Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor

Recenze (56)

plakát

Tonde Saitama (2019) 

Tak tohle byla skoro pecka :) Film opravdu pro fajnšmekry. Utena potkala Luka Skywalkera, zapsali se spolu do Battle Royale, kde se Luke dozvěděl, že motorkář Rurouni Kenshin je jeho biologický otec, potkali ultimátního samurajského Jokera, se kterým svedli Summer Wars, nakonec se ale dali dohromady a přes Lost World a přes umývárnu ve Skále dorazili do Tokia, které dobyli a založili hnutí pod značkou 12 opic, aby si užili finále ala Star Wars IV. Taky vám to nedává smysl? Nevadí, mrkněte se na to a pobavíte se :D (9/10)

plakát

Poongsangae (2011) 

Chápu poselství toho filmu, ale v tomto případě převýšil obsah formu... (7/10)

plakát

Vinou lásky (2011) 

Viděl jsem Director's cut. Forma možná převyšuje obsah, ale zatraceně skvěle! Velmi slušně vygradované. Rozvrstveno do 5 kapitol, které mají sami o sobě svůj smysl. Trochu moc sexu a nahoty? No a co? Celé se to točí kolem love hotelů, prostituce a různých úchylek jinak "normálních" lidí :) Takže proč vlastně ne... Mimochodem; hlavní představitelka se toho roku (2011) stala režisérovou manželkou. 10/10

plakát

Velké dobrodružství (2005) 

Absolutně šílený guláš, který by při lepším rozpracování postav, příběhu a celkové mytologie, ubrání plynu asi na polovinu a tím pádem zhruba zdvojnásobení stopáže :) mohl být geniální. Každopádně i tak jsem si to docela užil, ale je to škoda... (7/10).

plakát

Zloději (2012) 

Když tu tak čtu komentáře některých "odborníků", tak se mi zdá, že asi koukali na úplně jiný film než já. A ty chyby a neduhy snímku, které tu popisují. Úžasné... Např. to, že se ve filmu mluví také japonsky, ještě neznamená, že tam hrají nebo se snad objevují nějací japonci. Pokud se někdo neorientuje v hercích a nebo nechytá rozdíly mezi korejštinou, kantonštinou a japonštinou není problém filmu, ale "toho" diváka. Asiati si také nestěžují, že nepoznají rozdíl mezi slovenštinou, češtinou a polštinou. To má být chyba filmu??? Naopak. Ale k samotnému hodnocení... Film na který jsem koukal já, byl vynikajícím zlodějským snímkem, inspirovaným filmy jako "Ocean's Eleven" nebo "Italian Job", ale na rozdíl od klasického schématu těchto filmů, doslova běží svoji cestou a za každým rohem, kam zahne, divák najde buď další kousek skládačky děje a nebo velmi solidní zvrat, který není nijak vynucený, ale působí velmi přirozeně. Navíc takové množství opravdu originálních nápadů a zejména přehlídku takovýchhle herců jsem viděl opravdu naposledy snad jen v "Ocean's Eleven". A ta výprava! V HD opravdu parádní pokoukání :) Prostě absolutně doporučuji. Po prvním zhlédnutí (9/10) a těším se na další :)

plakát

Muž z oceli (2013) 

Velkolepé veledílo, které mi nadělilo zhruba to, co jsem očekával. Zack Snyder opět nezklamal. Sice poslední třetina filmu byla až zbytečně přespříliš vygradována a superakční, ale když vezmu v úvahu symboliku Apokalypsy, tak proč vlastně ne. Toto jsem cítil, jako jediné zaváhání filmu. Celkově jsem byl emotivně, příběhově a filmově "dojat". Neočekával jsem, že budu ještě po nových Batmanech z filmu takhle "vyřízený". Stále mi film a hudba Hanse Zimmera leží v hlavě. Dnes je středa a v kině jsem byl v sobotu 22.6.2013. Těším se na další projekci, na kterou asi vyrazím zřejmě znovu do kina, tentokrát na 2D. Proti původním Supermanům, jsme v absolutně jiné dimenzi. Ne lepší, ne horší, prostě jiné. Zatím 9/10 a velká aspirace na po dlouhé době absolutní film... 14.7.2013 druhá projekce ve 2D. Tady je třeba vyzdvihnout, že sledovat film ve 2D, je daleko lepší zážitek, než ve 3D, které se ve sledu mnoha rychlých střihů, stává absolutně nepřehledným. Jsem ještě spokojenější než poprvé. A to co mi při první projekci vadilo, jsem tentokrát vůbec nezaznamenal. Možná se nějaké drobné chybky najdou, ale celkově to je naprosto celistvý velkofilm, který je letošním tahákem číslo 1 na celé čáře... (11/10)

plakát

Batman začíná (2005) 

Vynikající úvod do Batmana, tak trochu jinak... (9/10)

plakát

Temný rytíř (2008) 

Geniální a absolutní filmové orgie!!! Netřeba nic dalšího dodávat. Tohle se musí vidět a nejlépe v kině! Jedinečný film...(11/10)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Geniální završení trilogie a zároveň i skvělé propojení celé trilogie. Druhý díl to sice nepřekonalo a vypůjčilo si to určité motivy ze Star Wars, Star Trek X a Peacemakera, nicméně to šlo vlastní cestou... Celkově absolutní spokojenost!!! (10/10)

plakát

Sirotčinec (2007) 

Zase jednou po dlouhé době jsem viděl film, po kterém jsem naprosto nenacházel vhodná slova. Příběhově si film ledacos půjčil zejména z "Janghwa, Hongryeon" a příbuzného "El Espinazo del Diablo", ale sám o sobě je originální až dost a zejména špičkově vypointovaný. Když zkombinujete 2 perfektní filmy a přidáte tunu dalšího perfektního materiálu, výsledek nemusí být nutně perfektní. Ale v tomhle případě se to povedlo nadmíru. Krom toho mě už dlouho u žádného filmu nezamrazilo tolikrát v zádech, jako u tohohle. Prostě opravdu nenacházím vhodná slova; mrkněte se na to... (11/10)