Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama

Recenze (724)

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Považuji se za příležitostného konzumenta SW věcí a vlastně od Vzestupu Skywalkera, sem ze světa SW neviděl nic, až tak byl ten film stresující a zničující. Ale tak jako v případě The Walking Dead: Dead City, je tenhle seriál určený spíše pro fanoušky a né pro náhodné diváky. Ale důvod proč sem se na tenhle seriál, chtěl podívat je Ahsoka, její postava, její vztah s Anakinem a všechno okolo toho, co bylo představeno v seriálu Klonové války, mně zajímalo co s ní bylo a co s ní bude dále. A tady příchází na řadu ta znalost, vícemě všech filmů a seriálu ze světa SW, sou zde postavy o kterých sem prostě nic nevěděl a vše se tak nějak dozvěděl z průběhu děje. Takže trochu sem v tom měl guláš, ale jako dobrý, docela sem si i seriál užil. Největšími tahouny sou rozhodně Baylan Skoll a Shin Hati, obě dvě postavy sou úžasný a co se týče herců, tam to platí dvojnásob. Ray Stevenson do toho dal všechno a dá se s klidem říct, že jeho poslední role, je něco, na co může být náležitě hrdý, protože jeho podání Baylana, je hodně silné. Líbil se mi vztah jaký mezi sebou Baylan a Shin měli, on ji učil, vedli ji, dával ji rady a pomáhal ji v rozvoji a ona to všechno příjímala, naslouchala mu a v jejích očích byl pro ní víc než mistrem. Z dalších postav mně bavil Huyang, je fajn že to neni žádný další droidí blbeček, ale umí se ohánět a to jak slovně tak i bojově.  Sabine Wren mně taky zaujala, hlavně v první polovině, se mi líbilo, její odhodlání najít Ezru a to že si věci dělá prostě po svém. No a pak je tady samotná Ahsoka, nevím jestli to tím jak je  postava napsaná, nebo je to herečkou, ale něco mi na Ahsoce vadilo, ale přesně nedokážu napsat co. Ahsoka jako postava, má zde pár silných momentů, ze kterých sem měl dobrý divácký zážitek, ale nevim, celé mi to přišlo nevybalancované. Ale hej, možná je to jen mnou, přeci jen SW světu rozumím, asi jako termonukleární fúzi. Ale seriál mně vlastně i bavil, akce je slušná hodně slušná, opět když to srovnám s posledními SW filmy, které sem viděl je tahle akce úplně v pohodě. Některé díly sou silně atmosférické, hudba je taky stojí za zmínku a asi by se dalo říct, že odcházím spokojený.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Do poloviny je film skvělej a to nijak nenadržuji, má to dobrou linku okolo Langa a jeho dcery, v tomhle směru je škoda že to nijak nerozvinuly, ale když sem viděl zbytek filmu tak sem rád, protože by to asi nebylo dobrý. Dokonce i ten svět "Quantumania" vypadá místy zajímavě, je to jakýsi mix Mad Maxe a Star Wars a opět pak už ten svět a obyvatelé a stvoření přestanou hrát důležitou roli. Od poloviny je to prostě cringe a to v té nejhorší možné podobě, M.O.D.O.K je tady vykreslen hrozně a ke konci klesne ještě hlouběji. Ale toho cringe je tady víc než by jste čekali a taky víc morálních a oduševnělých řečí, bylo toho tady dost a bylo ošklivý to poslouchat a dívat se na to, je to mnohem horší než to porno s liliputem, vysavačem, tunou vazelíny a s panem domácím, který si přišel vybrat svoji odměnu. Ale přitom Jonathan Majors aka Kang, byl velice solidní, taktéž i jeho výkon, je fajn že jeho postava tak nějak byla ušetřena těm trapárnám. A když to srovnám se čtvrtým Thorem, tak beru Thora, ano ten film má viditelné problémy, ale ta míra trapnosti je tam podstatně nižšší. A mrzí mně to, že tenhle film dopadl tak jak dopadl, předchozí Ant-Mani, nebyli žádný druhý a nebo třetí Capitan America, ale byli to fajn odlehčené filmy, ale tohle je špatný. Docela by mně zajímalo, co se tady a u Thora pokazilo, co způsobilo to že ty filmy, sou takový jaký sou, byl to jeden problém a nebo několik menších/větších ? Já za sebe mohu říct, že neočekávám že každý Marvel film, bude na úrovni Endgame, to ani nejde a i kdyby to šlo, tak by to byla po čase nuda, ale takhle fakt ne. No snad to špatné období, má už Marvel za sebou a následující filmy budou slušný, to aby jste se nemuseli stydět, že se na ně díváte.

plakát

Bojovník - Série 3 (2023) (série) 

Hned v úvodu bych chtěl říct, že mně naštvalo.....né doslova nasralo, to jak se tvůrci zachovali k Penelope Blake a k její sestře Sophie Mercer, takhle bezohledně vykopnout dvě zásadní postavy, které měli vliv na další postavy a i celkový děje v něm, tak taková sviňárna se nevidí. A to myslím vážně, moc nechybí abych tomu dal dvě hvězdičky, což bohužel nedám, přestože Ah Sahm a Mai Ling, tomu tady tedy nasazují koronu. Ale bylo by to nefér vůči jiným postavám a jejich příběhům, ať už jde o Wang Chao, který sice nemá nějaký větší vývoj, ale jeho přežívání a balancování, mezi všemi je i zde napínavé. Pro Ah Toy, zase čeká zkurvená realita že všechno krásné a hezké je pomíjevé a ať chce nebo nechce patří do světa násilí. Kdo má i zajímavý vývoj je Li Yong, který se i v deváté epizodě zachová, jako skutečný gentleman. Pak sem od začátku až do konce téhle série upřímně litoval Yan Mi, je jednou z dalších žen, kterou Ah Sahm zneužije a pohraje si s jejími city, jen aby ji ve výsledku ohrozil, tak jako Penelope a Vegu. Samotnou kapitolou je otec a syn Junovi, to co jim Ah Sahm provedl je neomluvitelné a opravdu sem fandil mladému Junovi a Wongovi, aby ke konci Ah Sahma zabili, protože nic jiného si ani nezaslouží. Jako dívat se na to dá, akce už zde neni tak přepálená, dost postav je i zde fajn, Ah Toy, Chao a i Lee, Leary a O'Hara i jejich příběhové linky, sou fajn, ale zároveň stačí dvě postavy a jejich chovází a rozhodnutí, aby to celé srazily dolů, nemluvě o tom co zde tvůrci napáchali a mám pocit, že sem celou dobu díval na podřadný seriál.

plakát

Čmuchalové (2023) (seriál) 

Když pominu první díl, který je až přes míru romanticky stilizovaný, tak díl od dílu je to drsnější a drsnější a vyvrcholí to v šestém dílu. Zbylé dva díly, mi přišli možná trochu uspěchané, uvítal bych ještě jeden díl, ale to nic nemění na tom, že je to naprostá pecka. A opět se potvrdila jadna věc, je jedno jestli tyhle Jihokorejské seriály a filmy, se odehrávají v roce 1400 a nebo 2399, furt budou mít aktuální témata a postavy. A tak se snimi divák, mnohem lépe sžije a pochopí jejich motivaci, pochopí když udělají něco špatného či něco dobrého, protože je šance že i divák měl podobné problémy či má. Takže tohle je důvod, proč v tomhle směru Jižní Korea dominuje. A nelze nic vytknout, herci, akce, příběhy, motivace vše funguje a rozepsat to nejde, protože bych nedokázal dobře popsat co se musí vidět.

plakát

Dobrou noc, světe (2023) (seriál) 

Příjemné překvapení, já moc nejsem na tyhle seriály, kdy se pracuje s virtuální realitou ve které hlavní hrdina uvízne a snaží se dostat ven, ve virutální realitě pozná skutečné přátelství, lásku a hodnotu lidského života. Takové seriály, pak buď hrají přehnaně na city Sword Art Online, nebo se z hlavní hrdiny stane zmrd kolosálních rozměrů Overlord, čest patří vyjímkám typu The Rising of the Shield Hero, kde to hrdinu šoupne do toho světa a nazdar, v tomhle směru Štítový hrdina, více funuje jako klasické fantasy, než nějaká online hra. Něco jiného se pak seriály typu, KonoSuba, Mushoku Tensei a Re:Zero, kde ty fantasy světy sou reálný a nejen jedničky a nuly. Ale zpět k tomuhle skrytému pokladu, seriál předkládá několik vážných témat závislost na hraní, odloučení od rodiny, popírání úmrtí člena rodiny a autoritářský otec jehož, přítomnost ubližuje všem a tak zbylý členové rodiny, utíkají do online světa. A pak je tady něco, co co bylo v loňské Mission: Impossible a to, že AI která získá vlastní vědomí a má nějaké cíle, které se snaží uskutečnit. Zatímco AI v MI by nevyděsila ani hráče Fortnitu, tak tady je AI docela děsivá a na celou problematiku tak seriálu upozorňuje mnohem lépe, AI je zde mnohem lépe zpracována a to i její cíle, pocity a uvědomění si sebe sama. Taky je zde třeba říct, že ten herní svět zde neni to hlavní, ale spíš zde slouží jako stavební kámen, proto co se děje v reálném světě. Čemuž i pomáhá i animace, zatímco ve hře sou ty barvy veselé, pastelové a dost výrazné, tak v reálném světě sou temné, naturalistické a postavy mají zde ostré rysy, zatímco ve hře postavy občas i působí komicky. Animace reálného světa, je podobná hodně té ze seriálu Ergo Proxy a Texhnolyze, takže co se týče animace je to naprosto geniální. Navíc sou zde skvělý Japonští dabéři a to jak v hlavních rolích, tak i v těch vedlejších. Zhruba tak v polovině sem si říkal, že tohle je naprosto skvělý a pokuď tvůrci neudělají nějakou botu, jako třeba hloupý konec nebo tak, tak tu pěti hvězdu mají jistou.....ten konec jenom potvrdil, že tohle je geniální dílo, je to kontroverzní dílo, ale přesto geniální. Dobrou noc Pico.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Tohle byla radost vidět a po třetím Ant-Manovi, je to fakt hezký vidět film, který je fakt dobře natočený, zahraný a celý zpracovaný v zábavném stylu. Hlavní čtveřice......a pak pětice a pak zase čtveřice, je super parta a je velká škoda, že s nimi Xenk to nedotáhl až do konce a tak nějak odešel, prostě jen tak. A jo Xenk je v tomhle směru mým favoritem, mezi těmi postavami, je to přesně ten typ za kterého bych hrál. Ale všechny sem si oblíbil, protože sou to trosky, zlomené a ztracené existence a to je celé staví, do té lidské roviny, takže přestože by se tady našla určitá podobnost se Strážci galaxie, tak ji přehlédnu. Co však nelze přehlédnout, je zvláštní motivace Forge a jeho fixace na nevlastní dceru......ok divný a pak to že Červená čarodějka, přestože má být jako zlá a tak, tak moc toho tady nepředvedla. Jo největší slabinou tohohle filmu sou záporáci, na záporácích stojí a padá velká většina filmů a seriálů, tady sou prostě Lidl verze a to je škoda. Ale je hrozně fajn, že ten svět tady je prostě živej, různé rasy, různá zákoutí země, různý potvory a nejvíc, ale úplně nejvíc je vypasenej drak. Sou tady čtyři naprosto perfektní akční bitky, z toho se pro sebe Michelle Rodriguez ukradla dvě,  takže i po akční stránce je to paráda. Film parádně utíká a celé mně to bavilo, takže až na záporáky, je to skvělý a sem s pokračováním.

plakát

Florida Man (2023) (seriál) 

Tohle mně bavilo, ze začátku všechno vypadá jednoduše a nenáročně, ale s každým dalším dílem, se objevují nové problémy a každá z postav, má nějaké to tajemství a nikomu nelze věřit. Edgar Ramírez to tady po hercké stránce dává na jedničku, ale i ostatní herci sou fajn, hlavně jeho otec kterého hraje Anthony LaPaglia, je tam mezi nima dobrá chemie. V tomhle směru mně hodně bavila pátá a šestá epizoda, která po citové strance ty postavy vyždíme a bylo to prostě vynikající. Jen je trochu škoda, že nějaké védleší postavy, nedostali více prostoru a finální díl, mi tak přišel trochu uspěchaný, jeden díl navíc by to celé lépe dovysvětlil, ale i tak je to taková super Coenovka bez Coenů.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Všechno hezké jednou končí a tahle série, pro Keanu Reevese také končí (dočasně) a musím říct, byla to skvělá jízda. O to víc mně mrzí následující řádky, které však musím napsat, protože hodnocení beru zodpovědně a nedokážu lhát. Nemohu tak říct že mně film bavil a že sem si ho užil a že sem totálně nadšený a spokojený, protože to by byla lež, faleš, klamání a to je něco, co ve svém životě nedělám. Předchozí filmy měli jednoduché příběhy, ale i přes svoji jednoduchost měli směr, tenhle film se ze začátku ani neví kam bude směřovat a když pak ten směr - duel má, tak tu mezeru mezi tím dulem, neumí kvalitně zaplnit. Nevím jestli se mi to zdálo, či ne, ale přišlo mi že Keanu to už tolik nebaví a ta akce už neni taková jako u trojky, ve trojce to bylo celé napumpované a to tempo bylo šílené. Tady až na pár vyjímek, ta akce jako by zvolnila, co se týče tempa a už se to neřítí, takovým tím šíleným tempem ku předu, tak jak to třeba dělá druhý Extraction 2 který vás nenechá ani vydechnout. Ale neni to jen o Keanovi, ale i o dalších postavách, je fajn že Donnie Yen, si zahrál zase pro změnu v něčem co neni progandistický film, ale k jeho postavě sem si nedokázal najít cestu, nevěděl sem jestli tu postavu mám brát vážně či odlehčeně, jestli je jeho postava nepřítel, či spojenec. A přesně takhle to s jeho postavou je, neví co chce být a tak v jednu chvíli Wicka chce zabít a pak mu pomáhá. O Stopařovi/Nikdo taky nelze moc pozitivně psát, má deník a podle toho stopuje Wicka a tótéž, nejdřív mu pomáhá a pak ho chce zabít, neni to ustálená postava, ke které si vytvořím nějaký vztah.......a jo má psa a asi ho má rád ? Protože umřímně nevím, jak se to se Stopařem má. Ale postavy, které fakt mají něco do sebe a bavili mně, sou Killa - Adkinse to bavilo, Shimazu - vždy vynikající Sanada, Chidi - Zaror který byl víc nebezpečnější než Donnie Yen a Akira - Sawayama která mně bavila už od začátku a doufám, že její postavu možná nějak víc rozvinou. A byť je fajn, že se film snažil udělat nějaké ty dopady, kdy kam Wick příjde tam po něm zůstanou jen mrtví a nebo ti kteří o někoho přišli a tak se mu chtějí pomstít, ale je škoda že právě tohle neni zde rozvinuto, že zde neni dán větší důraz na to, co Wick za tu dobu spáchal, jaké mají jeho činy následky. Je fajn, že tvůrci mají stále nápady a chuť rozvíjet tenhle svět, ať už jde o to přenést akci k Vítěznému oblouku, či k Rue De Mont Cenis a nebo přenést na plátno různé nové věci Dračí dech a vše z Japonska, doslova křičí o svůj vlastní film/seriál. A byť je můj komentář kritický, tak nechci aby tak byl vnímán, nepíšu ho naštavaný a nebo zklamaný, tahle série je skvělá a ukazuje, jak sou akční filmy zábavné a že v nich, lze stále posouvat hranice, bořit zajetá pravidla a přenášet akci, do nových levelů, dělat ji originální a plnou života. Sou to snad, ty nejsilněší tři hvězdičky, které mohu dát.

plakát

Loki - Season 2 (2023) (série) 

Když Tom Hiddleston, v Marvelu začínal měl původně hrát Thora, tu roli mu sice přebral Chris Hemsworth, ale Tom zůstal a chopil se role Lokiho. Loki je v komiksech, takový otloukánek dělá sice zlé věci, ale sou to věci typu že jednou ročně, zaůtočí na New York, no prostě nic velkého. Když pak dostal druhou šanci a opravdu se snažil být dobrým, tak ho akorát jeho rodina šikanovala. Filmový Loki, je na tom tedy podstatně lépe, v úžasu sem sledoval jak z toho arogatního a namyšleného blba, se stává hrdina a to aby pak Thanos zabil. Zatímco filmovo seriálový Loki, jde také jinou cestou, opět začíná jako arogatní blb a v průběhu seriálu se mění, získává přátelé, získává něco na čem mu záleží, něco za co stojí bojovat. První i druhá série, sou tak dokonalou podívanou, že je škoda že to končí, hrozně rád bych viděl jak Loki a Mobius řeší různé časové problémy, různé zlé varianty, hrozně moc rád bych viděl ještě Toma Hiddlestona, jako Lokiho. Ale s tím jak druhá série končí, se musím smířit, je to těžké smíření, je to smíření které nechci přijmout, je totiž bolestné, ale zároveň vím, že tohle je tak dokonalý konec, že si lepší spřát ani nemohu. A proto doufám, že se Marvel vydá touhle cestou, jakou se vydal Loki, protože Marvel má velké poslání.

plakát

Mashle (2023) (seriál) 

Co se stane, když Kageyama Shigeo získá sílu Saitami ? No přece milovník větrníků a to je asi tak všechno, co by se dalo o hlavním hrdinovi říct, miluje větrníky a cvičení, nepřítele dá na jednu ránu a jeho vývoj je prostě nula. Takhle plochého a nudného hrdinu, sem už dlouho neviděl, ale přitom je jinak seriál v pohodě, je zábavný, ostatní postavy sou docela fajn, některé sou i dokonce dobře propracované a akce je taky nápaditá. Na seriálu lze vychválit, i různá kouzla a magické kejkle, velká většina jich je originálních a některá sou i docela děsivá. A ten plot twist ? No tak ten byl vynikající, takže nebýt toho že hlavní hrdina je suchar, tak bych šel na pětku, takhle získává Nebelvír je čtyři hvězdičky.