Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (85)

plakát

Mercy Street (2016) (seriál) 

Jedná se o úžasný seriál zasazený do městečka Alexandria, Virginia, okupovaného vojáky Unie (1863). Do místní nemocnice přichází mladá žena v pozici vrchní sestry a snaží se uvést věci do pořádku. Moc se mi líbí čerpání z knihy Adventures of an Army Nurse in Two Wars a v seriálu vidíte, že opravdu jede podle skutečných událostí. Charaktery mají hloubku, kostýmy jsou až neuvěřitelně realistické. Oceňuji i urychlení děje ve třetí epizodě a to, že v druhé epizodě dostaly ostatní postavy více prostoru na úkor Mary Phinney. A poslední věcí, která je fajn je ta, že Luke Macfarlane konečně nehraje namistrovaného týpka, ale kluka s duší :).

plakát

V srdci moře (2015) 

Tak tohle se mi vážně líbilo... Bylo vidět, že film vychází z Philbrickovy knihy a bere si z ní ten nezůčastněný vyprávěcí styl. Líbí se mi, že byly dodrženy historická fakta a i přes popisnost člověk cítí mrazení v zádech při sledování hlavních hrdinů v souboji s přírodou. Režisér si vzal za podklad vyprávění Nickerbyho, samozřejmě, že pokud by sáhl po předloze od jiného námořníka, mohl vzniknout film malinko jinačí. Líbily se mi také narážky na Hawthorna a také postava Melvilla, kterak hovoří s přeživšími. Prostě historické drama jak má být. Přesné a přitom dechberoucí.

plakát

Svítání (2009) 

Nikdy nejde o správnou věc, vždy jde jen o moc a dobrý obchod... Výborný upíří film a zároveň taková sonda do lidské společnosti.

plakát

Equilibrium (2002) 

Bohužel, opět naprosto nedoceněné sci-fi. Depresivní a chladná atmosféra a svět bez citů vyvolával pocitů až až. A také otázka, zda jsme ochotni obětovat svobodu za svět bez konfliktů a válek. Úžasné bylo spojení vážné hudby s bojovými scénami. Bale jako vždy září a našla jsem si tam i další známé tváře (Fichtner, Purcel).

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Nádherný příběh... Hezky udělané, dojemné. Jen jsem nepochopila jednu věc, Proč Emilia tak kroutí obočím? Proč se proboha tak šklebí? Občas to bylo až obtěžující.

plakát

Kolonie (2015) 

Když Daniel Bruhl nakráčel do sálu, byl plný vtípků a úsměvů, určitě jsme nikdo nečekali takové psycho. Film je napínavý do poslední minuty. Kdo by porovnával útěkovou scénu na letišti s Argem, tak to byl jen slabý čajíček. Skvěle napsáno, skvěle obsazeno, Emma Watson tentokrát vyčnívá nad též skvělým Danielem Bruhlem. Michael Nyquist je až brilantně odporný. V některých okamžicích ztratíte dech, zvlášť, když si uvědomíte, že se jedná o film podle skutečných událostí. Nechoďte, pokud máte slabé nervy. Mě trvalo cca hodinu, než jsem se jakž takž dala dohromady po té hromadě deprese. Každopádně, dle dalších komentářů se Daniel poučil mou radou v diskuzi a při druhém promítání již diváky na ten teror připravil :)

plakát

Americká odysea (2015) (seriál) 

Určitě zamrzí, že NBC prozatím zrušila možnost pokračování série. Příběh by si jistě zasloužil dovyprávět. Řekla bych, že je tu po seriálu Homeland další dobrý seriál, který se nebojí ubrat patriotismu a přidat na terorismu ve vlastních řadách. Chválím výkon A. Friel, T. Williams a C. Trinneer se pro změnu ukázali jako slizcí záporáci...

plakát

Cena svobody (2014) 

Krásný, silný film... Jediné, co mě zarazilo, že si afričan pustil vodu a při tekoucí vodě si čistil zuby. U toho jsem fakt řvala - zuřivostí :).

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Po shlédnutí první série se sami budete cítit jako s bipolární poruchou. Budete nadšeni a zároveň v depresi. Lewis a Danes předvádějí herecký koncert a já se nemohu dočkat, jak to vše nakonec dopadne.

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

Ze zpočátku velmi nesympatické hlavní hrdinky se vyklubala sebevědomá a chytrá žena. Herečce věříte doslova všechno, z každého pohledu dokážete poznat, jak se cítí. Také výběr ostatních herců byla šťastná volba. Jamie zpočátku nezaujme, postupem času si ho dámské osazenstvo jistě zamiluje pro ty jeho modré oči a nekonečné rytířství. Tobiase ztvárnil T. Menzies známý z jiného populárního seriálu Hra o trůny. Chválím pomalejší děj, protože díky tomu má člověk čas sledovat nádhernou přírodu a zaposlouchat se do skotské muziky. Je to prostě romantka jak se patří!