Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (551)

plakát

Jiná země (2011) 

Mix Melancholie a 21 gramů, kterému k perferkci chybí to nejdůležitější z obou jmenovaných filmů.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Vydařený start (doufejme) série, ve kterém scénář drží velmi sympaticky minimalistické kontury (žádné apokalyptické vize, pouhá snaha dostat se za most do lesa) a je jen škoda, že to v podobném duchu nepojal i pan režisér.

plakát

Den před krizí (2011) 

Brilantní sonda do jedné noci v jednom městě, která definovala náladu naší doby na spoustu let. Perfekně napsané, obsazené, zahrané i nahrané.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Zvrhlá exhibice bez ladu a skladu, která ukazuje, že z génia Snydera se postupně stává Sucker, a tohle je zatím jeho největší Punch do nosu fanoušků.

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Rád bych něco napsal, ale bohužel jsem film viděl před celými třemi hodinami, a už si z něj nic nepamatuju. Snad jen solidní výkon Jasona Batemana a jedno zasmání (když Jamie Foxx vypráví, za co seděl). Opravdu doufám v kasovní neúspěch, protože tady chce evidentně někdo napodobit fenomenální Hangovery, a já bych se nerad dožil filmů jako Horrible Wives nebo Horrible Offsprings.

plakát

Darjeeling s ručením omezeným (2007) 

Tenhle film není vůbec špatný. Ale není ani úplně dobrý. A rozhodně v žádném případě není průměrný. A co že tedy vlastně je? To právě netuším...

plakát

Drive (2011) 

Moc mě celé léto mrzelo, že jsem pro cestování a učení nestihl žádný filmový festival. A pak mi to na jeho konci vynahradil jediný film. Film, který jako by tu přistál z jiného časoprostoru. Film, který je filmovým festivalem sám o sobě. A Ryan Gosling jeho ředitelem.

plakát

Zvuk hluku (2010) 

Varování! Nejde vůbec o film, ale o 4 rádoby cool hudební exhibice vyplněné naprosto nesmyslnou vatou. Nápad rozpracovat hudební youtube video do celovečeráku mi přijde asi stejně inteligentní jako třímininutový popový song shrnující celý děj Kmotra. Hudebníci prostě v práci s filmovým médiem dost tápou a pokud vás (tak jako mě) nechytí zvuková stránka, čeká vás jen nekonečná nuda. A na konci alespoň jedna velká odměna. . .ticho.

plakát

Šťastlivci (2008) 

Pro tenhle typ filmů mám slabost: osud (nebo scénář - jak chcete) svede dohromady zajímavé postavy a pošle je na dlouhý road trip. A Šťastlivci k tomu přidávají i další ingredience. Skvělé postavy (hlavní i vedlejší), hlubokou a nekřičící ústřední myšlenku (která je dobře schovaná i v názvu), nádhernou cestu, zásah přírodní síly, skvělé zakončení a k sežrání roztomilou Rachel McAdams. Nemám absolutně co vytknout.

plakát

Splašený vlak (1985) 

Dokážete si představit akční film o splašeném nekontrolovatelném vlaku, který je smyslupně zakončen citátem z Shakespeara? Že ne? Tak se na něj prostě podívejte. Syrové a intenzivní drama, ze kterého vám mráz zaleze pod nehty, i když budete sedět doma v obýváku u krbu.