Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (7)

Star Trek: Nová generace

Star Trek: Nová generace (1987)

Tímto počinem se mi v dětství otevřel svět Star Treku. A ani po letech, kdy jsem ho místo pár dílů konečně shlédnul celý mu nemohu ubrat hvězdy. Kapitán Picard pro mě zůstane asi na dlouhou dobu jednou z nejkladnějších postav vesmíru. Jistě, bilance kvality byly, ale lepší díly je mnohonásobně vynahradily.

Dr. House

Dr. House (2004)

V životě jsem netušil, že budu dobrovolně sledovat něco, co se odehrává v nemocničním areálu. Oproti českým slátaninám do výšin vystupující televizní počin, kde nezamrzí téměř žádná hlavní postava.

Samuraj Jack

Samuraj Jack (2001)

Vedle komiksového Usagi Yojimba asi nejlepší americká reakce na samurajskou kulturu Japonska. Samurai Jack má pár velmi slabých dílů, ale poté mraky neuvěřitelně graficky i nápaditě ztvárněných kousků, které dělají z jeho sledování skutečný požitek. Například, pokud jste fandy komiksu 300 a zklamalo vás jeho filmové zpracování, určitě oceníte daleko víc adaptaci Thermopylské legendy podle Genndy Tartakovského nazvanou Jack and the Spartans.

Californication

Californication (2007)

Další svěží vzduch v seriálovém Karibiku posledních let. Nezajímá mě, jestli David Duchovny hraje sám sebe nebo ne. Dělá to totiž zatraceně vtipně a zábavně. Jeho hlášky a postava ožívá podobně jako třeba Gregory House. Už dlouho jsem se nesmál takhle nahlas. Californication je přesně tím seriálem, kdy budete s nedočkavostí čekat na další díl a nebo si ho (při jeho celém vlastnění) budete muset pustit hned dál. Castingu bych něměl opravdu co vytknout a navíc bych vyzdvihnul soundtrack a z něj nejvíce Hank's Theme od Tree Adamse.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Naprostá klasika. Takhle má vypadat britský humor. Jediný seriál, který mě z ostrovů takhle bavil je Monty Python's Flying Circus. Black Books jsou velmi dobré, ale IT Crowd třeba dvěma výše zmíněným nesahá ani po paty.

Archer

Archer (2009)

Po druhé sérii mohu směle říci, že Archer patří mezi jeden z nejvtipnějších seriálů současnosti. Dokonale těžené téma agentů, Studené války a hovadství ve správném smyslu slova.

Griffinovi

Griffinovi (1999)

Proměnlivost kvality tohoto seriálu bývá občas neúnosná. Přesto nemůžu Family Guye hodnotit jako celek. Musel bych totiž automaticky s hodnocením dolů. Excelentní díly s názvy Road to... jsou jedny z nejlepších epizod seriálu, stejně jako muzikální čísla se Sinatrou mladším. Nevybíravý humor, dobrovolná přízemnost, zápasy s kohoutem, mluvící pes a moře přirovnávacích vtipů.