Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (16)

plakát

Malý pitaval z velkého města (1982) (seriál) 

Případy 1. oddělení z dob normalizace, v rámci možného zcela oproštěné od politiky. Stačí srovnat s tou masírkou, která byla v Zemanovi. Na druhou stranu chápu výtky týkající se neakčnosti.

plakát

Oktopus - Ztracený případ (2023) (epizoda) 

Cold Case byly (většinou) postaveny na tom, že se u starého případu objevil nový důkaz, a ten inicioval jiný směr vyšetřování a vyslýchání postav, které měly se zavražděným něco společného. Na ploše 44 minut toho moc spletitého nevymyslíte, a tak v podstatě každý rozhovor otevřel vyšetřovatelům novou cestu, kterou nakonec došli k řešení. Kromě zajímavých historických flashbacků tak šlo jenom o to udržet divákovu pozornost u dvou základních otázek - kdo a proč. Nevím, jestli u Oktopu byl hlavní problém v tom, že se autoři snažili za každou cenu udělat něco jinak, aby nesklouzli do schématu, které se dá v Cold Case po zhlédnutí několika dílů jasně vysledovat (ale to je případ i mnoha jiných detektivních seriálů, viz Castle), nebo se v prvním díle soustředili na to, aby představili postavy, a tak nezbyl na detektivní linku čas, nicméně tohle tu prostě nefunguje. Způsob objevení nového důkazu, jenom jedno konkrétní jméno v něm... navíc postava, která se poměrně násilně mihne hned na začátku... no, snad si to časem sedne. Protože jinak to funguje. Vizuál, chemie mezi postavami, Hanzlík, Šoposká i Krobot skvělí - i zajímaví (no a co, že jsou to mimoni, něčím jiní být musí, a tady mi ta jinakost připadá dobře vymyšlená a zvlášť u Krobota propracovaná). Zatím něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, kvůli potenciálu zaokrouhluju výš.

plakát

Případy 1. oddělení - Střihač (2022) (epizoda) 

Hodně by mě zajímalo, jestli tenhle seriál sleduje jistá plk. JUDr. Radka D. MBA, svého času náměstkyně Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování, a jak se při tom cítí.

plakát

Rileyino první rande? (2015) 

Ze všech pixarovských kraťasů můj nejoblíbenější. "Já mám dost. A co vy?"

plakát

Hra o trůny - Dlouhá noc (2019) (epizoda) 

SPOILER: Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že Bran je něco jako takový zdejší Doctor Strange. A že vygeneroval tu jedinou možnou variantu, jak to mohlo dopadnout dobře. Jinak na pomezí trojky a čtyřky. Geniální hudba to zvedla.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Jasně, rozsekalo mě to. Ale tohle je film o Freddiem Mercurym, jakého si ho přáli (a přejí) mít jeho fanoušci. Teď bych ještě chtěl vidět verzi s Baronem Cohenem, ve které by Freddie byl takový jako ve skutečnosti (nebo by se tomu aspoň blížil).

plakát

Rolling Stone: Kultovní hudební časopis (2017) 

Hlavně v druhém díle bylo na mě už trochu moc politiky na úkor hudby. A nejvíc mě pobavilo, jak tu Cameron Crowe v podstatě odvyprávěl jeden z mých nejoblíbenějších filmů Almoust Famous.

plakát

Life on Mars (2006) (seriál) 

Má to atmosféru Profesionálů a neskutečně charismatické postavy. Báječné!

plakát

Ashes to Ashes (2008) (seriál) 

Hodnoceno jako celek, čistě pětihvězdičková je ale jenom třetí série.

plakát

Tlapková patrola (2013) (seriál) 

Můj tříletý syn to miluje - a o nic jiného nejde. Hodnotit to z pozice dospělého mi přijde drobně úchylné.