Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (631)

plakát

Ďáblova hodina (2022) (seriál) 

S01: 11 h 52 min dlouhé WTF, které je protkáno atmosferickým hororem (3. díl), drsnou britskou kriminálkou (zejména 4. a 5. díl) a mysteriozním příběhem (neustále). Tento seriál rozhodně není nic u čeho si může divák na chvíli odskočit a nic se nestane. Pozornost neustále v pozoru i když po většinu doby naskakují pouze otazníky. To vše samozřejmě podpořeno parádními hereckými výkony.

plakát

1883 (2021) (seriál) 

Úžasné. Všechno již bylo napsáno v ostatních pětihvězdičkových komentářích. Jen doplním postavu paní Duttonové (Faith Hill) - dokonale napsaná a zahraná silná ženská postava.

plakát

Batman (2022) 

Po Duně minulý rok je Batman důkazem, že i dnes je možné udělat velký film, který má jasnou vizi a nemusí se podbízet. Kromě posledního aktu ve Foru, která mi přijde trochu zbytečná, i když obsahuje absolutní komiksovou scénu Batmana se světlicí, jsem velice spokojen.

plakát

Tím tvrdší je pád (2021) 

Užvaněný, nudný superdlouhý slint. Elba tam je naštěstí celkem krátce, protože tak trochu předpokládám, že by se jinak pronudil stejně jako Regina King. Její scéna s loupáním jablka... něco tak blbýho už jsem dlouho neviděl. Jako opravdu nechápu, kdo v Netflixu svěří film, za asi dost peněz, někomu, kdo osm let nic nenatočil. Možná, že si onen hudebník celý film zaplatil... když už ho režíroval, napsal scénář a hudbu. Vše tedy dost mizerně. A ještě k tomu to herecký poleno bez charismatu v hlavní roli. A to bych si to ale dokázal v lepších rukou představit jako solidní stylovku. Takhle ale bohužel.

plakát

Duna (2021) 

Fantastický vizuál (co dvě minuty jsem si říkal, že tenhle snímek chci jako wallpaper) ve spojení s epickou hudbou. Začátek je trochu pomalejší, protože divák moc neví co se úplně děje, ale od příjezdu na Arakiss Villeneue servíruje jednou dokonalou scénu za druhou. Pokud bych měl hledat chyby, tak možná urychlit konec (nebo to useknout dříve). Také si úplně nejsem jist jak to celé bude fungovat mimo kino na menších zobrazovadlech. Každopádně do té doby plný počet.

plakát

Krvavě rudé nebe (2021) 

Občas se prostě zadaří a i u poctivého béčka se najde záblesk, který si divák ještě dlouho bude pamatovat. Zde se mezi přepálenou délkou filmu, občas až ochotnickými hereckými výkony takový záblesk urodil. Mám na mysli opravdu nesympatického a absolutně nehereckého dětského herce, který ještě dostal opravdu děsivý a nesedící anglický dabing. To je asi na celém filmu ten největší horor.

plakát

Falcon a Winter Soldier (2021) (seriál) 

Rozhodně to nejhorší co v rámci MCU vzniklo. Za pozitiva bych bral příběh okolo Winter soldiera ( + Stan umí občas dát hlášku) a potenciální možnost něčeho s agentkou Carterovou (Emily VanCamp). Jinak vše těžce béčkové - akce, hlavní příběh, vše okolo Samovy rodiny, technické zpracování. Vrcholem scénáristické nemohoucnosti je angažovaná linka týkající se prvního černošského superhrdiny, která měla asi ze seriálu udělat něco sofistikovaného, ale upřímně...stále se rozhoduju jestli je k smíchu nebo k pláči.

plakát

25. hodina (2002) 

Za každou hvězdičku si dávám jednu facku, že jsem tak dlouho oddaloval kouknutí na tento masterpiece.

plakát

Mistr jinu a jangu: Sen o věčnosti (2020) 

Musí se, hlavně v první půli, dávat hodně pozor, pak si to divák opravdu užije. Hlavně v druhé polovině je film opravdu EPICKÝ. Děje se tam tolik věcí, že divák moc nestíhá, ale nejde se od toho odtrhnout. Vyzdvihnout musím i velkolepou hudbu, která vše podkresluje.