Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Válečný
  • Sci-Fi

Recenze (15)

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Po těch Novnech, co na nás TV Hovna valí 24/7, je tohle naprostá bomba, která snese srovnání se špičkou ve svém žánru. Lněničku sleduju už nějakou dobu a bavil mě jako herec vedlejších rolí v dalších seriálech, ale tady mi přišlo, že mu to místy nesedlo. Resp. nezahrál to vůbec špatně, je to lidský, střízlivý herectví, který miluju, akorát nevím, jestli je to účel, režií nebo tím jak se třeba snaží napodopit předlohu, ale představitelé vedlejších rolí ho převálcovali. Možná je to tím, že ještě Lněnička pro mě nemá tak zvučné jméno... každopádně na kvalitě výsledku to neubralo vůbec nic. Skvělá série. Uhlík hraje neskutečně, Kotek mě úplně převálcoval, Michal Isteník dokázal, že zahraje úplně cokoli a kdykoli se objeví na obrazovce, je to petelice. Moc nemusím Neužila, ale policajti mu jdou (kromě Hojera skvěle sekundoval Trojanovi ve Světě pod hlavou). Do Sár Rychlíkové a Hlaváčové jsme se platonicky zamiloval. A všiml jsem si, že spousta pičusů a pičusek nadává na Mišíka. Ty vole, ten toho floutka hraje naprosto dokonale. Prostě se to Nově a hlavně Soukopovi (!) povedlo a asi docela chápu, proč to má na placenym kanále.

plakát

Rocky (1976) 

Strašnej film. První hodina nuda jako prase s příšernými dialogy, kdy u každý druhý Rockyho věty umřelo koťátko a mně dvě buňky v mozku. Ne, sorry, nebudu tu hrát na tu nostalgickou notičku "té doby". Ztracený dvě hodiny života, u kterých to ta muzika s finální scénou rozhodně nezachránily.

plakát

Hlava plná metalu (2013) 

Totální masakr v expanzi emocí dlouholetých bolestí. Jak tiše a plíživě film všechny ty nedobroty života servíruje, o to silněji na diváka dopadnou. Není to jenom o hlavní hrdince. Jako kdyby Island byl platformou, kde i když se snažíte konat dobro, tak je to vždycky posranym navrch. A Svarthamar je blackmetalová třešnička na dortu. Vlastně jako kdyby celý film byl takový temný prodloužený blackmetalový videklip, za který by se ani Mayhem nemuseli stydět. On ten metal má ty žánrově popisné možnosti. Ne, že ne. Nejdřív si ale pusťte film. Až pak ten soundtrack hledejte na YT. Pro mě zajímavý koment: Terva

plakát

Pancéřová holka (1995) 

Tohle je totální punk. Zfilmovanej rock'n'roll. Samá muzika, pestrý barvy a krásný holky. Já nevim, co od toho všichni čekají? Nějakou oduševnělou katarzi filmové produkce? Hodiny prázdného tlachání o teoriích vznešeného lejna, když čistíš M1 Garand? Při sledování tohodle snímku jsem se místy culil jako při návštěvě koncertu Gutalax, kde se vždycky náramně bavím, i když moc dobře vím, že je to totální πčovina. A o to tu hlavně jde! Takže vypněte mozek a užijte si s popcornem a pivem tuhle nesmyslně zběsilou jízdu!

plakát

Nikdo (2021) 

Když děláš casting do filmu, tak frajerovi s vizáží ordinérního úředníka dáš a) ... ehm ... roli nudného úředníka, b) trapnou postavu v nějaké shitty komedii s Benem Affleckem nebo c) ho obsadíš do kulervoucí akční komedie, co odsejpá jak písek ve Smrťových přesýpačkách a uděláš z něj elitního zabijáka s manželkou, ze které se v poslední scéně z unuděné Connie Nielsen vdané za středního manažera stane zralá MILF, která při myšlence na sklep nestíhá dlaněmi zastavit proud své chtivé vody... C ist richtig!!!

plakát

Malý velký hokejista (1982) 

Žádný labužnický filmový zážitek se nekoná, ale ta krásná opravdovost mládežnického hokeje z toho čiší v každém záběru, kdy jsou kluci na ledě.

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Špatenka. Kdo psal ty dialogy, si asi musel vzít jiný prášky. Jakože snesu hodně, ale tohle praštilo do uší i mě. Protože patřím spíš do skupiny 1 (zdravím Verbala :-D ), chtěl jsem dát jednu hvězdu, ale za Woodyho Harrelsona aka Nimitze jednu přihodím. Asi jsem se tak těšil, že jsem od toho čekal moc. Holt dál budu snít svůj vlhký sen, že konečně tvůrci pochopí, že dělat vlastní CGI v dnešní době je už zbytečný, psát nový scénáře na historií napsané události také, vezmou Bitvu o Británii a původní Bitvu o Midway, natočí to úplně stejně a záběry ve vzduchu udělají v DCSku.

plakát

Hlava Medúzy (2021) (seriál) 

A budu proti proudu. Zase. POZOR - SPOIL!!! Dávám čtyři hvězdy hlavně proto, že si to odpad nebo dvě a méně nezaslouží. Jako nezlobte se na mě nikdo tady, ale ten, kdo čeká od Renče intelektuální kinematografické porno, tak sorry, jako, ale je naivní ještě víc než já, když koukám na filmy pro dospělé na jistém PH kanálu a marně pak v noci sním o vyholené Jessice Stoyadinovich. Ano, je to průměrná kriminálka. Ale ďábel se skrývá v detailu a opět se mi potvrdilo, že koukat na seriál/film, který zde dostane od labužníků hrozně málo, má smysl. Ty detaily jsou totiž kupodivu velice dobré. Kriminalistická práce vypadá na béčkový seriál důvěryhodně (otázka Čvančarové na technika, jestli se už může podívat do kabelky), některé výkony vedlejších herců jednotlivých epizod taky (Jitka Sedláčková na konci 4. dílu). Vedlejší příběh bratra hlavní postavy mi také nevadil, naopak. Zlatý hřeb mého CSFD ejakulátu je pozastavení se nad vedlejšími rolemi Isteníka a Bučkové. Žral jsem každou jejich grimasu jejich nepřehrávaného herectví. Isteník mě vždycky alespoň jednou za díl rozesmál a Bučková je totálně k sežrání. A to ne jako žena, ale právě jako její ztvárnění mužatky Sabiny, policistky bez make-upu, co občas vykládá o svém synovi (a sice to neřekne, ale věřím ji, že by ho řezala karabáčem :-D ). Je to prostě všechno o tom, co od toho kdo čeká. Jestli si konzument myslí, že uvidí nové Případy 1. oddělení, bude zklamán. Pokud Vám ale nevadí průměrná kriminálka s nadprůměrnými herci, ale podprůměrným dějem na líné pejskařské odpoledne, budete pohříchu spokojeni.

plakát

Přes prsty (2019) 

Normálně bych dal tři hvězdy, ale tento film si takový průměr nezaslouží. Langoš je perfektní. Pár hlášek skoro jako z Lajny. Hřebíčkovou mám rád obecně, takže mě nemůže zklamat. Pokud od tohoto filmu čekáte víc, než pohodovou letní komedii s pěknejma zadkama holek z beachovýho hřiště, budete opravdu hodně zklamáni. Ostatním však můžu jenom doporučit.

plakát

Případy 1. oddělení - Smrt novináře (2014) (epizoda) 

Scéna se zásahovkou by mohla bejt použitá jako náborové video. Naprostej top, co jsem doposud viděl a že jsem magor, co u akčních filmů počítá počet spotřebovaného střeliva a kdy aktéři mění zásobníky.