Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Umbrella Academy (2019) (seriál) 

Velmi zajímavý nápad, velmi zajímavě provedený, je to celé zkrátka velmi zajímavé. Ale velmi mě mrzí rozhodnutí člověka/lidí, kteří seriál psali a vymýšleli. Postavy ke konci série začaly dělat velmi nelogická rozhodnutí až bych tak řekl na hranici rozhodnutí lidských. Ano i lidé dělají občas nelogická rozhodnutí, ale aby jich bylo tolik a ještě k tomu na sebe navazujících, že by to vedlo k totální destrukci, se mi nechce věřit. I když na druhou stranu možná to patří ke kouzlu, které mě udrželo u obrazovky, přestože jsem měl chuť přehryzat kabely, abych se už nemusel dívat na to nenapravitelné poškození, které si hrdinové páchají navzájem.

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

Neuvěřitelně jsem se bavil. A zároveň jsem byl neuvěřitelně dojat. A to až do té míry, že mi ani nevadila "snaha o politickou korektnost", kterou zmiňují někteří přede mnou a která se po Netflixu rozlézá neuvěřitelným způsobem. V některých seriálech je to opravdu rušivý element, ale tohle není ten případ. Zdálo se mi, že občas postavy dělají rozhodnutí, která odporují logice i v momentech, které byly vyhrazeny "vážnějším tématům", pouze za účelem PRODLOUŽENÍ děje. Nicméně živelnost a zábavnost převážily a já velmi doufám, že se dočkám druhé série. Nehledě na to, že jsem se asi zamiloval do Emmy Mackay.

plakát

Bodyguard (2018) (seriál) 

Mohlo by se zdát, že se ve většině času v podstatě nic závažného neděje. Ale kdo trochu o osobní střežení zavadil, ví, že střežit znamená hodně dlouho nic nedělat a přejít z absolutního nic nedělání do okamžité akce, je-li to třeba. Což hlavní hrdina zvládnul jako nadčlověk marvelovského typu. Byť asi jen čtyřikrát během celého seriálu. Ano, pro laiky a akcechtivé závisláky na adrenalinu to bude velká nuda. Pro mě jeden z těch lepších seriálů na Netflixu. Postavy a jejich rozhodnutí dávají smysl a napětí by se dalo ukrajovat. A pro fanoušky Robba Starka: rozhodně si přijdete na své!

plakát

Zákon gangu (2008) (seriál) 

Přemýšlím jak koncipovat duchaplný komentář tak, abych vyspoiloval co nejméně obsahu děje. Řeknu to asi takhle. Čím dříve se přestanete na seriál dívat, tím lépe pro vás. Ze začátku jsem byl nadšen, neb na obraze byly motorky a motorkářský gang tak, jak si ho asi představuje každý. Jenže tyto první dojmy se brzy skazí, bohužel. Ke konci už to jediné proč se na to koukat už je asi jen ta hudba, kterou si můžete všechnu poslechnout na youtube.

plakát

Jak prosté (2012) (seriál) 

Nebylo-li by jménem hlavního hrdiny Holmes, dal by se seriál posuzovat podle jiných kritérií, jako docela slušná kriminálka s brilantním hlavním detektivem a jeho věrným o něco pomalejším přisluhovačem (něco jako Sherlock Holmes Revival Band). Bohužel, hlavní hrdinové se jmenují Holmes a Watson a tak si vlastně vlastní vinou vydupali kritiku ostřejšího kalibru.

plakát

2012 (2009) 

Chápu, že lidé, kteří očekávali seriózní katastrofický thriller byli možná poněkud zaskočeni shlédnutím něčeho, co podle mě byla docela solidní komedie. Odtud možná jejich slabší hodnocení zde. Pokud ovšem nebudete moc přemýšlet o tom, co se na obrazovce děje a jen se necháte unášet tím, že se to děje, dospějete ke komediální nirváně doprovázené občasnými výbuchy smíchu a celý film si jaksepatří užijete.

plakát

Top Gear (1978) (pořad) 

Utahování si ze všeho možného a hlavně ze sebe samých hraje v tomto pořadu prim. Řekl bych, že super káry, ve kterých se tak děje jsou odsunuty "až" na druhé místo a k tomu všemu se člověk ještě mnohé dozví. Prostě špica klasa pořad.

plakát

Žena v kleci (2013) 

Bohužel, co se zážitku týče, tento film mi přinesl obrovské zklamání. Možná to je tím, že kniha se mi tolik líbila. Scénář oproti knize doznal několika tak zásadních změn, že to co v knize bylo hlavní (nebo druhé nejhlavnější) se z filmu úplně vytratilo. Postavy podsaditého UKLÍZEČE Assada s tajemnou minulostí, kterou si přinesl z blízkého východu, a věčně nakrknutého, hulícího Carla s nohama na stole a nechutí konat COKOLI ve filmu nehledejte. Promiňte mi, ale tohle má do severských krimi hodně daleko, narozdíl od knih.