Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Absolutně nejlepší seriál všech dob, sledujte výhradně s šálkem kávy a kouskem třešňového koláče.

The Wire - Špína Baltimoru

The Wire - Špína Baltimoru (2002)

Po první sérii jdu rovnou na plný počet. Tohle je krimi s koulema. Vtipný a barvitý scénář, skvělé herecké výkony, pevně držená příběhová linie. Rozjel jsem druhou sezónu a kvalita neklesá. ---------- Po druhé sezóně: Malaka! Opět za pět. Efcharisto, těším se na další epizody. ---------- Třetí sezóna bez debat zatím nejlepší. -SPOILERY- Mladý ambiciózní běloch se tlačí na místo starosty černého Baltimoru. Polda, co už to má za pár, se rozhodne po svém vyčistit ulice od drog, ale gorily nad ním mu to dají sežrat. Rozprášení Barksdaleovic gangu! Doslova. Když to schytal Stringer Bell, řval jsem jako děcko. Omar na hrad. Kdyby tohle bylo zakončení seriálu, nemohlo být lepší. Jenže ono není, následují dva další nášupy. S hajzlíka McNultyho je pochůzkář zářící jako sluníčko - může to fungovat? Laťka je zatraceně vysoko. ---------- Ve čtvrté sérii nám McNulty začal sekat dobrotu a byl odklizen na vedlejší kolej. A to nás nezajímá. Nevadí, baltimorští školou povinní spratci jsou dostačující náplastí a politické intriky na radnici také nejsou k zahození. Drug lord Marlo Stanfield vraždí všechny, co mu nevoní a stará jednotka pro vyšetřování závažných zločinů se opět dává dohromady, aby mu to dala sežrat. Kruh se začíná uzavírat, McNulty se vrací! Začne opět chlastat a píchat jako za starých časů? A bude Omar Little příštím starostou Baltimoru? Zjistíme v poslední sezóně jednoho z nejlepších seriálů vůbec. ---------- McNulty se vrátil, začal chlastat a píchat a pak mu ruplo v kouli. Doslova. Baltimorská pobočka novin Sun má díky tomu o čem psát. Škoda, že celou její redakci tvoří samí nesympatičtí pisálci. Oproti charismatickým detektivům a grázlům z nároží rozhodně neobstojí. Místní bezdomovci se stávají populárními, starosta Carcetti přerůstá svůj stín a Omara ‘zhasnul‘ maličký delikvent. Nevadí, už má nástupce. V jednotlivých medailoncích se uzavírají osudy všech zúčastněných. Snoop, nejošklivější ženská v hraném filmu (i Vasquezová má menšího ptáka), konečně zaklepe bačkůrkama, Bubblesův únik z temnoty vás potěší a osud mladého Duquana vás naopak možná rozpláče. Poslední sezóna baltimorských taškařic skončila, nezbývá než zamáčknout slzu a doufat v to, že podobně vynikajících seriálů bude přibývat. Po jednotce pro vyšetřování závažných zločinů se mi bude stýskat.

Machři a šprti

Machři a šprti (1999)

Já vím, jdu s křížkem po funuse. Ale já o téhle show dosud neměl ani tušení. Stačilo však okoštovat pár epizod a bylo to tam. Cílovou diváckou skupinou jsou údajně mládežníci… mně je něco málo přes třicet a s čistým svědomím tuhle pecku řadím mezi pětku nejlepších televizních seriálů všech dob. Paul Feig je génius. Závidím školákům tenhle scenáristicky vybroušený klenot, my tenkrát měli jen tu partu loserů z Beverly Hills.

Kancl

Kancl (2005)

Permanentně monstrózní ejakulace nevhodného humoru. „Kdybych měl pistoli se dvěma náboji a byl v místnosti s Hitlerem, bin Ládinem a Tobym, střelil bych Tobyho dvakrát.“ They call it SCRANTON! What? The Electric City!

Narcos

Narcos (2015)

Tohle je pro mě překvapení roku. Pablo Escobar, neblaze proslulý pupkáč z Meddelínu, si vykoledoval vlastní televizní sérii mapující jeho pohnutý život drogového krále. A zvolený časosběrný formát plný dobových komentářů a jízlivé satiry je něco, co mě doslova přikurtovalo k obrazovce. Mohl bych tady teď vypisovat, co všechno je na tom seriálu fajn, rozebírat jednotlivé scenáristické finesy do těch nejmenších detailů, masturbovat nad hereckým obsazením, kamerou, hudbou, střihem… ale ne, to já neudělám. Já tuhle pecku prostě jen posadím na špici mého výročního žebříčku nejsilnějších televizních zážitků a vy už si to nějak přeberete. Netflix jede! /// 2. sezóna /// Tak kdopak nám to tam letos kraluje? No jo, zase ten Netflix a jeho trampoty pana Escobara. Tohle je prostě nářez, na který se nějaká děcka z osmdesátek, Daenerys s draky ani manželé Underwoodovi zkrátka nechytají. Bravo! /// 3. sezóna /// Já nemám slov… ona je to ještě větší mrda než s tím Escobarem! Nic tak znepokojivého a intenzivního jsem letos v televizi neviděl a když napíšu, že jsem z třetí série Narcos unesen, ani zdaleka to nevystihuje mou euforii. Agent Peña přestane dělat Zagorku a okamžitě těm sráčům z mexických kartelů zatopí pod kotlem! A fofrem, ať už je to tady!

Rodina Sopránů

Rodina Sopránů (1999)

Z většiny postav vám bude zle, ale zasmějete se. Seriál, který protíná klavírní struna s odkazem nesmrtelného Kmotra. Vito Corleone byl mafián. Tony Soprano je hovado. Taková je doba.

Království

Království (1994)

Dansk jävlar! Ernst-Hugo Järegard je Satan v rouše neurochirurga, Udo Kier je neskutečné hovado a Lars von Trier mne přesvědčil o tom, že i mimo Twin Peaks existuje srovnatelně vyvážený a vynikající seriál z ranku drama/komedie. Můj respekt patří celé téhle dánsko-švédské pakáži.

Impérium - Mafie v Atlantic City

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010)

(možné spoilery) Nejlepší televizní seriál roku 2010. Jeden z nejlepších televizních seriálů posledních let. Námět a scénář nemají jediné slabé místo, herecké výkony jsou fantastické (naprosto všechny!), výprava, hudba, režisérské vedení jsou vysoustruženy téměř k dokonalosti. Pokud má pan Terence Winter a jeho parťáci z cechu mafiánských scenáristů v rukávě schováno ještě nějaké pokračování, máme se nač těšit. /// I po druhé sezóně nejlepší současný seriál široko daleko, moj bojčik. /// 3. sezóna /// Stále nejlepší seriál široko daleko. Gyp Rossetti (Bobby Cannavale) je výtečný ultrazáporák, trošku mě mrzelo jeho závěrečné propíchnutí při chcaníčku na pláži, bude mi chybět, kluk jedna taliánská. Každopádně Nucky Thompson (Steve Buscemi) stále ruluje, vraždy mu už nesmrdí, bokem si zašpásuje se sexy kreaturkou (jo, narážím na ten "nosík") a když jde do tuhého, neváhá použít těch nejšpinavějších intrik. Přerod postavy prohibičního agenta Van Aldena (výtečný Michael "Generál Zod" Shannon) v pokoutného prodejce lihovin je úsměvné. Vrcholem je pak finální nájezd Richarda "Two-Face" Harrowa (Jack Huston) a masakr v bordelu. Ústa dokořán a obrovské těšení na další sérii! Terence Winter je mafiánský bůh. /// 4. sezóna /// Ve čtvrté sérii jsme si opět prošli stokou plnou špíny, vražd a korupce v dobovém kabátku ušitém na míru. Tentokrát zazářili dokonce dva "záporáci" - psychopatický federální agent Knox a heroinový magnát v rouše Matky Terezy, doktor Narcisse. Nucky Thompson se usadil v letovisku u moře a sem tam využije "pohostinství" přítelkyně z branže (ta sexy šťabajzna z devadesátých let zestárla k nepoznání), jeho bráchovi hoří pořádná koudel u zadku (k sirkám se dostal sám J. Edgar Hoover), charismatem obsidiánu oplývající Chalky White dostal nebývale velký prostor k manévrování (bohužel jej z valné části využil jen statickým zíráním na čokoládový objekt jeho touhy), Nelson Van Alden dělá do květin tak dlouho až se ucho utrhne (konečně!) a malý horkokrevný muž se zjizvenou tváří přebírá otěže nad Chicagem (máme se nač těšit). V samotném závěru i slzička ukápla. Když vám tvůrci zabijí nejoblíbenější postavu, končí veškerá sranda. Soudruzi z HBO by se měli mít na pozoru, každou chvíli může přijít bombový útok. /// 5. sezóna /// Byla to spanilá krasojízda… klaním se a smekám.