Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (299)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Věřím, že se tvůrci při natáčení nasmáli, ale co chudák my, diváci? Vyšla z toho jen nekonečná, téměř dvouhodinová debilita od začátku až do konce. A nějak nedokážu tentokrát ani poznat, jestli za to mohl víc pitomý scénář, nebo nešťastné zpracování. Tohle se vážně nepovedlo. Nejsmutnější a nejparadoxnější je, že se na tom podílelo tolik talentovaných lidí - a přesto je výsledek totální zmar. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nesourodý blábol, který neví, čím chce vlastně být, takže ve výsledku není ničím a nefunguje v žádné své rovině (rodinná komedie, černá sociální komedie, nostalgická romance). Učebnicový doklad toho, že když nemáte pevné základy, nemůžete vystavět stabilní a smysluplné (zdejší wtf faktor je hodně vysoký) dílo. Je mi to dost líto, protože několik tvůrců filmu mám jinak v oblibě. 30 % ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film s úžasným soundtrackem, na jeho ostatních složkách ale už bohužel těžko hledat nějaká pozitiva. Místy mi ten dějový bizar snad přišel i docela zábavný, ale jinak mě to dost minulo a v podstatě jsem nepochopil, o co tam vlastně šlo, a pravděpodobně velmi rychle se mi to celé vykouří z hlavy. Trochu mi taky přišlo, že to vykrádá poetiku Kaurismäkiho filmů, s jeho lůzrovskými hrdiny a podobným stylem hudby, a tato nepůvodnost mi je silně protivná, ale možná se pletu a žádná inspirace tohoto druhu tam nebyla. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Popravdě až tak hrozné (nejhorší česká komedie desetiletí) mi to nepřišlo. Zasmál jsem se jen dvakrát. Poprvé, když nám asi na 3 minuty pustili Lassie (kdyby nám ji tam nechali, tak by to bylo dokonce lepší :D) a podruhé u robotického vysavače. I tak se ale moje babička a několik lidí v kině zasmálo. Bylo nás tam asi jen 20. Šel jsem na Bouráka, protože babička řekla, že by chtěla na nějakou českou komedii, tak jsem s bráchou schválně vybral tohle (kvůli hodnocení). Neřekli jsme jí o hodnocení, ale jí se to stejně docela líbilo :). Bourák byl tak otravnej. Ve filmu je dokonce hlavnější jeho dcera. Bourák je docela mimo. 50. léta v Americe mě otravovala a klubové scény s Ruppertem ještě víc. Nedaly se vydržet. Hudba byla hrozná. Má to hodně logických chyb. Vraždy mi přišly totálně oddělené od komedie. Kdyby to byla černá komedie, tak budou vtipné nebo hloupé nebo by k tomu dodal něco vtipného nebo hlášku. Takhle to vypadalo jako komedie a (!) vraždy. Podle mě, kdyby to bylo krimi bez komedie a příběh by se upravil, tak by to bylo mnohem lepší. Plus ty smrti byly nějaký divný. Vadilo mi, jak si každej hrál na borce, působilo to otravně. Postavám se měnila hodně logika a bylo dost nesmyslné co dělaly. Konec je natáhlej. Celkově mi to tak dlouhý nepřišlo, ale jakože uvědomoval jsem si, že je to dost natáhlý. Green screen v autě byl strašnej. Myslím si, že do toho vložili až moc zbytečně moc práce. Celkově na mě film Bourák působil hodně otravně než špatně. VYHODNOCENÍ: A ABY MĚLA VELKÝ...MODRÝ OČI ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Historky z podsvětí, tedy historky ze Šlukdorfu se moc nepovedly. Když dva dělají totéž není to totéž a Trojan není Tarantino. Tak nějak ani moc netuším co to vlastně mělo sdělit. Další provinční komedie o podivných lidičkách mixnutá rokenrolem? Ivan Trojan ani moc nepřekvapil. Poslední dobou bere vše co mu nabídnou a po punkvaření u národního dopravce mne jeho účast v tomto filmu vlastně ani moc nepřekvapila. Hodně mne mrzí Jirka Macháček.... Tohle fakt nemá za potřebí. U filmu jsem se zasmál jen jednou a to při Dulavově střelbě na špagát :-). Jako drama to nefungovalo vůbec, byť zřejmě o jakési sociální drama asi šlo. Jediný trochu zajímavější moment byla noční návštěva v garáži. A i ten vysněný kaďák byl nějaký orezlý, jako celý film. Co bylo hodně dobré byla hudba a písničky Ruppertova bandu. To byla moc příjemná záležitost a asi se podívám po soundtracku. Dávám tedy za jeden šetrný saponát. * ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Bourák (Ivan Trojan) si dává dohromady vůz Ford Ka. Jedná se o nejmenší auto v modelové řadě automobilky Ford z roku 1996, vyrábí se ve třetí generaci dodnes. (sator)
  • Režisér Ondřej Trojan, bratr Ivana Trojana, již svého bratra režíroval a spolupracoval s ním na snímku Želary (2003), nominovaného na Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film za rok 2003. (JimDeNiro)
  • „Na pět minut tanečních scén ve filmu jsem se učil tancovat půl roku,“ prohlásil herec Ivan Trojan. (Duoscop)

Reklama

Reklama