Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (341)

plakát

Agrese (1975) 

Takhke to dopadá když se veskrze průměrného, leč ne úplně špatného scénáře chopí naprosto podprůměrný režisér. Z drsného revenge thrilleru se tedy chvílemi stává parodie s množstvím "wtf" momentů. Za všechny třeba automobilová honička s hudbou ve stylu filmů s dvojicí Spencer/Hill, nebo když zdrcený hlavní hrdina po smrti manželky a dcery obratem dá dolů svou švagrovou. Chudák můj oblíbený Jean Louis Trintignant ten se snaží seč může, ale film zachránit nedokáže. Velká škoda potenciál byl velký ale ve výsledku je to jako když Přání smrti říznete Bláznivou střelou.

plakát

Obvyklí podezřelí (1995) 

Obvykle se vysoce hodnoceným filmům raději vyhýbám, protože mě už mockrát zklamaly, a tak jsem i tenhle film dlouho odkládal. No od první projekce jsem ho viděl asi dvacetkrát jelikož se jedná o opravdový skvost. Perfektní herci, perfektní režie a dokonalý scénář. "Dej sem ty zasraný klíče ty zasranej hajzle!"

plakát

Pumpaři od Zlaté podkovy (1978) 

Jako kriminálka slabota, ale jako komedie je to výborný. Bartoška nic moc nepředvádí, hrát nemá v podstatě co a zrovna moc velkej sympoš tady taky není. Zato pánové Vinklář, Moravec a Krampol to je jiný kafe, vypouštěj ze sebe neskutečný hlášky, a především Krampol je v této disciplíně nedostižný. Navíc má vytuněný fáro kde furt hraje božský Kája.

plakát

Výměna manželek (2005) (pořad) 

Jeden z nejúchylnějších pořadu tv nova. Výměna debilních manželek je už svým principem poslat jednu pindu do rodiny druhý pindy bizár sama o sobě, ovšem někdy je to nechutně zábavné hlavně pokud je v rodině aspoň jeden kvalitní alkáč nebo psychopat.

plakát

Jeden hot a druhý čehý (1978) 

Po asi dvacátém shlédnutí musím konstatovat že tohle je můj nejoblíbenější Funes. Krom samotného "malého velkého " komika má na tom zásluhu geniální scénář s nadčasovými vtipy a také Annie Girardotová v roli manželky, která na mě působí jako by s Funesem skutečně třiadvacet let žila. Louisův demoliční kulečník rulez.

plakát

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2018) 

Neuvěřitelně stupidní film, který sráží až na dno absence vtipu a všudypřítomná trapnost. Občas si říkám jak je možný že tohle je někdo schopnej natočit potažmo zaplatit.

plakát

Nebe s.r.o. (2019) (seriál) 

Zábavná blbůstka o tom jak to chodí "tam nahoře." Bůh jako negramotnej magor co chce zničit zemi a parta andělů plnící modlitby která se tomu snaží zabránit tím že dají dohromady dva lidi. Serial má ohromnou výhodu v tom že má jen sedm dílů a tak není čas na nudu a jde rovnou na věc. Jsem zvědav s čím přijde druhá série.

plakát

Štamgast (1987) 

Miluju Bukowskiho spisovatele, ale s filmem je to trošku horší protože síla jeho knih je v textu a vytříbeném stylu psaní což film zkrátka nedokáže převést. Jinak ve filmu se toho moc neděje v podstatě se jen chlastá, sem tam nějaká rvačka. Ale Mickey Rourke je naprosto přesný, takhle nějak si představuju Chinaskiho.

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) 

Gastro pořad který se nesmí brát vážně i když tak byl zamýšlen. Babica totiž vaří neuvěřitelný pekla a nestydí se za to. Do toho pořád hláškuje a to zcela nekompromisně, používá falický dvojsmysli, předvádí teleshoping za který by se nestyděl ani Horst Fuchs a zkrz obrazovku cejtíte jak z něj táhne půllitr vydegustované okeny. Podle něj se vařit nedá ba dokonce ani nesmí, ovšem pustit to na nudné domácí party tak je z toho legendární mejdan.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Celou dobu tak klidnej film a nakonec zas takovej masakr. Miluju Quentinovu alternativní historii.