Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Lovci duchů

Lovci duchů (2005)

První tři série byly vážně supr a místy i strašidelné. Pak se to obrátilo jiným směrem, ale ne méně zajímavým, ale seriál si už našel nějaké hlavní téma a lovení jako takové šlo pak stranou. Jako nejlepší považuji sérii ohledně andělů a démonů a následnou tématiku našeho malého ďáblíka. Sedmá a osmá série jsou už spíše takové jen fandovské série, u které my zarytí fandové zůstáváme věrni, ale je to už spíše koukání ze setrvačnosti a zvyku. Už se tu nemá moc co dít, hlavní téma se docela vyčerpalo, ale slyšela jsem něco i o deváté sérii. Tak uvidíme. Každopádně neotřelý fantasy seriál, plný skvělých hlášek Deana a pak i Casse nebo Crowleyho (oh, bože, ten jeho hlas! To je hřích ho dabovat!)

Akta X

Akta X (1993)

Taková další klasika světové kinematografie. První série byly místy opravdu strašidelné. A to jsem něco viděla jako dítě, takže se můj strach ze tmy ještě o něco prohloubil a chodit tak večer na záchod bylo jako vydat se do Silent Hill, jen mi někdo zapomněl dát to rádio. Jiné díly byly naopak vtipné a jiné pak otravné. TAkový mix všeho, ale je vždy příjemné se na ně kouknout znovu. Hlavně je tu skvělý dabing. Za mě rozhodně pět z pěti.

Hannibal

Hannibal (2013)

Po shlédnutí první série se opravdu nemůžu dočkat té druhé. Sice mi trvalo několik dílů než jsem si zvykla na Madse Mikkelsena jako na Hannibala a skoro jsem si řekla, že se na to díky němu nedá ani koukat, ale po překonání šoku z představy o Hannibalovi se z seriálu stala skvělá podívaná. Hra Hannibala s Grahamem má zajímavý spád, byť místy se stává, že je děj spíše utahaný, přijde pak smršť informací a napětí ohledně manipulace Hannibala s Willem, která během seriálu graduje. Také klidné scénky s jídlem, které Hannibal servíruje, že se až sliny sbíhají (i když víte, že to není hovězí :D) prokládané "lovem" a pak Hannibalův seznam dárců pro večírky, jsou prostě k sežrání. Druhá série: Nářez, nářez, nářez. Vraždy jako vždy pečlivě zvrácené a i když mě asi dva nebo tři díly přišly jako průměr a odklonění od příběhu, nevadilo to. A závěrečný cliffhanger patřičně drsný, že člověku je až líto čekat zase tak dlouho :-/

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

První a druhá série supr, ale pak už se to nějak pomalu line do kopru a začíná to být nudné. TeĎ se na to dívám spíše ze setrvačnosti a nemůžu říct, že bych se už tak bavila jako v počátku. Chybí mi tu nějaký ten hnací motor (krom teda přežití). Třeba taky více poodhalení ohledně původu viru, třeba snaha o informace o světě nebo boj s virem, prostě něco. Je to takové reálné zobrazení možné apokalypsy, ale už se stává prostě pomalu moc všedním. Pár supr momentů se najde, ale člověk se musí díky tomu prokousat celou sérií, aby je našel. Takže jsem stále zvědavá, co bude dál.