Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Snatch - Podfuck: Je jedno pod jakým názvem ho znáte, výsledek je stejný. Jeden z nejlepších filmů, který jsem měla možnost vidět a né jenom jednou. Jestli existuje nějaký film filmů, tak je to pro mne právě on. Osobitý styl Guye Ritchieho, který mi prostě sedí, rychlé dialogy, drsné scénky a naprosto dokonalý humor. Geniální film s naprosto geniálními herci. Pitt v roli cikána naprosto vynikající a dvojice Statham-Graham, je dvojka, která vám jsou sympatická od začátku dokonce.

Dobrý Will Hunting

Dobrý Will Hunting (1997)

Znáte takový ten film, o kterém víte že existuje a máte jej na seznamu filmů, které musíte vidět (ať už z důvodu dobrého hodnocení na čsfd, či doporučení atd.), ale do samotného zkouknutí se vám prostě nechce? No a pak přijde ten moment, kdy si ho konečně pustíte a litujete, že jste si ho nepustili dřív. Takový ten film, který ve vás něco zanechá i po shlédnutí a ten pocit přetrvává stále dál a dál? To byl pro mne, právě Dobrý Will Hunting. Písničky od Elliota Smithe mi udělaly největší radost a myslím si, že toho oscara měli vyhrát všichni v tomhle zatraceně dobrém filmu.

Ten, kdo stojí v koutě

Ten, kdo stojí v koutě (2012)

Chápu, že tohle je jeden z těch filmů, který není pro každého. Buď mu nesedí věkově, a nebo je to pro něj přeplácané moudrými slovy. Pro mne, to byl jeden z těch filmů, který mi sedl a zavrtal se tak nějak do části mého já. Možná právě proto, v jakém věku jsem to viděla a možná právě proto, kolik moudrých slov tam zaznělo. Finální scéna na mostě je naprosto jedinečná a tak nějak si přejete abyste tam s nimi mohli být také. Jo a konečně film, který nezklamal svojí knižní adaptaci. Ba naopak, jde s ním ruku v ruce. Charlie, vždy budeš můj teen hrdina :-)

Lví král

Lví král (1994)

Animované filmy ke mne neodmyslitelně sedí a nejvíce právě snímky vyrobené v dílnách Walta Disneyho. Lví Král k nim zaručeně patří a co víc, patří k těm nejlepším co tahle studia vydala. Tato zábavná, leč dojemná rodinná podívaná je doplněna o skvělou hudbu Hanse Zimmera a Eltona Johna a troufám si tvrdit, že už dlouhou dobu nevyšel takto dokonalý soundtrack. Tahle pohádka je pro mě taková kotva mého dětství, která mě doteď nezklamala a já věřím, že ji budu mít stejně tak ráda i za dalších mnoho let. :-)

Sněhurka a sedm trpaslíků

Sněhurka a sedm trpaslíků (1937)

Stará Disneyovka od samotného krále. První celovečerní animovaný film, který byl dabovaný, a že se jim to povedlo! Pohádka mého dětství a srdcovka, kterou mohu vidět zas a znovu. Nové věci od Disney by si měly brát příklad z tohoto skvostu.

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016)

Tento film, mě zas jednou utvrdil v tom, že Oscaři jsou snadno ovlivnitelný událostmi okolo a ne tolik ovlivnitelný filmy na plátně. Možná, že tento snímek chytil jen špatný ročník (pozitvní rasmismus - Moonlight?), a nebo možná má prostě Mel Gibson už v tom Hollywoodu smůlu. Ale teď vážně. Co tomuhle snímku chybělo? Režie a střih byli naprosto famózní. Emocemi nabitý až po okraj a hlavní herecký výkon bez chybičky - u Garfielda smekám, protože mne nikdy nesedl. Pro mne tento film měl všechno co má dobrý film mít, a co ještě víc. Považuji ho za jeden z nejlepších.

Wind River

Wind River (2017)

Po dlouhé době film, který si plných 5* zasloužil. Po dlouhé době film, kdy jsem po skončení filmu zůstala v sále sedět a stále upírala oči na plátno.To co mi bylo naservírováno nebylo pomazané Hollywoodským omastkem, přišlo sirové a "bez obalu", prostě tak jak to (bohužel) ve světě je. Při některých scénách máte pocit, že se ocitáte přímo uprostřed reálného dění a to je u tohohle snímku, až mrazivě děsivé.