Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
Ukázka z filmu 6
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

Ukázka z filmu 6

Recenze (185)

July 

všechny recenze uživatele

První epizoda nepotěšila. Zápletka nic moc, hrdinové neuvěřitelní a dedukce působící chabě. Dám šanci ještě druhé, ale pokud bude stejně slabá, na další už se asi nepodívám. Vyloženě špatné to sice nebylo, půjde zřejmě o normální průměrný krimiseriál, na druhou stranu, u průměrného krimiseriálu není moc o co stát... Byla bych dala 3*, ale jelikož je to o mnoho horší než veškerá zpracování Holmese, co jsem kdy viděla (no dobrá, lepší než verze studia Asylum s dinosaury v Londýně), Elementary si ode mne vyslouží 2*. ()

cherita

všechny recenze uživatele

Netroufám si po pilotním dílu hodnotit celý seriál, ale kdybych si troufla, za víc než tři hvězdičky by to rozhodně nebylo. Jonny Lee Miller není špatný, ale celá kriminální zápletka je taková ta klasická americko-seriálová vata, která existuje jenom proto, aby měly postavy o čem mluvit. Navíc mi hrozně vadila Lucy Liu - a ne, není to tím, že je žena. Pro mě za mě ať hraje Watsona třeba pes, ale musí to mezi ním a Holmesem alespoň trochu jiskřit a to se tady neděje. U dalších dílů už být nemusím. ()

Reklama

Zejf3da 

všechny recenze uživatele

Po velkém úspěchu Britského Sherlocka to byla jen otázka času kdy se američani rozhodnou sprasit to po svým. Porovnávat mezi sebou tyto dva seriály nemá cenu, protože Sherlock od BBC je uplně jiná liga. Ale v porovnání s ostatníma debilníma krimi-seriálama typu CSI atd, je na tom Elementary ještě docela dobře. Miller je docela sympaťák, jinak si nic nevybavuju co by stálo za povšimnutí, kamera, střih, hudba všechno šedej průměr. Škoda že místo Lucy Liu nevybrali producenti nějakou hezkou ženskou, protože by aspon bylo na co koukat. ( zatím jsem viděl pouze pilot ) ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Představte si Kriminálku XY a nahraďte forenzní vědy dedukční metodou. Představte si Myšlenky zločince a nahraďte profilování dedukční metodou. Představte si Mentalistu a nahraďte šarlatánské kousky dedukční metodou. Představte si Castla a nahraďte spisovatelské konstrukce dedukční metodou. Představte si Anatomii lži a nahraďte nonverbální projevy dedukční metodou. Prostě si představte další zámořskou generickou epizodickou kriminálku a máte Elementary jak vyšité. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to sice jenom pilot, ale ten nedostatek prakticky všeho by regulérní seriál překlenul zřejmě jen těžko. Originál dokázal skvěle propojit retro předlohu a moderní svět, americká kopie na podobné ambice zcela rezignovala. Místo toho se zaměřila na co největší progresivnosti. Watson je žena, což se dá snést víceméně bez problémů, mnohem víc mi vadí že ta žena se jménem Watson není Watson, ale nějaká asertivní ženská napodobenina Sherlocka. Sám Sherlock je pro změnu zbytečně polidštěný sterilní génius bez aury výjimečnosti. Jeho dedukce jsem mu jednoduše nevěřil, postrádají onu brilantnost, složitost a přitom jednoduchost. Naopak, některé myšlenkové pochody jsou přinejmenším podivné a neuspokojivé. Scénáristé zkrátka nehrají fér. To co Sherlock zjistí vy sami zjistit nemůžete, což je proti předloze podstatná změna. O charismatu hlavní postavy, atmosféře, chytrosti zápletky, a nebo chytlavosti příběhu se vůbec nezmiňuji. Celkově by to bylo asi za dvě hvězdičky, ale tu druhou bych dal za námět jenž je obšlehnutý, takže je to za jednu. Britská verze chutnala jako lahodné kvalitní víno, americký paskvil je spíše jako tři dny zvětralé, zteplalé pivo. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (18)

  • Sherlock (Jonny Lee Miller) dokáže rozpoznat 140 cigaret a cigaretových značek podle jejich popelu. (ben666)
  • Sherlock (Jonny Lee Miller) také hodně včelaří nebo spíše provádí výzkum a píše knihu „Praktickou příručku o včelařství s poznámkami o izolaci královny“. (ben666)
  • Postava Dr. Joan Watson (Lucy Liu) nosí v seriálu hodinky Jaeger LeCoultre Reverso. (Roland Sands)

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama