Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (413)

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Kdepak, Terminator byl na o návratu do minulosti z budoucnosti, o Arnoldovi a o skvělém velmi známém hudebním motivu. Tady to vše postrádám. Ano, soudný den již začal a je válka se stroji. Ale děj je jedno převeliké klišé, až je je mi z toho do breku. Detailní záběry na obličeje? OMG:((( Proč? Taky velmi roztřepaná kamera při akčních scénách, jinde to mám rád, ale tady? Z toho mě bolela hlava. A plno logických chyb:( Ani pětisekundový Arnold to nezachrání. Ale alepsoň mě překvapil Sam Worthington.

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) 

S donucením musím tento film ohodnotit třemi hvězdami, kvůli mé drahé polovičce, se kterou jsem přetrpěl dvě hodiny filmové telenovely.

plakát

2012 (2009) 

Typická hollywoodská sr.a.č.k.a. Jediným nosníkem jsou vizuální efekty, jinak zhola nic.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Trochu dlouhá obyčejná epizoda ze seriálu bez žádného nádechu tajemna. Ale jako příznivec Akt X se mi to zamlouvalo. Vývoj vztahu mezi exagenty mi vyhovoval. Tahle jsem si to nějak představoval, že to nakonec skončí. Co ovšem znamela poslední scéna v titulkách? :)

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

No, nevím.. na první pohled se zdá, že naprosto průměrné klasické sci-fi. Ale přece, něco má do sebe. Zničí lidstvo tuhle planetu.. ? Nevím, ale rozhodně pěkné efekty:) A Keanu Reeves opět v roli, která mu sedne.

plakát

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008) 

Svížné, vtipné dílko.. Hellboy opět exceluje. Moc pěknou fantazii má režisér.

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Filip Renč je dobrý režisér. Oproti minulého filmu stojí opět ve výšinách kvalitního filmového požitku. Pěkná kamera, hudba a .... samozřejmě Karel Roden.který už nemusí dokazovat, že je herec. On je HEREC. Mimo něho mě zaujal Vladimír Dlouhý, kterých se mu podobných filmových rolí moc nedostává. A Jana Svěráka jsem nepoznal:)

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

A tolik jsem se těšil. Jasný Spielbergův rukopis, jeho režie opět výboná. To je tak asi vše. Nejlepší scénou je výbuch atomové bomby. A pá momentů nostalgie (jako fotografie Otce, Marcuse...) Film se snaží zachovat základní linie předchozích filmů. Harrison Ford je sice ve skvělé formě, ale celý příběh a výsledek celého filmu mu podraží nohy. Proč zrovna křišťálové lebky, které jsou podle mě tak nezajímavé. To bych se radši díval, jak Indy opět hledat Shankarové kameny. Doslova magické momenty jako u dobyvatelů nebo ještě lepší v křížové výpravě se zde nekonají. Cate Blanchet je nejslabší zoporák z celé série. Škoda, tato role byla napsána velmi špatně:( Jediným plusem je Shia, který je možným nástupcem této série. A co mě velmi zklamalo, je hudební doprovod. Takovou nezáživnou hudbu jsem u Williamse dlouho neslyšel.( Pro mě obrovské zklamání.

plakát

Iron Man (2008) 

Typicky solidní akční film v rozměrech Hollywoodu. Rozjezd filmu je velmi dobrý, efekty už tradičně výborné, Robert Downey Jr. je též dobrý - vyvedené hlášky. Avšak finále filmu se moc nepovedlo a celkově kazí dojem z celku. Ale jestli přijde dvojka, tak se těším.

plakát

Monstrum (2008) 

Očekával jsem víc:-( Srovnání s Blair Witch je sice na místě, ale kvalit žánru neodosahuje. Tohle bylo chvílemi opravdu "filmové". Proč ty lidi museli krásně vypadat? Proč statečný kluk si došel pro svou milou? Samotné monstrum mě zkamalo. Očekával jsem něco opravdu velikého:-( Samozřejmě výborný zvuk a pár výborných záběrů, jako byl pohled z helikoptéry na monstrum nebo první úder monstra. Jinak zkamání:( Škoda.