Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (929)

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Láska někdy vážně bolí... Hřejivé i bolestné okamžiky vztahu a zamilovanosti bez příkras.

plakát

Machete (2010) 

Rodriguez se opravdu nezastaví před ničím. Jeho Planet Terror byla akční béčková jízda jak se patří, ale Machete je ještě víc cool. Nejlepší je prostě cit pro detail a jak padaj jednotlivá ostří na různé části těla. Krev cáká všude, akce je svižně natočená a nenudící. K tomu brutální hlášky, Danny Trejo vystupuje jako pravý řezník, Jessica Alba měla hezký účes a Michelle Rodriguez mi poprvé nepřišla trapná. Dobrý je i výběr jednotlivých nástrojů, osobně oroduji za strunovou sekačku na trávu ala zahradník! Steven Seagal mě tentokrát mile překvapil a myslím si, že to je jeho nejlepší role za posledních 10 let, ne li víc.

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Nápadité a režisérsky vyšperkované, avšak místy dosti nudné a podle mě místy až příliš přeplácané. Bavily mě hodně souboje, ale prakticky celý scénáristický koncept na kterém film stojí, je hodně nestabilní.

plakát

Blonďatá bestie (2011) (divadelní záznam) 

Když tam byl na začátku představení sám Havelka, tak to ještě bylo celkem vtipné, ale jakmile se to rozjelo, nevěděl jsem, zda se autoři snažili o komediální satiru nebo parodii.. Nevtipné, místy zcela zbytečně vulgární a ze všeho nejhorší byly ty písničky. V té poslední, rozlučkové mě Poláková dostatečně přesvědčila, že by prostě zpívat nadále neměla a to ani doma v koupelně. Chudáci sousedi.

plakát

Království - Série 2 (1997) (série) 

Druhá série mi přišla více humorná (bláznivá) a ještě více fantaskní. Je to nádhera sledovat ten posun. Samozřejmě vše ostatní zůstává. Skvělá kamera, ale větší použití barevných filtrů, stylová režie i herecké výkony. Místy je to totální ujetost, třeba když si vezmu nemocničního psychiatra a jeho léčebná, skupinová sezení nebo dialogy Stiga, které se přesunuly ze střechy budovy k toaletní míse. :D

plakát

Království (1994) (seriál) 

Uaaaaaa! Totální masakr! Ze začátku jsem jen blbě čuměl, ale když se to začalo rozjíždět, byl jsem zcela přikován k obrazovce. Herci jsou dost typově rozdílní a to je dobře. Režie i kamera jako vždy skvělá, použití barevných filtrů jen tvrdí atmosféru. Místy je Království dosti strašidelný, napínavý, jindy zas napnuté jako drama a lehce matoucí, kde nevíte co čekat, ale vůbec nejtěžším kalibrem je poslední díl, kde jsem i solidně zasmál (při kontrole z ministerstva), abych pak následně na úplném konci spadl do mdlob. Nemám slov. Lars je filmový guru evropské kinematografie!

plakát

The Inbetweeners (2008) (seriál) 

Tak já vám nevím. Asi jsem už jinde, nebo jsem s blížící se třicítkou nějak zestárl, ale moc mě to nebavilo. Většina postav jsou naprostý kokoti, dělaj si děsný naschvály spíš jak 15ti letí, než skoro dospělý i rodiče se tam chovaj občas jak retardi. Většina scénáristického umu se snaží ty pitomce prostě zesměšnit a dostat do co nejvíce trapných situací. Zvracení, sraní, chcaní, neustálé urážky a narážky na kozy, kundy, čuráky, močku a mrdku už dnes asi nepovažuji za druh dobré zábavy. Plusem seriálu je rozhodně třetí řada, kde jsem se i celkem zasmál. Opravdu jsem jim nepřál, aby si ani jeden z nich někdy vrznul.

plakát

Tichý Don II. (1958) 

Zatímco první film zachycoval hlavně život Kozáků na břehu Donu, tak druhý se soustředí na konec 1. sv. války a následné vyústění ve válku občanskou, kdy se k moci hrnuli Bolševici. Bohužel pro mě už to nebylo tak zajímavé, povětšinou dosti zmatené, ukecané a některé postoje postav nepochopitelné za což může asi i to, že jsem nečetl předlohu.

plakát

Světla v soumraku (2006) 

Můj první Kaurismäki a hned taková čočka. Film je z mého pohledu nudně natočený a prakticky mi nic nedal. Obraz nevypadá jako z 21. století a k celkovému pojetí se to prostě nehodí, holt to není Trier, který s tím pracovat umí. Herci děsně sterilní a ten konec srazil panu režisérovi další hvězdu dolů, protože dlouho se mi nestalo, abych na závěrečné titulky koukal s otevřenou pusou a nevěřícně kroutil hlavou...