Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (631)

plakát

Malcolm a Marie (2021) 

Nikdy nezapomeňte poděkovat ženě... Jinak bude shitstorm. Dalo by se tomhle filmu povídat dlouho - jestli oba jsou debilové, nebo on je hovado, ona je kráva, jestli je to dlouhé, krátké nebo akorát... Každopádně je to zajímavé. K hercům se kloním spíš k Washigtonovi, protože jeho monolog, když se Zendaya koupe byla část, byl vrcholem filmu. Líbilo se mi to, ale lepší hvězdičkové ohodnocení nedám, protože sám nemá ujasněný věci, o kterých píšu ve druhé větě (teda vím, že Malcolm nebyl hovado...)

plakát

Krajina ve stínu (2020) 

Dlouhodobě se se Slámou míjím. Evidentně máme rozdílný pohled na svět, a taky i z filmařského hlediska. Jeho filmy mi přijdou bez nápadu s unylou režií. To vše se splňuje i zde. I přesto mě krajina celkem zaujala a považuji to, i přes všechny neduhy (postsynchrony, atd.), za Slámův nejlepší film. A co je horší, i přes průměrné hodnocení, i jeden z nejlepších českých filmů v letošním roce.

plakát

Domestik (2018) 

Ze začátku musím ocenit neotřelou myšlenku, skvělý vizuál a zajímavou audio stránku. U ní jen drobnou poznámku, že rozdíl v hlasitosti hudby a ruchá oproti mluvenému slovu je diametrální, takže dialogům občas není úplně rozumět. To se ale dá řešit. Větší a zásadnější problém mám ale se scénářem. Ve filmu je zásadní věc to, že pojednává o vrcholovém cyklistovi. Jeho život, příprava, trénink, jídlo a i podávání dopingu prostě selhává. Špičkový cyklista (předpokládám silničář – i když pak moc nechápu na začátku scénu na okruhu), který má, jak je naznačeno, teoretickou možnost, cca za měsíc, závodu a připravuje doma pouze na trenažéru…to asi ne. Pokud je opravdu vrcholovým cyklistou, tak je to asi práce v týmu, která vypadá asi trochu jinak, než že si sám upravuje jídelníček a velmi amatérskými způsobem, film se asi neodehrává v 90. letech, dopuje. Je to asi hnidopišství, ale tento způsob života rámuje celý příběh a měl by teda trochu dávat logiku. Nejprve sem dal tři hvězdy, ale po další rozmýšlení stahuju na dvě.

plakát

Bourák (2020) 

Skoro bych řekl, že je to nějaká umírněná Vo(r)lovina... Scéna s Elvisem je bizár roku...

plakát

Cheongnyeongyeongchal (2017) 

Příjemný, jednoduchý film. Na konci i s velmi dobrou akcí. Sakra, jak o tom přemýšlím, tak bych si uměl představit nějaký ,, západní" remake s příjemným obsazením. A možná bych ani nebyl proti třeba českému prostředí. Tohle by přeci muselo jít bez problémů u nás natočit. I když vlastně když vidím současné filmy...

plakát

Artemis Fowl (2020) 

Děsivá srágora s ultranesympatickým hlavním hrdinou a zelenou slizkou s obličejem Judi Dench...

plakát

Poslední představení (2020) (seriál) 

Fantastický dokument o Chicag...Michaelu Jordanovi. A samozřejmě oprávněně. I když většina důležitějších postav týmu zde má svůj prostor (možná kromě Toniho Kukoče), tak ústřední musí být MJ. I když jsem viděl několik dokumentů o MJ a Bulls, tak tento je daleko věpředu. Spousta neviděného materiálu, rozhovorů a perfektní scénář dělá z Last Dance opravdu zážitek, který nemůže nudit ani minutu člověka , který o basketbalu nemá ani páru. Zde je totiž obraz fenoménu, který psal dějiny současného sportu jak po stránce výkonů samotných, tak co se týče médií a hlavně businessu. Sentimentální poznámka na závěr - ano, měl jsem v pokoji na zdi plakát MJ v životní velikosti...

plakát

Bitva kuchařů (2017) 

Příjemný pohodový fim, který má zajímavý moent v podobě svatby, kde evropského, skoro bych řekl anglického podle oblečení co má bába vedle něho, prince hrají Vladimír Polívka a princeznu Barbora Mottlová. Nechybí samozřejmě Marek Vašut. Po filmu Dobrodruzi další snímek, kde se vedle čínských/hongkongských superhvězd (Nicholas Tse, Anthony Wong) vyskytují i čestí herci. Jen tady, narozdíl od Andy Laua a Norberta Lichého v Dobrodruzích, se spolu přímo nevyskytují.

plakát

Vyproštění (2020) 

V podstatě jak z nějaké akční videohry. Dvě akční hlavní mise ( na začátku a na konci) + jedna mise vedlejší (zmlácení dětí). Ty jsou špičkově natočeny + Hemsworth je v nich skvělý - jen více akčních rolí pro něj. Před a mezi tím jsou hraná intra, která nestojí za nic.