Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (24)

plakát

Zejtra napořád (2014) 

Pavel Batěk je fešák a na Vicu se taky dobře dívá, ale proboha, ten příběh byl na facku... Proč se hlavní postavy neustále chovaly jako kreténi? U hlavního mužského hrdiny to asi byla součást jeho pokřiveného charakteru, ale od psycholožky, kterou hrála Vica, bych čekala alespoň sem tam nějaký náznak příčetnosti a racionality. A ten konec... On se na ni vykašle, pošle za sebe na rande záskok a ona jako kráva za ním běží na letiště? Vážně??? To nebyly postavy, to byly figurky ve scénáristových představách. Jedinou normální a sympatickou ženskou postavu (nebo snad jedinou normální postavu vůbec?) tak hrála Issová, jejíž výskyt byl nakonec v příběhu jen účelový. Bohužel. Dost drhly i neustálé snahy o zajímavé hlášky a životní moudra. Rozhodně však fungovala hudba, sem tam se povedl i nějaký vtip a některé scény měly svoje kouzlo. Ale asi jsem čekala víc... Na druhou stranu v porovnání s jinými současnými českými filmy to je lepší průměr:-) A Baťka chci vidět ve filmech častěji. A konečně můžu prohlásit, že jsem viděla film s Vicou, ve kterém neukázala prsa:-)

plakát

Dáma ve zlatém (2015) 

Nosné téma, příběh zakládající se na skutečné události, skvělá hudba, herečka v hlavní roli podávající vynikající výkon - to by mi obvykle mělo stačit k nadšení, ale přesto to tentokrát nefunguje... Možná to bylo Reynoldsem, kterému jsem nevěřila ani větu, možná by to chtělo podat příběh trochu jinak (flashbacky mě bavily víc než příběh ze současnosti), ale jsem mírně zklamaná. Ještěže mužskou hereckou čest v tomto filmu zachraňoval Brühl:-))) Stručně řečeno, ani průser, ani perla kinematografie:-)

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Neskutečně zábavný a svěží úlet:-) Edward a bratři Salvatorové se můžou jít zahrabat:-)))

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Přes nelogičnost děje a tupost postav bych se snad i přenesla, kdyby ten film byl alespoň trochu zábavný... Což se nestalo. Ale hudba se mi líbila:-)

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Co si budeme povídat, láska je (někdy) kurva, to věděl už Iñárritu:-) Svěží a neobvyklá romantická místy komedie, místy drama, kdy trpíme spolu s hrdinou, ale občas nás jeho utrpení i docela dobře pobaví. Ale každé léto musí jednou skončit a po něm přichází podzim:-) Příběh jako ze života.

plakát

Adelheid (1969) 

Körnerova novela je hodně silná a působivá a zapsala se mi jasně do paměti, takže jsem byla zvědavá, jak se ji povedlo Vláčilovi převést na plátno. A musím uznat, že se mu podařilo do filmu dostat všechny klady předlohy. Velmi povedená adaptace, skvěle pochmurná atmosféra plná emocí a navíc herci podávají opravdu perfektní herecké výkony. Lépe by to už snad ani nešlo natočit.

plakát

Paříž, když to hoří (1964) 

Velmi příjemný filmový zážitek:-) Audrey je zde těžce múzoidní, Holden nesmírně charismatický a celkově mají mezi sebou dost viditelnou chemii. Výborným nápadem je i samotná zápletka. A co je na filmu asi nejlepší je ta úžasná nadsázka a lehký smysl pro humor. No a rolička Tonyho Curtise je už jen třešinkou na dortu:-) Bavila jsem se, a to velmi.

plakát

Angelika, markýza andělů (1964) 

Ať si je to přeslazené a lehce kýčovité, ale Michéle byla prostě nádherná ženská a Angelika je klasika, která se mi nikdy neokouká:-) Jen Angelika dokáže být věrná tomu jedinému a zároveň se vyspat s dalšími pěti (?) :-)))

plakát

Království (2013) (seriál) 

Dlouho jsem se bránila Reign zhlédnout kvůli strachu, že budu znechucena przněním historie... Nakonec jsem se neubránila a když odhlédnu od historických nepřesností, tak to není zas tak špatné. CW netočila historické drama, CW točila teenage drama a jako takové je Reign OK. Ano, není to žádné intelektuálské dílo, ale je to vcelku fajn oddychovka. A musím se přiznat, že nad kostýmy jsem si obdivně zavzdychala (jasně, nejsou autentické, ale jsou krásné) a hudba mě nejednou nadchla:-)

plakát

Prokletý klub (2009) 

Já to pořád říkám, že není jednoduché býti trenérem - neustále vás z někama vyhazují:-))) Příběh o přátelství, mužské ješitnosti, křivdách, které si pamatujete na celý život, velkém talentu bez pokory, prozření a taky trochu o fotbale a lásce ke sportu celkově:-) Velmi sympatická fotbalová bromance se sympatickými hereckými výkony.