Reklama

Reklama

Umlčeni

Trailer

Obsahy(1)

Mladá dvojice – Zakes (William Ash – Nicholas Nickleby, Mambo) a Beth (Christine Bottomly - Čekárna, Venuše) – se za deštivé noci dostane na dálnici do kolize s maniakálním řidičem kamiónu. Stahovací dveře náklaďáku se na malý okamžik pootevřou a Zakes zahlédne cosi, co vypadá jako poloobnažená spoutaná žena. Přestože Zacke si není úplně tím co viděl, informuje policii a pokouší se na incident zapomenout. Beth ovšem lhostejnost jejího přítele velmi rozruší a když dvojice zastaví u pumpy, ve vzteku odejde. Zacke zoufale prohledává okolí, ale po Beth není ani stopy. Když náhle zahlédne odjíždět od pumpy povědomý náklaďák….. Co když řidič jeho přítelkyni unesl? Vydává se za ním a na noční, deštěm zaplavené dálnici začíná riskantní hra na kočku a myš. Vykřičte to do světa – Hush je nejlepší britský horor posledních let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak tento britský počin mě vážně nepobavil.Typ ponurých únosových thrillerů mám vážně rád,ale takto už jsem se dlouho nenudil.Možná mu nemohu odepřít chvilkové napětí a atmosféru,ale jinak opravdu moc nefungoval.Možná to bylo až přílišnou komorností filmu,která se sem nehodila,jinak celé mi to ale stejně přišlo strašně bezvýznamné,se spoustou nudných pasáží a dost primitivním a až na skřipec natahovaným finálním "soubojem",prostě bída.Ani herci mě dvakrát nepřesvědčili,nevýraznost z nich přímo čišila.Navíc řidič/záporák je pro mě naprosto o ničem,bezvýznamná a nudná postavička,naprosto odfláknutý šmejd.Snímek Umlčení na mě zkrátka zapůsobil spíš televizním dojmem,nevyvolal ve mě krom nudy ničím,já jsem vážně zklamán. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (MAGIC BOX 2009) = Alice Hurychová+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 4.3.2012, réžia slovenského znenia (MARKÍZA 2012) = - Vynikajúci minimalistický thriller s naozaj HOROROVOU atmosférou a až desivo jednoduchým a umne rozvinutým námetom. Režisér je - podobne ako ja - asi fanúšikom "road suspense" filmov ala JOY RIDE. Myslíte si, že po WOLF CREEK je už ťažko možné originálne skĺbiť napätie a tajomno s krvavými ingredienciami ? Mýlite sa ... K deju: Mladík, s priateľkou v aute, cestuje za prácou po diaľnici. Pri odstávke kvôli oprave vozovky, v zle zatvorenom návese ťahača stojaceho pred ním, na okamih zbadá polonahé vystrašené dievča v klietke ... (21.4.2009) ()

Reklama

Romeo5 

všechny recenze uživatele

Film mě překvapoval, zarážel ale chvílemi i nudil. Co mě ale přesvědčilo byli problémy ve vztahu hlavních hrdinů. Žena která neví jestli se rozejít nebo ne, následné zjištění muže že už v sobě měla někoho jiného a neřekla mu to :) No to se to potom zachranuje.Trochu naivních scén a scénáře ale i pár slušných lekaček. Řekl bych že je to opravdu průměr. Co ještě stojí za zmínku a laik si určitě nevšimne je, že uvolnit kontejner ve výšce jediným stisknutím tlačítka u běžného háku a lan autojeřábu, určitě nelze :) .Nejspíš nesehnali elektromagnet ale budiž... :) ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný thriller, který si na nic nehraje! Po celou dobu Umlčených jsem byl napnutý k prasknutí. A to se mi u filmu tohoto ražení již dlouho nestalo. Dokonce se dočkáme i několika zajímavých zvratů... I závěrečná pointa mě dokázala mile překvapit, čekal jsem totiž, (jak je u podobných filmů zvykem) že konec vše nemile zazdí, avšak opak byl pravdou. ()

Ronaldo79 

všechny recenze uživatele

Neskutečně napínavý od začátku do konce. Výborný William Ash, který si získal mé sympatie především za to, že svojí holku po všech jejích narážkách a výtkách, nenechal ve spárech maniaka a vydal se na záchrannou misi, aby dokázal, že není takovej nýmand. Motiv kamioňáka zůstal nevysvětlený, stejně jako jeho pomocníků, ale v tomle případě mi to nevadí, důležitý bylo nepřerušit divákovo napnutí (zbytečným vysvětlováním proč a jak?) a to se povedlo až do konce, který je správně úderný. 75% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích je ještě jedna scéna. (slovan1)
  • Film měl rozpočet 1 milion liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama