Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (728)

plakát

Tři vzpomínky (2015) 

Úžasný film, jako by vypadl z mých vzpomínek. Kdo nic takového nezažil, nedokáže pochopit. Jeden z filmů, ke kterému se chci ještě v budoucnu vrátit a znovu prožít.

plakát

Austin Powers: Špion, který mě vojel (1999) 

Jedna z nejlepších komedií vůbec. Jednička ani trojka se ji nevyrovná, což je škoda. Zde je kadence vtipů a bizarností kulometného rázu, kdy si člověk ani nestačí vydechnout. Ano, je to hodně ulítlé, hodně vulgární a hodně nesmyslné, ale je to podané takovou lehkostí a vtipností, že zde to vůbec nevadí, ba naopak. Jedna z mála komedií, která se neomrzí ani po několika opakování. Po letech jsem se na ní podíval znovu (již po několikáté) a neztratila nic ze své vtipnosti, a bavil jsem se jako bych to viděl poprvé. Nejvíc mě tam baví ta vystříbená jazyková ekvilibristika, která nemá obdoby a musím vyzdvihnout i velmi povedený dabing.

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Pod tímto filmem jsou dva dokumenty: 1) Home, který měl kino premiéru 5.6.2009 a u nás je známý s dabingem Zdenka Svěráka 2) Home, histoire d'un Voyage, který měl TV premiéru 22.11.2009, u nás známý s dabingem Alfreda Strejčka. Zatímco první dokument má nudný a téměř iritující komentář Svěráka a má ač úchvatné záběry, ale poskládané dle témat, kdy však působí jakoby bez ladu a skladu, a je to taková eko-agitka, kterou bych hodnotil maximálně 4* a to za pouhé záběry. Druhý dokument je novým sestřihem z 500 hodin natočeného materiálu, kdy je poskládán jako cestopis po celé planetě, s úžasným komentářem Strejčka, kdy tento cestopis je jedním slovem fenomenální, doslova diváka strhne, dozví se i dost zajímavého a je mnohem lepší než původní Home. A stačí jiný střih a poskládání. Teď jak hodnotit zde, když v jednom jsou dva kvalitativně odlišné filmy. Budu hodnotit tu druhou verzi, protože ta si jednoduše, těch 5 hvězd zaslouží a rozhodně ji doporučuju více než tu s komentářem Svěráka, která leckoho může místami nudit.

plakát

Santa je úchyl! (2003) 

K tomuhle filmu jsem se dostal až po třinácti letech, neboť jsem si myslel, že to bude trapná pytlovina, a nakonec jsem si výtečně bavil, pochopitelně to mělo své mouchy, které by to v jiných případech srazilo jednu hvězdu dolů, ale když si vezmu, že za těch 13 let jsem viděl nesčetně vánočních nebo přisprostlých komedií, popř. pokusů o komedie, které byly totálně mimo mísu a hlavně nevtipné až trapné, tak tahle válí na plné čáře a patří k těm nejlepším nejen vánočním komediím, a jako jedna z mála vánočních, ale i celkově, komedií, není tolik klišovitá, uječená, hloupá, trapná, nevtipná, proamerická (i když obsahuje v hlavní roli Santu). Billy Bob Thornton, i když hraje obrovského zmr*a, tak je sympaťák každým coulem a vůbec neirituje, sprosté hlášky jsou kupodivu vtipné a zábavné, a režie Zwigoffa funkční. Jen mi tam moc neseděla Gilmorovic máma v hlavní ženské roli, to bylo jediné malé šlápnutí vedle.

plakát

Tvoje tvář má známý hlas (2016) (pořad) 

Po třech dílech mě to stále baví. Anička Fialová jako Bruno Mars a Adam Mišík jako Miley Cyrus nemělo chybu. Dokonce i Ondra Sokol jako moderátor přidal nový vítr a nepůsobí nudně nebo se nepředvádí jako v poslední době každý. Svůj účel pobavit splnilo a to estrády nemám vůbec rád.

plakát

Rudá mašina (2014) 

Jako jeden z mála nemám rád hokej a nesleduji ho, proto mě samotného překvapilo, že mě dokázal dokument věnující se hokeji natolik upoutat. Takhle by měl vypadat dokument! Nemám vůbec žádné výhrady. Krása.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

O něco málo horší než jednička, která byla zaměřená hlavně na emoce, ale zde prim hraje akce, a ta je v některých momentech dechberoucí.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Ale jo....na to že to natočili Němci je to v rámci možností a žánru povedená komedie, určitě si o pár bodů vede více než spřízněná americká Zkažená úča, která komediálností i romantikou o dost pokulhávala. Sice zde máme hromadu klišé, ale i pár originálních nápadů, sympatické postavy a příjemný feeling linoucí se celým filmem. Asi začínám být sentimentální, ale kvůli tomu feelingu o půl hvězdy nadhodnotím než si to skutečně zaslouží.

plakát

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014) 

Naposledy jsem se takto u splatteru bavil, když v tomhle žánru začínal Peter Jackson, a po více jak dvaceti letech má Bad Taste a Braindead konkurenci. Hned po dokoukání jsem si to musel pustit znovu. Královsky jsem si to užíval.

plakát

Most (2011) (seriál) 

První série je bezkonkurenční. Již od začátku vás děj vtáhne a těší se vaší pozornosti až do konce série, kdy na každý díl čekáte s obrovským očekáváním a napnutím. Zajímavé postavy dánského detektiva Martina (skvělý Kim Bodnia) a švédské detektivky Sagy s aspergerovým syndromem (výtečná Sofia Helin), které si ihned oblíbíte. Chytrý scénář s řadou vedlejších postav a motivů, které seriál ještě umocňují. Druhá série má pomalejší rozjezd, a oproti první sérii je o chlup horší, ale to jen díky tomu, že první série je absolutní špička, jinak sama o sobě je druhá série skvělá a celý seriál se řadí k tomu nejlepšímu, co nabízí detektivní žánr.