Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Crash

Crash (2004)

Jedním slovem: Vauuu. Neskutečné drama, které mě přikovalo do křesla a na konci ze mě zbyla vyždímaná emocionální troska. Perfektně vyvážené a provázané příběhy. Nádherná hudba, úžásné herecké výkony, dechberoucí scény. Několikrát shlédnuto, pořád v mém žebříčku na 1. místě!

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Z filmu pokaždé mrazí stejně, jako když se odpojíte od fotících turistů KZL Auschwitz-Birkenau a touláte se sám v jeho odlehlých částech. Stejně tak jako ve filmovém (sice umělém) KZL Plaszow v Krakově, když hledáte Amonovu vilu.

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Dlouho jsem se tomuto filmu vyhýbal i přes všechna doporučení kamarádů. Natočit celý film v telefonní budce? Co to může být za blbost? Žádné dlouhé úvody, po chvíli víme o co půjde a neskutečný kolotoč úžásných dialogů se rozjíždí a už nás nepustí. Deprimující a svazující atmosféra telefonní budky Vás dostane. Úžásný herecký výkon Colin Farrella, padnoucí hlas Kiefera, roztomilá Katie Holmes, neurazí ani Radha Mitchel a Forest Whitaker. Dokonalý filmový zážitek!

Leon

Leon (1994)

Strhujici, vtipne, smutne, perfektni! Videna i rozsirena verze, ktera vyznela trochu pedofilne, tak ji asi radsi sestrihali. Pro me zivotni role Garyho Oldmana, z ktereho jde silenstvi v kazdem zaberu. Muz mnoha tvari, ze by ho clovek ani nepoznal v Batmanovi a Harry Potterovi.

Rocky IV

Rocky IV (1985)

Sérii Rocky miluji a tohle je můj nejoblíbenější díl. Perfektní Sly i Dolph Lungren (na Rusa nemohli vybrat nikoho lepšího), úžásná Brigitte Nielsen, bavící Carl Weathers. Dokonalý soundtrack, který si i dnes často pouštím. Moc pěkně udělané předěly ve finálním zápase. Hodně emotivní scéna, kdy Rocky odjíždí autem a vzpomíná, včetně perfektní písničky (bez zpraseného českého překladu). Naprosto skvělý film i po tolika letech.

Ray

Ray (2004)

Famózní Jamie Foxx, zasloužený Oskar za hlavní roli v těžké konkurenci Capria (Letec) a Eastwooda (Million dollar baby).