Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (358)

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje metaforický SPOILER! Představte si seriál, který mapuje druhou světovou válku, ovšem s tím, že nevíte, jak to celé dopadne. Roky 1933 až 1938 budou pokryty sedmi řadami o celkovém počtu 67 dílů. Pak přijde poslední série, kdy v prvních dvou dílech budou Němci obsazovat Sudety, z čehož nic neuvidíte, a ve třetím díle dojde k jednodennímu útoku na Polsko, v jehož závěru na Hitlera někdo spáchá úspěšný atentát. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím je to přesně takové, jaké jsem čekal. První dva díly trošku zahřívací a pak monumentální bitva, která nás posunula opět blíž ke konci. Vůbec si nedokážu představit, co by se muselo stát, aby se mi tenhle seriál přestal víc líbit a těch trollů a zoufalců, co sledují a komentují každou sérii a dávají jí odpad, jen, aby se trošku odlišili, protože mají sami nějaký komplex, nebo v životě nic nedokázali, těch je mi vážně moc a moc líto. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden velký SPOILER: Hra o trůny mě dlouhou dobu míjela, ale pak přeci jen zvědavost byla silnější. Za těch pár let jsem si k seriálu vybudovala vztah, ale asi ne tak silný jako někteří tady. Netrpělivě jsem čekala dva roky na závěrečnou sezónu, ale na rozdíl od ostatních, jsem si o tom nic moc nečetla dopředu, takže mě minulo i šílenství okolo "nejlepší bitva všech dob". Každopádně i kdyby ne, tak bych toto označení brala s rezervou. Znáte to, každá matka o svým dítěti tvrdí, že je nejkrásnější na světě, i když je to pro ostatní obluda. Takže proto ať by dopadl tento díl jakkoliv, asi bych to tak "neprožívala" jako ostatní. Když bych tedy zapojila logiku a veškeré generálské zkušenosti, našla bych tolik mezer a nelogičností, ale proč to dělat? Pro všechny absolutní nevyužití, respektive nelogické zapojení do boje koňáků u mě zafungovala tak, jak tvůrci zamýšleli. Sevřel se mi žaludek, v hlavě mi lítaly myšlenky typu "A kurva, to nedopadne dobře", naprosto jsem se vcítila do postav, bylo mi do breku a stát tam, tak mám v kalhotách. Takže na rozdíl od ostatních tady nebudu vypisovat ty nedostatky, ale naopak. Silné momenty pro mě jsou následující: „Výrazy všech po nájezdu Dothraka, příchod Sansy do krypty a pohled na Tyriona, zapalování příkopu Melisandrou a její výrazy při tom, Arya a boj na hradbách, poté její hra na schovávanou v knihovně, Lyanna Mormont a její odvaha postavit se obrovi, draci nad bouří, „Co řekneme Bohu smrti? – Dneska ne!“, dracarys vs. Night King, pohledy Sansy a Tyriona v kryptě, když už čekali na smrt, Theon, závěrečná sekvence, kdy přestáváte věřit, že by mohl přijít zvrat a čekáte, kdo z milovaných postav zařve a nakonec ten úžasný hudební motiv!!“ Závěrem tedy musím říct, ano souhlasím, že nejlepší bitva všech dob to není, ale emocionálně je tento díl jeden z nejlepších. A těším se na závěrečnou bitvu se Cersei ;o) ()

Karlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přes veškerý obdiv k tomuto dílu, byla bitva skutečným taktickým šílenstvím. Poslat bezhlavě jízdu do nepřehledné noční temnoty by udělal snad jen strategický blázen. Nestvůrný nápor stonásobného protivníka měla zachytit pevně semknutá falanga Neposkvrněných v obranném postavení. Dothracké nájezdy měly spíše rozmělňovat apokalyptickou armádu po stranách. Musím však připustit, že jde o úžasnou velkou epickou podívanou, která nese svůj hrůzný dynamický náboj. Stěžejní scéna celého střetu pak zřejmě vejde do historie fantasy zabijáků všech dob. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Z počátku to vypadalo na naprosto luxusní a úžasnou bitvu. Dlouho tato epizoda neměla ani tu nejmenší chybičku. Opravdu luxusní gradace napětí a hra s atmosférou, při čekání na střet, který diváci netrpělivě vyhlíželi 8 sérií. Naprosto všechno bylo správně a byla připravená ta nejlepší možná půda pro nejepičtější díl všech dob. Pak se ale postupně všechno začalo naprosto zbytečně srát a já konečně pochopil, čím tvůrci nasrali celé zástupy diváků. Mohou za to totální černé díry v logice a nekonečný strach odstranit ze světa některou ze zbylých postav. Vznikla epizoda, která je tou nejepičtější, co se týče efektů a válečné vřavy, ovšem s naprostou absencí jakéhokoli náznaku logiky. A tak jsem byl asi milionkrát svědkem toho, že některá z postav zůstala v obležení a v jeden moment se na ni hrnulo dohromady asi 40 zmrzlých nepřátel, načež následoval střih na jinou postavu a jakmile se po chvíli vrátila kamera na původní postavu, kterou každý rozumný divák pokládal za mrtvou, tak jsem s hrůzou zjistil, že to tato postava nějakým nevysvětlitelným způsobem přežila. Když něco takového uvidíte v jednom dílu asi 15x, tak si zatraceně rychle uvědomíte, že je zde něco kurevsky špatně. Také úplně pozitivně nemohu hodnotit vyobrazení noci, neboť to tvůrci s tmou trošku přehnali. Mnohokrát ani netušíte, koho vlastně zrovna vidíte bojovat a umírat. Na rekapitulaci celkových ztrát si tedy budu muset počkat do další epizody. Každopádně jich bohužel nebylo mnoho, a to ani navzdory zcela evidentní přesile a naprosté bezvýchodnosti dané situace. Opravdu jsem byl svědkem obrovských a nechutných scénáristických kliček, což je v rámci tohoto seriálu nový prvek a také spolehlivá zkratka do pekel a seriálového zavržení. Tohle tvůrci posrali v opravdu velkém stylu. K samotnému závěru se asi raději ani nehodlám vyjadřovat. To byla opravdu trapárna a fraška nejhoršího řádu. Takovou čurákovinu si věrní fanoušci nezasloužili. Ani se nechce věřit, že něco takového mají na svědomí ti stejní lidé, kteří pro diváky tolik sérií připravovali naprosto inteligentní a nečekané zvraty. Teď už pravděpodobně můžeme namísto zvratů očekával leda tak zvratky. Se zármutkem v srdci dávám slabé 3 kousky. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)
  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Před odvysíláním epizody vypsaly české i světové sázkové kanceláře kurzy na to, kdo v této epizodě přežije a kdo zemře. (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama