Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (717)

plakát

1917 (2019) 

Moc pěkné. Tedy co se týče herců, atmosféry a vykreslené hrůzy válečného běsnění. Problémem filmu je příběh, ten totiž není, ale výše popsané to nahradí. Je to vlastně takový Ryan (malinko nebo teda spíš malinko víc šmrnclej Revenantem) zasazenej do hrůz zákopů západní fronty velké války. Co bych ve filmu obzvláště pochválil a vypíchnul je scéna se zpívajícím vojákem, to jak všichni sedí a bez hnutí poslouchají. V té scéně je obsaženo celé to poselství filmu, celá ta hrůza že možná za hodinu zemřou hroznou smrtí, že už nikdy neuvidí svoje blízké a že jejich blízcí už nikdy neuvídí je.

plakát

Robin Hood (2010) 

Zcela jiný pohled na tradiční a notoricky známý příběh. Tenhle má, soudím, k pravdě blíž než ty tradiční pohádkové story. Herci výborní, i když u Crowa si nelze nevšimnout, že je to gladiátor. Co bych filmu vytknul je přítomnost a používá pluhu na přelomu 12. a 13. století a také to francouzské vylodění ve mně budilo dojem, že večer před tím viděl autor Ryana.

plakát

Modelář (2020) 

Poselství filmu je bohužel jasné – boj o a za spravedlnost je marný, ale přesto ho chce bojovat. I za cenu, že se budu snažit popohnat před soud lidi, kteří společnost zbavili lidí toho typu, kteří zabili moji přítelkyni. I přes tuhle ušlechtilou myšlenku a velice solidní herecké obsazení nemůžu o filmu říci, že se mi líbil.

plakát

Richard Jewell (2019) 

Typický, dobrý Eastwood, pomalé promyšlené vyprávění, které se jen tak vine, ale přitom nenechá nikoho vydechnout. Malinko mi ve filmu chyběla jedna věc a to jestli byl Jewell i veřejně očistěn. Ale naprostá suprovka!

plakát

Škola princů (2010) (TV film) 

Jedná hvězdička je tam za Týřov a za Křivoklát a za ten nádherný kraj vůbec! Jinak na tomhle díle nic hezkého není, možná ta Hlaváčová, ještě!

plakát

Astronautova žena (1999) 

Moc se mi líbilo použití Clarkovy hýčkané myšlenky, tedy existence života bez závislosti na hmotném těle, ale v tomhle filmu to vypadá divně a nepovedeně. A Charlize to tady vůbec nesluší!

plakát

Amundsen (2019) 

Dobře řemeslně provedeno. Malinko mě mrzelo, že samotné dobití pólu je vlastně jen okrajová záležitost, ale zase zbylo víc prostoru na další Amundsenovy mise a projekty. Neznal jsem Amnudsenův příběh moc detailně, vlatsně jsem věděl jen že dobil jižní pól, a že zemřel když hledal Trosečníky polárního moře, ale pokud je film pravdivej tak to byl dobrej psychopat.

plakát

Kobra (1986) odpad!

Jak jsem, proboha, vůbec dokázal před 25 lety na něco takovéhleho koukat. Marion Cobretti je tak tvrdej a neohroženej, že je vlastně s k smíchu!

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Asi dvakrát jsme se zasmál, jinak slabota. Vlastně jsem na to koukal jenom kvůli Malkovichovi, který nezklamal, ale jak píšu jinak hodně slabé. Tvůrci zašmodrchali jakýs jakýs zašmodrchanec, který "rozšmodrchali" smrtí skoro všech zúčastněných. Divné! Snad akorát ten Pitt ještě stojí za vypíchnutí, jeho fitness přiblblík je dokonalej!