Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 534)

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Zatímco původní Kingsmani jsou neskutečná mrda s bravurním timingem, akcí i dialogy, dvojka je jen hloupoučká omáčka bez špetky sebereflexe. Všeho je dvojnásobek a prakticky nic v tom filmu nefunguje tak jako dřív. Tančící Channing Tatum je fajn, zpívající Mark Strong taky, ale to jsou jen kratičké povedené skeče v jinak bizarním paskvilu postrádajícím řádnou osnovu a celé to spíš vypadá jako parodie prvního filmu. Není to ložená sračka, ale první smradlavý flíček na jinak čisté a voňavé filmografii Matthewa Vaughna to je. Sequely těma hovnama holt většinou načichnou.

plakát

Baby Driver (2017) 

Úvodní desetiminutovka je audiovizuální bomba frčící na plný plyn… no a potom se to strašlivě rozprcne do toporného loutkoherectví naprosto tupých postav s motivacemi troglodytů (v čele s ústředním sympaťákem) a vy u toho jen trpíte a říkáte si, jak to ten Eda Wright mohl takhle ukázkově dosrat. Velká škoda, s šikovnějším scénářem a režijním vedením z toho mohla být nadpozemská pecka, ten náběh tam je.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Nejlepší fantasy nářez poslední dekády a taky zdaleka nejzábavnější zpracování artušovské legendy široko daleko. Guy Ritchie nabral druhý dech a pere to do nás jako zamlada.

plakát

Moonlight (2016) 

Do baru přijde černoch, gay a sociálně nepřizpůsobivý outsider a objedná si zvětralou pálenku ze Zkrocené hory. Citlivě natočené drámo o šrámech na duši. Ale taky strašlivě patetická srágora. Záleží na úhlu pohledu… já to mám někde mezi.

plakát

matka! (2017) 

Nejsugestivnější studie rozpadu mezilidského vztahu jaká kdy byla natočena. Na tenhle psychologický teror se ani klasik Bergman nechytá. Je to něco neuvěřitelného, jednoznačně nejmrazivější filmový zážitek roku.

plakát

Dabing Street - Jiří Arch (2018) (epizoda) 

Dvanáctidílný maraton v ostravském Minikině na jeden zátah od bránicí cukajícího rozjezdu až do nahořklého finále. A byla to náramná podívaná, Petr Zelenka opět zabodoval a spolu se schopnými dramaturgy rozehrál vtipnou partii plnou zajímavých figurek. Klára Melíšková s Hynkem Čermákem to táhnou za jeden provaz, na Terezu Voříškovou se zase dobře kouká, Miroslav Krobot je ukrutný démon, Martin Myšička tam má snad nejlepší (a nejsmutnější) part ze všech a František Filipovský je borec i po smrti. Smetanu však s přehledem slíznul Kapitán Filcka a já už se nemůžu dočkat, s čím ten úžasný pošuk Zelenka přijde příště.

plakát

Godless (2017) (seriál) 

Jednoruký bandita s partou desperátů lační po krku zatoulané ovečky ze svého stáda a zanechává za sebou spoušť jako z apokalypsy. Pomalý, vláčný, atmosférický western první kategorie s famózní přestřelkou v závěru. Jeff Daniels je v roli ústředního psance dokonalý a ten zbytek sekunduje na výbornou. Další obrovská paráda z programové nabídky Netflixu.

plakát

GLOW: Nádherné ženy wrestlingu (2017) (seriál) 

„And that is a fucking misscarriage.“ Tohle je tak krásně ujeté, že tomu rovnou nasázím čtyři banány z pěti a půlku ještě přidám. Ani snad nemusím zdůrazňovat, že Alison Brie aka Zoya the Destroyer je tu naprosto k sežrání! /// 3. sezóna /// Méně wrestlingu, více dramíčka. Ale furt je to paráda! Předposlední epizoda je strašná depka a je totálně boží. Jsem zvědavej, kam se to vyvine.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Přesně takhle to dopadá, když se vyserete na storytelling a natočíte jen dvou a půlhodinovou reklamu na hračky. Prvotřídní set-up nastřelený sedmou epizodou se tak roztříštil ve změti prvoplánových akčních scén bez duše. Je mi z toho celkem smutno. #PrayForStarWars

plakát

Dobrý časy (2017) 

Ó, tak toto byla lahůdka! Správně olezlý Pattinson spolu s polodementním bráchou udělají banku, načež se rozjede kolotoč podivuhodných příhod a eskapád jak z epizody Bakalářů, kterou napsal sám život. Jeden z nejlepších (a nejzábavnějších) snímků letošního roku!