Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (43)

plakát

Chata (2019) 

Jako "adoptivní máma" dvou dětí můžu potvrdit, že vytvořit vzájemný vztah není nic lehkého ani v případě, že nejste příčinou rozvodu rodičů a smrti jednoho z nich. Chudák Grace. Od začátku sympatická holka, trochu divná, ale snažila se. Tatínek extrémně zodpovědný, hlavně tím, jak nechá děcka samotný na opuštěné chatě s paní, se kterou se prakticky neznají, která je trvale na psychofarmakách a tak jí prozřetelně ukáže, kde má zbraň :-D (gratulujeme, posíláme klíčenku, taťko). Ale celkově byl film bezva, musela jsem i odložit sudoku (což se mi často nestává). Takže za mě klidně plných 5*. SPOILER Posledních asi 20 minut jsem to tomu smradovi regulerně přála, za to, co té chudince proved. Akorát škoda malé ségry, ta z toho ještě neměla rozum...

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Věděla jsem, na co se jdu koukat (taky jsem si chvilku počkala, než jsem se pocitově dostala do "cílové skupiny"). A v rámci žánru je to pecka. Samozřejmě se tu rozčilují pomyslní milovníci Bergmanna a directors cut Pána prstenu... a co jste jako čekali? "Studentka potká tajemného podnikatele,... má ho plnou hlavu,... nemůže odolat..." Jakože to bude nějaká hluboká filozofie? (Ehm, no, hluboká asi jo :-D) Čekal někdo nějakou kinematografickou perlu? Sorry jako. Vizuálně je to fakt pěkný, hlavní postavy typově naprosto sedí (twilightoidní Gray a nevinná šprtka s otřesnou ofinou), hudba bezva,... Knížku to samozřejmě nedožene, ale řekněme si upřímně, u kolika filmů se to povedlo?

plakát

Případ Roubal (2021) (seriál) 

Dobře zahráno (Čermák, Trnková), dobře zpracováno. Konečně zas začala Nova produkovat něco smysluplného, už bylo načase. Na detektivním žánru zde ubírá, že každý už víme, jak to dopadne. Bohužel už je dnešní divák detektivkami a kriminálkami tak ostřílený, že vůči strohým popisům už je imunní a pokud zločin nevidí v živých barvách, nezasáhne ho tolik. Nicméně je Případ Roubal kvalitním zpracováním skutečného příběhu.

plakát

Špatný krok (2015) 

Nad očekávání. Dokonce dosti vtipných scének (moje oblíbená je "náhoda" s plešounovým kamarádem z dětství), příjemné rozuzlení, i nějaká hlubší myšlenka tam byla. Travolta už má svoje nejlepší roky za sebou, co si budeme povídat, Pomáda už se opakovat nebude.

plakát

Hastrman (2018) 

Musím ocenit kvalitu obsazení: Dobrý, Zmrzlá, Kolařík - fantastické herecké výkony. Nádherná vizuální stránka, výprava, i napětí tam bylo. Užila jsem si to. Snad jen ten trochu uspěchaný a na sílu "hororový" závěr, a otevřený konec, mi dojem trochu zkazily, ale ze současné české tvorby je Hastrman jedním z těch podařených snímků.

plakát

Umlčeni (2008) 

Celkově velmi dobrý snímek, napínavý, odsýpá to, hlavní hrdina (herecký výkon) nad očekávání... SPOILER Samozřejmě, že něco málo bych vytkla, třeba místy dost nelogické chování (např. se nevrátil za ochrankou, když zjistil, že mu unesli holku, hned všude leze, místo aby volal policajty, to s tou farmou jsem vůbec nepobrala, já bych byla paranoidní až za roh a do baráku bych asi nevlezla), jednu chybku, možná i moje nepozornost (když kamion zastavil ve dvoře a chlap vystoupil a odešel, jak se Beth dostala na řetěz za barák?). Nejvíc mi vadilo, jak ten psychouš chodí pomalu. Docela bych ocenila nějakej rozsáhlejší závěr, jako jestli spolu byli, co to bylo za chlapa, co to dělal, kolik pobral holek, než se na něj přišlo... Ale asi to zas tak neva, celkovej dojem byl bezva a že je to VB, tak dvojnásob bezva.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

První půl hodiny jsem byla zklamaná. Nuda, jediný, co to zachraňovalo, bylo prostředí. První větší odchylka od předlohy mě nejdřív trochu zklamala (SPOILER "nemají koule na zombie malýho chlapečka?"). Pak se to ale rozjelo takovým způsobem, že jsem byla příjemně překvapená. Závěr už byl téměř lahůdka. Samozřejmě, rezervy to má, ale podle Kinga se to dá na 5* udělat dost těžko.

plakát

Maman a tort (2018) (seriál) 

Nemám co vytknout. perfektně napínavé, dobrá zápletka, skvělé obsazení. Chvilku mi trochu vadil ten umělý poloúsměv hlavní hrdinky, ale na konci mi došlo, že to byl nejspíš záměr, aby vynikl ten pravý úsměv ve správnou chvíli. Můžu jenom doporučit, mám pocit, že někdy je těch pět hvězdiček málo...

plakát

Všichni to vědí (2018) 

Film lehce nadprůměrný, výrazný plus má obsazení a hudba.

plakát

Párty Hárd (2019) odpad!

Něco tak hnusnýho, trapnýho a zbytečnýho jsem už dlouho neviděla. Chtěli jsme bejt hrdinové a ani po prvních 5 minutách to nevzdali (měli jsme...), že to třeba bude lepší. Nebylo. Děkuji, že to mělo jen hodinu. Jiný klady jsem nenašla.