Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (576)

plakát

Star Trek: Picard - Disengage (2023) (epizoda) 

Už při sledování traileru na tuto řadu jsem se musel smát nad "cow lick hair" hlavní záporačkou a bohužel po jejím entrée v této epizodě se můj názor nijak nezměnil, villain by měl budit strach či respekt, avšak žoviální vystupování této paní je tak akorát k poklepání si na čelo... stejně tak její loď napěchovaná všemožnými doomsday zbraněmi, není to zkrátka můj šálek vypravečského kafe. Show tak drží nad vodou primárně duo Riker - Picard, zbytek je stále celkem o ničem, zejména pak synek plastikami zdeformované Beverly (a jak jsme zjistili i "Džej Ela") či Raffi a její feťácký quest (alespoň nástup Worfa na scénu byl celkem povedený). 65%.

plakát

Star Trek: Picard - The Next Generation (2023) (epizoda) 

Stejně jako u předchozích dvou řad i tato současná má celkem solidní season opener, navíc se silným ústředním duem - Rikerem a Picardem. Z nových postav vyčnívá kapitán Shaw, který je celkem dost na přesdržku, ale některé jeho pohnutky či myšlenkové pochody se s přimhouřením obou očí dají pochopit, Jack Crusher zatím naprosto meh, linka s Raffi totální zívačka, hlavní záporáci jsou až směšně generičtí bad guys, za zmínku také stojí jak neuvěřitelně potemnělý je celý Titan, snad ještě víc než depresivní Discovery, a to je co říct, ale obecně vzato se na to koukat dalo, děj měl hlavu a patu a proto si to 70% a velmi těsné 4 hvězdy zaslouží.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Kopie jedničky "vylepšená" o to, že protagonista má nyní ku pomoci i čtyři své haranty a místo CGI lesíka se nyní bojuje v CGI moříčku, přesto plebs tleská a jásá, byť naštěstí ne tolik, jako svého času u prvního dílu. Domorodci jsou opět ti neuvěřitelně kladní eko kumbája good guys, záporáci zase komicky zlí redneck retardi co se chovají jako kolonizátoři ze 17. století. Bohužel ani ono tolik vyzdvihované CGI tenhle hloupounký film nezachrání, v mnoha scénách mi přišlo, že se koukám na cutscény nějaké moderní videohry, ta umělost je patrná v naprosté většině filmu, snad jen kromě závěru na letadlo-lodi záporáků. Vzhledem k tomu, kolik dílů se chystá, jsem opravdu moc zvědav, jak dlouho tahle recyklace toho samého bude popcorn žeroucím masám stačit ke spokojenosti. 65%.

plakát

Rick a Morty - Ricknoční Mortiny (2022) (epizoda) 

U předchozích dílů jsem si stěžoval jak mi vůbec nesedí Rick jakožto dobrák, takže o to víc mě mile překvapila zápletka této epizody! Humor perfektní, fakáč Disneymu taky, povedené finále šesté řady.

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Neuvěřitelná slátanina, proboha viděli ti, co tomu dali více než 3 hvězdy někdy pohádky jako S čerty nejsou žerty, Princ a Večernice atd.? Vždyť to je jak nebe a dudy už na první pohled a po naprosto všech stránkách!

plakát

Poslední skaut (1991) 

Poslední skaut mi víc než cokoliv jiného připomíná výtečné True Lies, avšak s tím rozdílem, že se bere až příliš vážně. Té rádoby drsnosti je tu opravdu přehršel a říkám si, jestli tu má Willisova postava alespoň jednu jedinou repliku, kde by se nesnažil být za děsného husťáka. Děj i jednání postav je navíc neskutečně stupidní, při scéně s pistolí v plyšákovi jsem se cítil fakt trapně, a to je jen špička ledovce. Jak tohle může být ve stovce Nejlepších filmů na čsfd mi hlava fakt nebere.

plakát

Rick a Morty - Rick na dvoře krále Mortuše (2022) (epizoda) 

Průměrná epizoda, pár dobrých gagů, zbytek "meh". Na rozdíl od ostatních komentujících tady mně vůbec nesedí "dobrák Rick" a tím pádem je pro mě srovnání s Vat of Acid jako nebe a dudy - v onom dle mého nejlepším dílu čtvrté řady je mistrovským vyvrcholením děje Rickovo hajzlovství, zatímco u této epizody k žádnému podobnému climaxu nedojde, Rick akorát dobrácky pomůže Mortymu a konec, pfffff... Nenarodily se Harmonovi děti nebo tak něco, co by vysvětlovalo jeho příšerné vyměknutí??

plakát

Rick a Morty - Přechčij si to (2022) (epizoda) 

Jeden z nejslabších dílů seriálu. Rick byl vždycky nejlepší jako "I don't give a fuck" šulin a Morty jako vyplašený side-kick. V posledních řadách ale tvůrci dělají z Ricka čím dál většího dobráka, proboha proč?? To opravdu postavy v takhle bizarním seriálu potřebují nějaký komplexní vývoj a posun? Změnil se nějak výrazně Peter Griffin za těch já už ani nevím kolik řad Family Guye? Či Stewie? Co takový Cartman v South Parku, je z něj snad v třicáté či kolikáté řadě najednou dobrák, co má potřebu vykonávat dobré skutky?? Všechny tyhle postavy fungují nejlépe ve své původní podobě, díky níž si získaly oblibu fanoušků, takže dobrák Rick je prostě solidní úlet a cesta špatným směrem...

plakát

Rick a Morty - Omortěná VesMeta (2022) (epizoda) 

Úvodní sekvence se znělkou byla TOP, ale pak už to šlo s každou další minutou víc a víc dolů, což nezachránil ani Story Lord s Ježíšem... Přímo ukázková epizoda co neurazí ani nenadchne.