Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (413)

plakát

Temný rytíř (2008) 

Batman je zpátky. Je to přesně jako u filmů Terminátor. První díl byl skvělý a druhý ještě lepší. Vše je tu dokonalé. Režie, kamera, scénář, hudba... včetně také všech hereckých výkonů. Ano v této kategorii jasně vítězí Heath Ledger. Jeho Joker je fámozní. Psychopat s rozřízlou hubou co si libuje v chaosu. Vyvolává ve městě dokonalou nespoutanou anarchii. Nehci si ho porovnávat s Nicholsnem, který si zahrál Jokera v prvním kvalitním snímku o Batmanovi od Burtona, ale vypadá proti Ledgerovi jen neškodnej šášula:) Aaron Eckhart byl opravdu sympaťák, že jsem si vůbec nepřál jeho zvrat do polohy šílence. Miluji scény, když si hazí s mincí. Christian Bale, Morgan Freeman, Garry Oldman se nějak výrazně nezměnily od prvního dílu a hrají dál nadstandartně. Maggie Gyllenhaal je pohledná herečka a nahradit Holmes nebyl žádný problém. Nolan natočil doposuď svůj nejlepší film. Film, který se nahlas zapíše do historie filmu. A nyní přeju co nejvíc oscarových nominací, protože si je zaslouží. Jinak se naštvu, příjdu za akademiky s nožem a pronesu: "Why so serious?" :)

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Trochu dlouhá obyčejná epizoda ze seriálu bez žádného nádechu tajemna. Ale jako příznivec Akt X se mi to zamlouvalo. Vývoj vztahu mezi exagenty mi vyhovoval. Tahle jsem si to nějak představoval, že to nakonec skončí. Co ovšem znamela poslední scéna v titulkách? :)

plakát

Panna a netvor (1978) 

Pohádka, která se v některých scénách prolíná s čistým hororem. Jako malý kluk jsem se u toho vždy dobře bál. Teď, když jsem si to po letech pustil, tak mohu ocenit také výborný hudební doprovod Petra Hapky a skvělé pojetí celého filmu.

plakát

Já, robot (2004) 

Tváří se to jako dvojče Minority Report, ale bohužel o dva stupínky horší. Co na tom všichni vychvalují? Že to není bežný popcornový film? Ale je. Hezký polda, hodný robot, pohledná doktorka.. nakonec spolu vše dokáží a vše zachrání. Všechnu čest Isaacu Asimovi, ale ten se musí obracet v hrobě, alespoň já bych se obracel:)

plakát

Kouzelná romance (2007) 

Klasická nenáročná pohádka pro děti a proč ne? Mě se to líbilo:)

plakát

Hostel II (2007) 

Jak toto může být lepší než první díl? Nechápu.

plakát

Hostel (2005) 

Kdyby nebylo první poloviny filmu, který je opravdu blbý, tak dám tu jednu hvědičku navíc.

plakát

Stalo se (2008) 

Dobrý námět, akorát špatně natočené. Sice typický Shyamalan a ten to vzal úplně ze špatného konce a navíc mu to při psání scénáře asi moc nemyslelo. Špatné dialogy, herci se chovají nevěrohodně a závěrečná pointa žádná. Jestli Shyamalan příště nenatočí opravdu už nic pořádného, tak si filmové řemeslo může zabalit.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

A tolik jsem se těšil. Jasný Spielbergův rukopis, jeho režie opět výboná. To je tak asi vše. Nejlepší scénou je výbuch atomové bomby. A pá momentů nostalgie (jako fotografie Otce, Marcuse...) Film se snaží zachovat základní linie předchozích filmů. Harrison Ford je sice ve skvělé formě, ale celý příběh a výsledek celého filmu mu podraží nohy. Proč zrovna křišťálové lebky, které jsou podle mě tak nezajímavé. To bych se radši díval, jak Indy opět hledat Shankarové kameny. Doslova magické momenty jako u dobyvatelů nebo ještě lepší v křížové výpravě se zde nekonají. Cate Blanchet je nejslabší zoporák z celé série. Škoda, tato role byla napsána velmi špatně:( Jediným plusem je Shia, který je možným nástupcem této série. A co mě velmi zklamalo, je hudební doprovod. Takovou nezáživnou hudbu jsem u Williamse dlouho neslyšel.( Pro mě obrovské zklamání.