Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 355)

plakát

DogMan (2023) 

Úplně ze všeho nejdřív musím napsat, že Caleb Landry Jones je nevídaný přírodní úkaz, v hlavní roli je prostě fantastický, všechno jsem mu zbaštila (smutek, radost, strach, zamilovanost atd.). K tomu jedním dechem dodávám, že tohle je přesně ten Luc Besson, kterého zbožňuji, hravý, nápaditý, občas to pustí z rukou, schválně co to udělá, pak zas utáhne šrouby až na kost, přechází ze žánru do žánru naprosto nenásilně. Příběh mladého muže a jeho psů je zajímavý, poutavý a zcela pochopitelně i přitažený za vlasy a lehce divný, tedy opětovně potvrzeno - moje slabost pro divnověci stále přetrvává..

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Úžasné dobrodružství malého Nema jsem sledovala před lety se svým synem a dnes večer jsem si dala opáčko s velkým časovým odstupem a vyplatilo se, moc se mi to líbilo, užila jsem si to.. Je to krásná podívaná, milá, vtipná, místy napínavá a v závěru i dojemná, až mi slza hrkla, asi fakt stárnu a blbnu..

plakát

Devil (2001) 

Guillermo del Toro to se mnou umí, to už dávno vím, dnes se to jen potvrdilo.. Příběh malého chlapce mě vtáhnul na první dobrou, byl mi nesmírně sympatický a bála jsem se s ním i o něj.. Atmosféra filmu je parádní, dusno a horké španělské slunce přispívají ve velkém a stupňované napětí na mě fungovalo bezchybně.. K tomu chválím žánrový mix, chvíli je to psychologické drama, pak ponurý horor a ten se střídá s krvavým tajemstvím.. U mě filmová spokojenost a krásné čtyři hvězdy..

plakát

Bod obnovy (2023) 

Pro mě osobně příjemné filmové překvapení, v hlavní roli neokoukaná tvář s krásnýma očima, herecký ansámbl sympatický, vizuální stránka podmanivá, hudební podmaz zajímavý.. Příběh o vyšetřování dvojnásobné vraždy manželského páru mě zaujal a vydrželo mi to až k závěrečným titulím..

plakát

Oko za oko (2015) 

Rosamund Pikeová to zvládla velmi dobře, zdravotní sestřičku s pečlivým přístupem jsem jí uvěřila ihned, no a pak se jí do života naboural násilník „dutá hlava“ Shiloh Fernandez a její plány vzaly za své.. Bohužel se to táhne a závěr nepřekvapí, mýma shovívavýma očima tři slabší hvězdy..

plakát

Manila ve spárech světla (1975) 

Působivé sociální drama ve všech ohledech, příběh mladíka, který se vydá do hlavního města kvůli dívce, chce ji najít, přestala mu psát a on má o ni strach, mi byl srozumitelný a díky jeho vzpomínkám jsem se dozvěděla vše, co jsem potřebovala vědět.. Vyobrazení života chudých a prostých lidí se povedlo na výbornou, působilo na mě tísnivě a věrohodně, ve finále hodně smutné pokoukání..

plakát

Oko za oko (2008) 

Tvůrci předhodili divákovi filmové puzzle a človíčku, poskládej si to sám.. A mě to bavilo, dávat si postupně jeden dílek vedle druhého a zjišťovat, kdo je kdo, jakou má motivaci, co se stalo v minulosti a proč se teď děje právě to, co se děje.. Detektiv Baek byl zajímavý, šéf zlodějské bandy mě uhranul na první dobrou a čím víc jsem o něm věděla, tím mi byl sympatičtější, no a ten největší grázl byl skutečně par excellence.. Závěr jsem si užila a na konec i úsměv na rtu při čtení pohlednice..

plakát

Policejní dohled (1987) 

Příjemný žánrový mix komedie-romance-krimi a v závěru i akce, sedlo mi to jako dětská prdelka na nočník.. Madeleine Stowe je půvabná i podmanivá, Richard Dreyfuss je ohromný sympaťák, Aidan Quinn zvládnul záporáka hezky a Emilio Estevez nic nekazí.. Příběh o sledování bývalé partnerky zločince, který uprchl z vězení, se mi zamlouval a taky jsem se dost nasmála..

plakát

Lorna a Ted (1991) (TV film) 

Přiznám se, že Lornu a Teda znám už roky, viděla jsem divadelní představení s Hynkem Čermákem a Stanislavou Jachnickou, tenkrát se mi to moc líbilo a dnes večer jsem si to užila znovu.. Boris Rösner a Veronika Freimanová jsou jedním slovem výborní, bezvadně to mezi nimi jiskří, jejich hádky jsou kořením a to nádherné finále se zarámováním obrazu bylo bez chyby.. Mýma očima TV film za pět hvězd, bylo mi potěšením..

plakát

O fovos (1966) 

Kostas Manoussakis nabízí divákovi dusné psychologické drama na řeckém venkově, příběh jedné divné rodiny na odlehlém hospodářství je tu vyobrazen poměrně dost syrově a působí reálným dojmem, což míním jako pochvalu.. Hlavní postava žádné sympatie neprobouzí a předpokládám, že to tak má být, nicméně zamyšlení nad tím, jak asi chlapec vyrůstal, v jakém prostředí, nevlastní matka, otec na baterky, prostě dysfunkční rodina, absence lásky či porozumění, to mi zůstane pár dní v hlavě..