Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Rodinný

Oblíbené filmy (10)

Za zvuků hudby

Za zvuků hudby (1965)

Velkolepé filmové představení v délce tří hodin, které dosud zaujímá nejvyšší místo v mém žebříčku. Vzhledem k faktu, že se dnes filmy s tak silným odkazem a širokým záběrem všech žánrů již prakticky netočí, silně pochybuji, že bude kdy překonáno. Pokud jste jej čirou náhodou ještě neviděli, rozhodně si jej najděte a obětujte nějaké deštivé odpoledne. Věřte, nebudete litovat.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Z tohoto veskrze pozitivního dílka prostupuje skly televizních obrazovek tolik lásky do lidských domovů, že se to snad nikde jinde nevidí. Takových počinů je lidstvu v dnešní době zapotřebí jako soli.

Stůj při mně

Stůj při mně (1986)

Jistě není bez zajímavosti, ani náhodou, že tři filmové perly, Nadaný žák (1998), Vykoupení z věznice Shawshank (1994) a Stůj při mě (1986) vycházejí z téže povídkové knihy Stephena Kinga. Právě poslední jmenovanou adaptaci mám osobně nejraději. Způsobem vyprávění, napětím, hudbou, atmosférou 50.let, humorem a zejména pozitivními lidskými hodnotami jako je opravdové přátelství. Doporučuji jak shlédnout tyto tři jmenované filmy, tak i přečíst knihu. Je to vhodné zejména dnes, kdy světu vládnou opět peníze a nezodpovědní politici.

Má mě rád, nemá mě rád

Má mě rád, nemá mě rád (2010)

Rob Reiner je génius vyprávění. Nejdřív Stand By Me, a teď tohle. Nádherný příběh plný emocí, nevinné dětské lásky a citů z pohledu holky a kluka, jejichž odlišné vnímání okolního světa jim brání ve vzájemném pochopení toho druhého. Filmů snažících se o posouvání děje z pohledu více párů očí jsem už pár viděl, troufám si ale tvrdit, že výsledný efekt nebyl nikdy tak dobrý, jako právě dnes. Bravo, Pane Režisére.

Občanský průkaz

Občanský průkaz (2010)

Chce se říci konečně! Od dob Pelíšků na mne žádný český film podobnou silou nezapůsobil. Smích a pláč jsou zde v rovnováze a především přirozenými hereckými výkony, syrovostí děje a hloubkou myšlenek celková kompozice funguje bezvadně až mrazí. Tak abych sám před sebou obstál, nezbývá mi než patřičným počtem hvězdiček ohodnotit všechny, kdo se na tomto filmovém zážitku podíleli.