmu to krátce - už pouhý nápad spojit 3 klasické pohádky v jeden navazující celek je nesmysl. Vše je uměle časově natahované, texty písní neposlouchatelné a k jednotlivým dějům příběhů je opravdu škoda cokoliv dodávat. Přímo tragická je pohádka o červené karkulce!!! Celý ten strašný pohádkový guláš zachraňují POUZE tři skutečnosti - 1) skvěla kamera 2) skvěle vybrané exteriéry a 3) hereckou gardu drží nad vodou Oldřich Kaiser. Byl jsem na pohádce s mým skoro 6-ti letým synem. A když Vám dítě po 30 minutách děje řekne: "......tati jdeme raději domů" - to mluví za vše. Je mi líto, že jsem nucen sepsat tuto negativní recenzi - ale je to vážně film nikoliv třídy B, ale C - odpad!!

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Dlouze jsme naslouchal všem recenzím a hodnocením tohoto snímku. Ze všech stran přicházela chvála, říkal jsme si - konečně snímek, který jak se zdá nemá sebemenší filmařskou chybu. Konečně mám i já shlédnutí za sebou a mohu tedy sdělit mé dojmy. Krátce řečeno - jak už to bývá - očekávání veliká, ale výsledkem příliš nadšený nejsem. Kdyby film trval 90minut, vše je v pořádku, ale porce 3 hodinové stopáže je moc. Důvod je jasný - Scorsese neustále ukazuje to samé - super boháč se se svými věrnými oddává děvkám, kokainu, nekřesťansky utrácí nakradené prachy a to je vše. Hodinu a půl Vám to přijde vtipné, ale časová porce jednou takového času a pořád to samé - zbytečný čas! Závěr filmu to trochu zachraňuje a vidíme 15-20minut něco jiného nežli výše vyjmenované počiny znuděného milionáře. Leonardo hraje skvěle, tady je to bez debat, ale obávám se, že pokud by právě on celý snímek netáhl a nedirigoval - opěvné ódy z řad kritiků by rozhodně takové nebyly. Je to dobrý film na jedno podívání, ale to je bohužel tak vše. Vůbec nechápu nominace na jakoukoliv cenu, natož na OSKARA!! Ale Amerika to vidí jinak - chápu, že oslava super zloděje v tomto snímku může Američany očarovat a říci si - ten kluk žil americký sen. Škoda mluvit…..

Poslední hodnocení (214)

Interstellar (2014)

16.11.2014

Zmizelá (2014)

19.10.2014

Tři bratři (2014)

odpad! 21.08.2014

Vlk z Wall Street (2013)

23.02.2014

Zpátky do ringu (2013)

19.01.2014

Kapitán Phillips (2013)

25.12.2013

Křídla Vánoc (2013)

18.11.2013

Zmizení (2013)

27.10.2013

Turbo (2013)

18.10.2013

Reklama