Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ muže, který v centru Prahy zastřelil pracovníka známé televizní stanice, patřil v posledních letech k mediálně nejznámějším. Epizoda Případů 1. oddělení ukazuje, jak postupovali kriminalisté v pátrání po muži, který se díky vojenskému výcviku uměl výborně skrývat. Jen díky policejní lsti se podařilo zadržet pachatele, jehož soud nakonec poslal do vězení na 25 let. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na vraždu Michala Velíška nejde zapomenout. Tehdy jsem tu kauze ale tak nesledoval, dvacetiletí mívají i jiné starosti. Tady je to celkem hezky popsané, jak na to přišli. A taky na konci řekne mjr. Korejs (Hanuš), že na tom vedoucím místě netrvá, že se na to taky může vysrat a kpt. Pražák (Blažek) mu na to odpoví, tak se na to vyser... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdrsnější na tomto případu je jeho realita, kdy táta malého dítěte zcela zbytečně umře rukou alkoholem posilněného mladšího muže. Nutno uznat, že pachatele herec zahrát výtečně, především scény z výslechu, kdy vrah ví, že to posral, ale vlastně neví proč, protože nevěděl, co díky alkoholu dělá, jsou hodně napjaté. Rozhodně podařený díl, který opět ukázal práci kriminalistů a taky pracovníky bulváru, kteří až pod tlakem situace mrtvého kolegy si uvědomí, jak lezou lidem do soukromí a jak je to nepříjemné. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíše podprůměrná epizoda, ve které eskaluje nenávist vůči vedoucímu oddělení a v podstatě je to hlavní náplní tohoto dílu. Znovu tady až tak nejde o tu kriminální zápletku. Případ není extra zajímavý a úplně zde schází pořádná motivace. Navíc velmi brzy vyjde pravda na povrch a potom už je to jen o přesvědčení toho správného zoufalce, aby napráskal svého bývalého kamaráda. [65 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No do pr.... Fuj, to jsem se lek!!! Po tomhle zážitku budu všechny pejskařky obcházet sakra velkým obloukem. Na to, že jde o seriál z prostředí vyšetřovatelů vražd, je průběh každé epizody spíše poklidný a ve třinácté epizodě mě tvůrci šoknou tak, že se málem chytám stropu. Případ byl na mě až příliš profláklý, takže mě zaujala hlavně náhle se objevivší novinářská empatie, která funguje evidentně podle hesla: Z cizího krev neteče. No, a pak tady byl samozřejmě charismatický a čestný podplukovník Korejs, který zcela fantasticky neřídil obklíčení a následnou okupaci obce Klíčany. Právě tady mi došlo, proč pan podplukovník tak rád spolupracuje s ÚOOZ. On je holt stavěný pro velké operace, a běžné vyšetřování ho příliš omezuje v rozletu. Miroslav Hanuš si dává Korejse dokonale, vůbec bych se nedivil, kdyby si před ním lidé na ulici odplivovali. / Poučení: V některých případech leze odvaha dost do peněz. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"S rodičema mluvit nešlo, potom co se po nich prošla zásahovka." Tak tady máme mediálně sledovaný případ, což znamená, že i velitel zvedne zadek ze své židle a jde se ukázat při zatýkání. Tak je to samozřejmě správné. A kdo může za to, když to nevyjde? Samozřejmě podřízení. To mě na tomto případu bavilo nejvíc. A samozřejmě odkaz na Cimrmanovu propracovanou kriminalistickou metodu - podívat se do třídních knih. Jinak to žádný vyšetřovací zázrak nebyl, protože jeden občan dodal fotku pachatele, druhý ho poznal a pak už zbývalo pouze přesvědčit kumpána o tom, aby ho prásknul. To je rozhodně snadnější než "nenápadně" rozestavět služební Fabie v obci, která má 420 obyvatel. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Případ vraždy střihače TV Nova se ve skutečnosti stal 13. září. Zimní bundy a čepice většiny protagonistů proto působí trochu nepatřičně. (heavy66)
  • Na tiskové konferenci po dopadení pachatele ukazují filmoví policisté autentické fotografie úkrytu vraha Lubiny z Klánovického lesa. (rakovnik)
  • Zatímco skutečný vrah měl hokejové jméno Lubina, tvůrci ho přejmenovali podle jiného hokejisty na Zábranského. (Lkprak)

Reklama

Reklama