Reklama

Reklama

Mashle

(seriál)
  • Japonsko マッシュル-MASHLE- (více)
Trailer 2
Japonsko, (2023–2024), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Hadžime Kómoto (komiks)

Scénář:

Jósuke Kuroda

Kamera:

Akihito Suzuki

Hrají:

Čiaki Kobajaši, Takuja Eguči, Reidži Kawašima, Kaito Išikawa, Reina Ueda, Júki Kadži, Júičiró Umehara, Hiroki Nanami, Kacujuki Koniši, Čó, Čikako Sugimura (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Mash Burnedead je velmi upřímný, leč trochu jednoduchý hoch. Se svým otcem žije v domku v lese nedaleko města, do kterého se ještě nikdy nepodíval, protože mu to otec zakázal. Mash totiž nemá žádné magické schopnosti, což je ve zdejším světě magie, kde se hodnota člověka určuje podle jeho magických schopností, zcela nepřípustné. Mash proto již celé roky dělá to, co mu naopak jde velmi dobře – posiluje své tělo intenzivním cvičením.
Jednoho dne se Mash přes hrozící nebezpečí vydá do města, aby si koupil své milované větrníky. Zde ho kvůli absenci znaku, typického pro uživatele magie, rozeznají jako člověka bez magie a nahlásí na policii. Brzy na to policie dorazí do jejich domova a i když se otec snaží Mashe ochránit, proti uživatelům magie nic nezmůže. V tu chvíli se ale ukáže, že Mash je v souboji s nimi kvůli svému dlouholetému extrémnímu cvičení více než schopný a policajty zcela zesměšní.
V reakci na to mu hlavní inspektor, Brad Coleman, nespokojený se svým současným nízkým statutem a pozicí ve společnosti, nabídne možnost, jak zachránit svého otce i sebe. Mash nastoupí s jeho zárukou na magickou akademii, kde každý rok vybírají toho nejtalentovanějšího studenta, kterému přidělí status bohem vyvoleného. Společnost v takovém případě nebude mít jinou možnost než Mashe přijmout takového, jaký je. Mash s plánem souhlasí, a tak začíná jeho bláznivá cesta na vrchol magického světa bez používání magie. (TheDarKnig)

(více)

Videa (51)

Trailer 2

Recenze (7)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když Kageyama Shigeo získá sílu Saitami ? No přece milovník větrníků a to je asi tak všechno, co by se dalo o hlavním hrdinovi říct, miluje větrníky a cvičení, nepřítele dá na jednu ránu a jeho vývoj je prostě nula. Takhle plochého a nudného hrdinu, sem už dlouho neviděl, ale přitom je jinak seriál v pohodě, je zábavný, ostatní postavy sou docela fajn, některé sou i dokonce dobře propracované a akce je taky nápaditá. Na seriálu lze vychválit, i různá kouzla a magické kejkle, velká většina jich je originálních a některá sou i docela děsivá. A ten plot twist ? No tak ten byl vynikající, takže nebýt toho že hlavní hrdina je suchar, tak bych šel na pětku, takhle získává Nebelvír je čtyři hvězdičky. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 1. sérii: Je to kombinace Harry Potter a Kámen mudrců (2001) (kouzelnický svět a škola kouzel), Black Clover (seriál) (2017) (hlavní hrdina co nemá žádné magické schopnosti) a One Punch Man (seriál) (2015) (znuděný hlavní hrdina hrdina, který se fyzickým tréninkem stal nezničeitelným Supermanem). Nedosahuje to kvalit ani jendoho, Mash není moc sympatický (jeho apatie a tupost je až moc přehnaná), vedlejší postavy jsou šablonovité až hanba, svět tuctový a záporáci strašně ploší. Co tomu přidává je evidentní snaha utahovat si z kouzelnických světů (hlavně z Harry Pottera) a celé té fascinace kouzly. I přes toto to nedokáže vystoupat do hladin nadprůměru a není to ničím co by bylo do budoucna zapamatovatelné. Ale jako oddychovka může posloužit dobře. 60% ()

Reklama

ricmont 

všechny recenze uživatele

Harry Potter kterého jsme nechtěli, ale potřebovali jsme ho. Tak by se dalo ve zkratce popsat anime Mashle: Magic and Muscles. Ovšem je v tom mnohem víc. Je to vtipný a poutavý příběh s postavami, které vás okamžitě zaujmou svým přístupem k životu. Velkou část příběhu tvoří vtipné situace které vznikají hlavně z nepochopení ze strany Mashle, Ten totiž nechápe ať už magická na tož společenská pravidla chování. A spíše se řídí těmi svými. Prostě tohle anime bych doporučil každému kdo chce odlehčený příběh. ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Zcela očividná parodie na One Punch Mana a Harryho Pottera. Funguje? Meh... Ten nápad v základu není špatný a když člověk vidí první epizody, působí to i nějak vtipně. Celé anime ale začíná padat "na hubu" někde uprostřed, kde nemá co nabídnout. Vtipy se zásadně staví na momentech z OPM, takže "hej, mám neskutečnou sílu, zvládnu cokoliv, yay, omylem jsem posekal strom". Jenže ty momentky nejsou vtipné a postavy v tom nemají ani zdaleka tolik energie jako OPM. Působí to neskutečně levně i na parodii a to je ten moment, kdy tam člověk začne hledat něco jiného. Jenže co? Animace jsou asi docela dobré, zážitek to nijak nekazí, ale že by ho povznášel, to se taky říci nedá. Příběh? Ten je mrtvý prakticky od chvíle, kdy hlavní hrdina nastoupí do školy. Jakákoliv snaha zasadit příběh zpět na jídelníček selhává prakticky kdykoliv, kdy se o to někdo pokusí. Dialogy? Anime staví na postavách, které mají dohromady IQ kamínku v botě, takže to asi taky ne. Nějaká akce? Velmi podprůměrná na to, že to je prakticky cíl tohoto anime. Ve výsledku je tak divákovi slíbeno strašně moc na začátku, bohužel v průběhu a na konci není doručeno prakticky nic. Některé postavy jsou ale sympatické a některé momenty jsou i ocenitelné. Bohužel to na nijak vysoké hodnocení nestačí. ()

Ymbecill 

všechny recenze uživatele

Vtipostrofická slátanina se slušnými akčními momenty. MC působí stejným dojmem nezastavitelné síly jako protagonisté One Punch Man-a nebo Mob Psycho 100. Na rozdíl od uvedených se Mashle VŮBEC NEBERE VÁŽNĚ. Každý seriózní moment, každý vzrušující souboj, každou rádoby hodnotnou myšlenku okamžitě pohřbí nějakým trapným a chorým vtipem. Zranění utržená v jedné scéně nejsou v té další k nalezení, sovy zobou zrní jako vrabci, žraloci mají horizontálně orientované ocasní ploutve a dumbell-biceps-curls za běhu jsou zcela validní combo. STUPIDITA NA ENTOU! Přesto to má své zábavné pasáže, kdy člověk jen čeká jakou kravinu tvůrci zase vybalí. Skvělé jako vyprošťovák na odreagování, když se vám nedaří dostat z hlavy jiný snímek, který vás hluboce zasáhl (např. Cyberpunk) - a to vše bez zbytečným prasečinek [1/9]. Potdrženo sečteno: "Pokud chcete vypnout mozek, pohodlně se usadit a sem tam pousmát nad absurdním dobrodružstvím Saitamy ve světe Harryho Potter-a, pak přeji dobrou chuť." Za estetický vizuál přidávám jeden bod, pět plus jedna činí 6/10. ()

Galerie (527)

Reklama

Reklama